H τριετής διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει φέρει νέα ήθη στην πολιτική και κοινωνική ζωη΄του τόπου. Άνθρωποι που δεν έχουν ιδιαίτερες περγαμηνές παρά μόνο την αναγνώριση του… αριστερού ή του λαϊκοδεξιού πατριώτη, κεφαλαιοποίησαν στο έπακρο τα fake news της περιόδου 2010-2014.

Κάλυψαν την ανεπάρκεια τους, τα κόμπλεξ τους, την ασχετοσύνη τους, την τεμπελιά τους με εύσχημο τρόπο.

Ένα σημαντικό τμήμα του λαού τους πίστεψε. Και είπε να δοκιμάσει πώς είναι η… ελπίδα!

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια έχουμε δει πράματα και θάματα.

Για την ακρίβεια έχουμε δει ένα πολύ μικρό μέρος από το κόστος των 200 δισ. ευρώ που μας “φόρτωσε” η περήφανη διαπραγμάτευση και ταυτόχρονα διαπιστώνουμε καθημερινά τα ηθικά… μειονεκτήματα, τη λαμογιά, την κατεργαριά, την κουτοπονηριά, το θράσος, την αναίδεια και την απάτη.

Οι τύποι αυτοί έχουν διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό πλαίσιο διαφθοράς, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Κανονικά, με τα καμώματα τους, ένας… κανονικός άνθρωπος θα ντρεπόταν.

Δυστυχώς όμως, η θρασύτητα, η αναίδεια και η ανοησία τους καθιστά… χοντρόπετσους και με υπεραυξημένη… ανοσία στο φιλότιμο, την τσίπα και την μπέσα.

Ας καταγράψουμε μερικές μόνο από τις περιπτώσεις που συνθέτουν το ιδιότυπο brand διαφθοράς, των ανθρώπων που δηλώνουν ότι είναι “φτιαγμένοι από άλλα υλικά”.

Ας δώσουμε λοιπόν ένα διαφορετικό περιεχόμενο στον όρο διαφθορά που για τέτοιους ανθρώπους θεωρείται δεύτερη φύση και φυσιολογικός τρόπος ζωής:

1. Διαφθορά είναι να καταστρέφεις εις γνώση σου τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και υπό τον μανδύα της “διαπραγμάτευσης”, να οδηγείς στη συνέχεια αυτούς που υποτίθεται ότι υπηρετείς (δηλαδή το λαό) σε κατάσταση φτωχοποίησης. Γιατί μόνο οι φτωχοί μπορούν να ποδηγετούνται από ηγετίσκους και… κρυφοδικτατορίσκους της πλάκας.

2. Διαφθορά σημαίνει ότι απαξιώνεις την Παιδεία, γιατί το έλλειμμα μόρφωσης καθιστά πιο εύκολα χειραγώγισμους τους νέους και ταυτόχρονα δεν τους επιτρέπει να αναζητήσουν μια καλύτερη θέση σε μια καπιταλιστική αγορά που κυριαρχεί παγκοσμίως. Πολύ απλά το κάνεις γιατί δεν μπορείς να υπάρχεις πολιτικά σε μια κοινωνία ενεργών πολιτών που ξέρουν τι σημαίνει σύγχρονος κόσμος. Ακόμη χειρότερο είναι να τους έχεις… τυφλούς, γιατί αν βλέπουν, τότε αλίμονο σου…

3. Διαφθορά είναι να μετατρέπεις την εκλογική σου πελατεία σε όχλο προκειμένου να την κατευθύνεις στα πεζοδρόμια και να δρέψεις τα αντίστοιχα πολιτικά οφέλη αντί να τους κατευθύνεις δημιουργικά ώστε να σέβονται τους κανόνες της δημοκρατίας, την περιουσία των άλλων και τους όρους της συντεταγμένης πολιτείας.

4. Διαφθορά είναι να αναζητείς πρόθυμους και… χρήσιμους ηλίθιους που ως ομάδες κρούσης δουλεύουν με τέτοιο τρόπο ώστε να προετοιμάζουν το έδαφος για να κεφαλαιοποιήσεις το ψέμα και την απάτη. Βεβαίως, στο τέλος οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι τους χρησιμοποίησες αλλά μάλλον είναι αργά γιατί ο τίτλος του… κορόιδου έχει ήδη κατοχυρωθεί!

