«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις»

…η αρχή αυτή από το ποίημα του Κ. Καβάφη «όσο μπορείς», απασχολεί τουλάχιστον εμένα τον τελευταίο καιρό και προβληματίζομαι ποιος θα τον επωμιστεί!

Τούτος ο προβληματισμός έχει να κάνει με το σκοπιανό και εύχομαι μόνο να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες, με τις περίεργες και αλλοπρόσαλλες δηλώσεις που ακούγονται, χωρίς να φοβάται κανείς μήπως ευτελιστεί.

Τα πρωτεία και ο πιθανός να του αποδοθεί το βραβείο της ανοικτής παλάμης, είναι ο σκοπιανός πρωθυπουργός κ.Ζάεφ.

Αφού δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να βρεθεί λύση με την ελληνική κυβέρνηση για το όνομα των Σκοπίων, δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν χρειάζεται τροποποίηση του Συντάγματος, που σημαίνει ότι κατά τα άλλα ικανοποιεί τα ελληνικά αιτήματα.

Έχει όμως το θράσος ή και την ανοησία να αιτιολογεί την μη αλλαγή του Συντάγματος, διότι λέει, και να το τροποποιήσουν, μπορούν να το αλλάξουν ξανά! 

Αν λοιπόν ακόμη και με την αλλαγή του Συντάγματος, δεν μας εξασφαλίζει καθόλου την όρεξή τους για επεκτατισμό προς νότον, τότε τι αξία έχουν οι αλλαγές του ονόματος του αεροδρομίου και των λεωφόρων και οι τυχόν υποσχέσεις που ευελπιστούν να περιέχονται σε μια συμφωνία, έστω και διεθνή και εγκεκριμένη από τον ΟΗΕ;

Μιας τέτοιας αξίας ήταν και η λεγόμενη «ενδιάμεση συμφωνία» του 1992, την οποία τα Σκόπια ποτέ δεν τήρησαν, διότι μία πρόβλεψη ήταν το όνομα των Σκοπίων στο μεταξύ να λέγεται μόνο FYROM, χωρίς ανάλυση των γραμμάτων.

Ποιος τους έκανε ντα-ντά; Ούτε εμείς δεν διαμαρτυρηθήκαμε καν.

Το εμπάρκο που του επέβαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το πληρώσαμε με την καταδίκη μας στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διότι έγινε άτσαλα και απρογραμμάτιστα.

Για να μην αναφέρω ότι το erga omnes, θα ισχύει, λένε, μόνο στο εξωτερικό και στο εσωτερικό τους θα διατηρούν την μακεδονική τους ταυτότητα, όνομα και ιθαγένεια!!!

Η Αθήνα, πάντως, έσπευσε χθες με τις πρώτες πινακίδες που κατέβηκαν να δηλώσει με επιστολή του ΑΝΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλου στον επίτροπο Hahn, ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλέον την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), όπως αναφέρει δημοσίευμα.

Ενώ, συνεχίζει το δημοσίευμα, στην Αθήνα ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του Σχεδίου Συμφωνίας που θα παρουσιάσει στις αρχές Μαρτίου στα Σκόπια ο Ν. Κοτζιάς, με άλυτους γρίφους να παραμένουν τα θέματα της ταυτότητας και της συνταγματικής αναθεώρησης (που συνδέεται και με την ταυτότητα και με το εύρος χρήσης), αλλά και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την επικύρωση και εφαρμογή της Συμφωνίας.

Αποκαλύπτεται έτσι το αρχικό σκεπτικό της κυβέρνησης με το οποίο είχε, κάπου σε κάποιους, δεσμευτεί και είχε προγραμματίσει να φέρει σε πέρας γρήγορα και δυστυχώς, με ιδιαίτερη φαμφαρονική ικανοποίηση.

Τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια χάλασαν τα σχέδια της κυβέρνησης και τώρα προσπαθεί να συνταιριάξει το αρχικό της σχέδιο με τις συνέπειες των συλλαλητηρίων. Λιγάκι δύσκολο, αλλά προσβλέπουν στον πανδαμάτορα χρόνο, χωρίς τον ξενοδόχο όμως.

Διότι έχουν γνώση οι οργανωτές των συλλαλητηρίων, οι οποίοι αγρυπνούν για να αποτρέψουν την όποια στρουθοκαμηλική εξέλιξη, αν το θέμα έρθει στη Βουλή. 

Όμως η Αθήνα θα επιδιώξει, λένε, η οποιαδήποτε εμπλοκή της Βουλής να γίνει στο μέλλον, όταν θα έρθει προς επικύρωση η Συμφωνία ένταξης της χώρας με το νέο όνομά της στο ΝΑΤΟ, αφού προηγουμένως όμως η Αθήνα θα έχει συναινέσει στην πρόσκληση προς ένταξη στο ΝΑΤΟ, χωρίς να έχει προηγηθεί αλλαγή του συντάγματος.

