. – Προκλητικός για μια ακόμη φορά με τις απόψεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ σχολιάζοντας πως το ζήτημα της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν είναι το μείζον ενώ συνέστησε στα ελληνικά ΜΜΕ να μην το αναδεικνύουν διότι παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν:

«Πιστεύετε ότι έπρεπε να προτρέξει η ελληνική πλευρά και να μιλήσει για κρίση; Όχι, ορθώς δεν έδωσε μία διάσταση που ήθελε να δώσει η Τουρκία», είπε μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε πως «είναι λάθος, ζητήματα τόσο λεπτά να αποτελούν αντικείμενο παραπλανητικής ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Βοηθάει την Τουρκία να θέτουμε ως θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό».

Και συμπλήρωσε υποτιμώντας με έμεσο τρόπο τα 2.000.000 κόσμου που βροντοφώναξαν για τη Μακεδονία στα Συλλαλητήρια:

«Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα με την Τουρκία, όπως το Σκοπιανό, που μαζεύονται μερικές χιλιάδες στο δρόμο, είναι λεπτό ζήτημα»

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά το πότε θα τελειώσει η περιπέτεια των δύο Ελλήνων αλλά προέβλεψε πως «βεβαίως θα τραβήξει σε χρόνο αν κρίνω από το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου».

Κι ενώ υπάρχουν γονείς που αγωνιούν και ένας ολόκληρος λαός μαζί τους για την τύχη των δύο παιδιών, ο κ. Φίλης υποστηρίζει:

«Είναι πολύ σημαντικό, θα κάνουμε κινήσεις για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό; Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, τους ενδιαφέρει η Ειρήνη, η ηρεμία, τους ενδιαφέρει η οικονομία, έχετε καταλάβει ότι υπάρχει αναβρασμός στην Ευρώπη;».

 Όχι δε μας ενδιαφέρει η Ευρώπη και η ηρεμία. Μας ενδιαφέρει να επιστρέψουν αυτά τα παιδιά πίσω.

. .

..

. . . ..

loading…

loading…



Πηγή

Share.