5. Διαφθορά είναι να ψηφίζεις νόμο στα μουλωχτά (ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου) ώστε να παίρνουν επίδομα ενοικίου κάποιοι που θεωρούνται ημι-ζάμπλουτοι και μετά να εμφανίζεσαι ως… τιμητής! Είναι σαν να έχεις μπουκάρει σε σούπερ μάρκετ να σε πιάνουν να κλέβεις και μετά να λες ότι επιστρέφεις τα κλοπιμαία. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι να προσπαθείς να δικαιολογηθείς με φτηνά επιχειρήματα, αντί να έχεις το θάρρος και τη λεβεντιά να πεις mea culpa!

6. Διαφθορά είναι να διορίζεις τη γυναίκα σου και όλο σου το σόι στο χρεοκοπημένο Δημόσιο, αντί να δίνεις το καλό παράδειγμα ότι η εξουσία δεν είναι το μέσο για να ικανοποιήσεις τα προσωπικά σου συμφέροντα. Ειδικά, όταν αυτό το κάνεις απροκάλυπτα εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων τότε λέγεσαι απατεώνας και άξεστος.

7. Διαφθορά είναι να έχεις ξαμολημένα τα… μπουλντόγκ που σε περιστοιχίζουν για να συκοφαντούν την ίδια ώρα που η ασχετοσύνη τους και η αχρηστία τους προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, προσβάλλουν την τσέπη των φορολογούμενων και προκαλούν οικονομική και ηθική βλάβη σε μια ολόκληρη χώρα.

8. Διαφθορά είναι να δηλώνεις ρητά ότι υπερφορολόγησες με σχέδιο, αντί να έχεις το θάρρος να πεις ότι μόνο μέσα από τη μείωση της φορολογίας μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και να είσαι χρήσιμος γι αυτούς που υποτίθεται ότι κόπτεσαι. Προφανώς έχεις δόλο και και αυτό σε κατατάσσει στους απατεώνες.

9. Διαφθορά είναι να “μπουκώνεις” απατεώνες εκδότες και να πληρώνεις φτηνά και βολεμένα φερέφωνα για να καλύψουν τα ψέματα που είπες, να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις που έλαβες και να κουκουλώσουν τις απάτες που διέπραξες. Αυτά συνιστούν αήδη και ανήθικη συμπεριφορά.

10. Διαφθορά είναι να δείχνεις… ανθρωπιά και να κουβαλάς στη χώρα σου εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες για να βολεύεις τις στρατιές ημέτερων πρώην “αγανακτισμένων” που κάνουν γερές μπάζες με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην… πώληση ανθρωπιάς! Με το… αζημίωτο βεβαίως βεβαίως!

11. Διαφθορά είναι να μειώνεις τις συντάξεις με δικό σου νόμο προ 20 μηνών και να γράφεις στο ενημερωτικό σημείωμα ότι αυτές μειώθηκαν από τους… προηγούμενους!

12. Διαφθορά είναι και όταν είσαι άθεος και δεν έχεις αξίες. Τότε δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα και σεβασμό. Γιατί όπως έχει πει και κάποιος δικός σου “νόμος είναι αυτό που πιστεύουμε εμείς”.

13. Διαφθορά είναι να υπόσχεσαι στους πολίτες… λαγούς με πετραχήλια για να υφαρμπάξεις την ψήφο τους ενώ ξέρεις ότι τίποτα από αυτά που έχεις εξαγγείλει δεν μπορεί να γίνει. Γιατί αν αυτά τα… ευχάριστα που υπόσχεσαι, μπορούσαν να τα κάνουν οι… άλλοι, τότε εσύ δεν θα υπήρχες! Επέλεξες όμως ως διαφθορέας να διαφθείρεις τον λαό…

14. Διαφθορά είναι να καταγγέλλεις πάρτι στην αγορά των φαρμάκων, πλασάροντας ψεύτικα ποσά, θεωρώντας ως ηλίθιους αυτούς που θα σε πιστέψουν…

15. Διαφθορά είναι να μην ψηφίζεις ούτε έναν νόμο για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης γιατί πολύ απλά δεν θέλεις να… δυσαρεστήσεις όλους όσοι σ΄ έσπρωξαν τα “πέτρινα χρόνια” των μειώσεων για να γίνεις ο καλύτερος ατζέντης τους.