Μήπως είμαστε εμείς που διεκδικούμε τον ευτελισμό;

Το εθνικό έγκλημα, έτσι θα έχει συντελεστεί, αν όλοι εμείς, με την πρωτοβουλία των οργανωτών των συλλαλητηρίων, το επιτρέψουμε. 

Αλήθεια η κυβέρνηση για ποιους λόγους ανέλαβε μια τέτοια αντεθνική δέσμευση;

Υπάρχει μήπως κάποιο υπέρτερο εθνικό αγαθό, ώστε να υποκύψουμε σε μια τέτοια εθνική ταπείνωση;

Διότι για εθνική ταπείνωση πρόκειται, όταν ξεπουλάμε το δοξασμένο όνομα της Μακεδονίας μας, για ένα πιάτο φακής, επί το ορθότερο, για την καρέκλα της εξουσίας!

Τόσο χαμηλά κατήλθε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς; 

Ή μήπως η κυβέρνηση, ως αριστερή, αναδύει την δόξα της Γ΄ Διεθνούς του κόμματος, όταν πρωτοστάτησε προπολεμικά, να συσταθεί το κράτος της Μακεδονίας, ανεξάρτητο από την Ελλάδα;

Όμως και οι σύγχρονοι κομμουνιστές έχουν ήδη αποκηρύξει αυτή την πρόταση, άρα έχει πάψει να θεωρείται όνειρο της αριστεράς.

Τι απομένει; Η καρέκλα της εξουσίας ασφαλώς. 

Κρίμα!

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση θα το αντιληφθεί σύντομα και να ενημερώσει αυτούς στους οποίους δεσμεύτηκε, ότι αλλιώς τα περιμέναμε με και αλλιώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

Ακόμη φαίνεται ελπίζει η κυβέρνηση, αφού ο ΥΠΕΞ κ.Κοτζιάς προγραμματίζει να μεταβεί στα Σκόπια με ένα σχέδιο συμφωνίας, αποκαλύπτοντας έτσι ότι εμείς είμαστε οι επισπεύδοντες, διότι διαφορετικά θα έπρεπε ο σκοπιανός ΥΠΕΞ να μας περιτριγυρίζει συνεχώς με υποκλίσεις και γονυπετής να μας παρακαλεί για μια υποφερτή για μας λύση.

Δυστυχώς και για τους ίδιους τους σκοπιανούς, φαίνεται ότι έχουν ήδη πιστέψει ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και τούτη την αρρωστημένη και τόσο υποτιμητική για τους ίδιους αντίληψη, έχουν εμφυσήσει στη νεολαία της, η οποία είναι εκείνη που οφείλει να επαναστατήσει εναντίον των πολιτικών της, οι οποίοι τόσο άμυαλα υιοθέτησαν την υστερόβουλη απόφαση του Τίτο, να ονομάσει το ομόσπονδο αυτό κρατίδιο Μακεδονία.

Το γρηγορότερο απεμπολήσουν την ανιστόρητη και τελείως παράλογη αυτή αντίληψη περί αρχαίων Μακεδόνων, τόσο ταχύτερα θα μπορέσουν να οικοδομήσουν την δική τους σλάβικη εθνική ταυτότητα, με τη συμπαράσταση όλων μας.

Τούτο οφείλουν να αντιληφθούν και οι χαμαιλέοντες ευρωπαίοι εταίροι μας, οι οποίοι σπεύδουν να κερδίσουν αυτοί τον ευτελισμό, χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται.

Ακόμη και ο φιλέλληνας (;) κ.Γιούνγκερ, έπεσε τόσο εύκολα, και εν πολλοίς, άσκεφτα στην παγίδα, για να μην μνημονεύσω την πάντοτε για τα στενά συμφέροντά της ενεργούσα Γερμανία, παραβλέποντας τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, ως το πλέον κυρίαρχο κράτος της Ε.Ε.

Όλοι τους λοιπόν δεν αντιλήφθηκαν ότι δεν προέχει η προστασία των δήθεν Μακεδόνων, δηλώνοντας έτσι, άθελά τους υποθέτω, ότι είναι όχι μόνο ανιστόρητοι, αλλά επιρρεπείς να ενδώσουν δουλικά, για τόσο χαμηλού επιπέδου σκοπιμότητες.

Κρίμα! Ας το αντιληφθούν έστω και τόσο καθυστερημένα, για να διασώσουν, όχι μόνο της ευρωπαϊκή τους υποχρέωση, αλλά την ίδια την δική τους υπόληψη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. 

Από τη στιγμή που

  • ακόμη και το Σύνταγμά τους και αν τροποποιήσουν, μπορούν να το αλλάξουν ξανά στο μέλλον, 
  • το μόνο που εξασφαλίζει την αποτροπή του επεκτατισμού τους, είναι να μην υπάρχει το Μακεδονία στο όνομά τους. 

Τούτο οφείλουν να υιοθετήσουν, όλα τα κόμματα, μαζί με όλον τον ελληνισμό!!!

Νίκος Αναγνωστάτος
polis24.gr

Thiakos.blogspot.com

Πηγή

Share.