16. Διαφθορά είναι να συνομιλείς με ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικό και του ζητάς να “καρφώσει” χωρίς στοιχεία, υποσχόμενος να τον βγάλεις από τη φυλακή! Μεταξύ διεφθαρμένων… ειλικρίνεια!

17. Διαφθορά είναι να κατηγορείς αυτούς που δικαιώνονται για όσα έπραξαν πριν ώστε να σωθεί η χώρα και να στήνεις “κουκουλοφόρους μάρτυρες” χωρίς ταυτόχρονα να δίνεις στη δημοσιότητα τα… ενοχοποιητικά στοιχεία. Θυμίζεις αυτό που έλεγαν οι ληστοσυμμορίτες την περίοδο 1946-49, ότι όποιος δεν πολεμάει μαζί μας είναι… απαραίτητα απέναντί μας! Όσοι δεν μας κάθονται στο… στομάχι με λογική των δικτών της Μόσχας είναι εχθροί μας!

18. Διαφθορά αλλά ταυτόχρονα και αυτοκαταστροφή της κοινωνίας αποτελεί η πιθανή εμπέδωση από την πλευρά του πολίτη ότι αύριο μεθαύριο με τον ίδιο τρόπο θα… τιμωρήσει τον ενοχλητικό γείτονα ή όποιον έχει… άχτι!

19. Διαφθορά μέσα από μια συμμορίτικη ή… συμμωρίτικη συμπεριφορά, συνιστά η άποψη ότι είναι ένοχος όποιος δεν σου αρέσει στη… φάτσα ή όποιος σ΄ έχει ξεφτιλίσει δια της δικαίωσής του Ως εκ τούτου πρέπει να αποδείξει την αθωότητα του για τις “κατηγορίες” που του προσάπτεις… Ας αναλογιστούν οι πολίτες τι σημαίνει κάτι τέτοιο και σε τι καταστάσεις ζούγκλας μπορούμε να φτάσουμε όταν ο καθένας νομίζει ότι πρέπει να τιμωρείται όποιος νομίζει …

20. Διαφθορά είναι να διορίζεις δημοσιογράφο ή δημιοσιογράφους σε γραφεία Τύπου-“φιλέτα” και ρίχνεις και ένα τηλέφωνο σε ημέτερα ΜΜΕ να τους δώσουν και εκεί μια θεσούλα, ώστε να υποστηρίξουν σαν ποταποί dealers τις χρεοκοπημένες θέσεις και την απάτη σου. Πιο μεγάλη μορφή διαφθοράς είναι να χρησιμοποιείς την εξουσία και να έχεις και ερωτικές σχέσεις με το υποχείριο σου…

21. Διαφθορά είναι να νομοθετείς κατά τρόπο προκλητικό και να ξαμολάς τα διάφορα αμόρφωτα, ανάγωγα και χυδαία ανθρωποειδή “τρόλια” του Διαδικτύου για να… πυροβολήσουν κάθε αντίθετη άποψη, η οποία τυγχάνει στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων να είναι και η πραγματική. Σ΄ αυτήν την περίπτωση μετατρέπεις κυρίως νέους ανθρώπους σε… υπανθρώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους εμφανίζονται… πρόθυμοι τουιτεράδες με 0,60 ευρώ ανά ανάρτηση!

22. Διαφθορά είναι να παίρνεις από τους πολίτες 100 ευρώ και να τους επιστρέφεις τα 20 ως… κοινωνικό μέρισμα, αντί να τους μάθεις να βγάζουν με υγιή τρόπο και δουλειά 100 ευρώ και να σου δίνουν τα 20!

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο με τα… κατορθώματα όλων αυτών των τύπων που κατά τρόπο βάναυσο και άδικο για την ιστορία της χώρας διεκδίκησαν και πέτυχαν να κατοχυρώσουν ως… φυσιολογικό το “δικαίωμα” στη χυδαιότητα και τον εκμαυλισμό της κοινωνίας. 

Ας (τους) σταματήσουμε εδώ…

Γεωργιάδης Λουκάς
businessenergy.gr

Πηγή

Share.