[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Προσευχηθείτε στο Θεό για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς να ξέρουν πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Όπως λένε οι γονείς τους είναι καλά στην υγεία τους και οι τουρκικές αρχές φέρονται απέναντί τους μέχρι στιγμής ανθρώπινα. Μένουν μαζί και το κελί όπου κρατούνται είναι μακριά από τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους του Ερντογάν.
Ουδείς από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου γνωρίζει ή έχει κάποιες πληροφορίες για το πότε οι δύο στρατιωτικοί θα περάσουν τη δοκιμασία της δίκης, ποιες κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν και κυρίως πότε θα αποφυλακιστούν και θα επιστρέψουν στην πατρίδα. Υπάρχει κίνδυνος να δεχθούν κάθειρξη 20 ετών αν κατηγορηθούν για κατασκοπεία
Φυσικά ούτε ο κος Κοτζιάς ως υπουργός των Εξωτερικών έχει ενημέρωση από τους Τούρκους ή άλλες πηγές για το πόσο θα κρατηθούν οι δύο άνδρες από τους Τούρκους. Φαίνεται ότι επί ημερών του δεν υπάρχουν οι τακτικοί διπλωματικοί δίαυλοι, όπως επίσης φαίνεται ότι επί ημερών Τσίπρα δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση ή η πίεση που πρέπει από τις μεγάλες δυνάμεις.
Να ευχηθώ υγεία και σύνεση και το ταχύτερο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τους καλύτερους που διαθέτουμε και με ψυχή πατριωτική και όχι εθνομηδενιστική.
Η κυβέρνηση αυτή την εποχή πρέπει να αποφεύγει οτιδήποτε διασπά τη συνοχή της κοινωνίας, οτιδήποτε στρέφεται κατά των πολιτών τους οποίους πιθανότατα θα καλέσει να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη.
Οι Τσίπρας – Καμμένος και Κοτζιάς θέλουν να φαίνονται ψύχραιμοι, θέλουν να κινούνται με χαμηλούς τόνους. Έχουν ήδη περάσει στη φάση του… «δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουν τα παιδιά μας!». Ταυτόχρονα προσεύχονται να έρθει ως αποτρεπτική δύναμη στη Μεσόγειο ο αμερικανικός στόλος που θα συνοδεύει τα γεωτρύπανα της Exon Mobile.
O Τραμπ στέλνει στα οικόπεδα του νησιού της Αφροδίτης, αεροπλανοφόρα και πολεμικά για να αντιμετωπίσουν οποιουσδήποτε τουρκικούς τσαμπουκάδες. Οι Αμερικανοί δεν είναι Ιταλοί και η Exon Mobile δεν είναι ΕΝΙ που ήδη υποχρεώθηκε να φύγει από την Κύπρο και πήγε στο Μαρόκο.
Οι Αμερικανοί ενισχύουν τη δύναμή του 6ου στόλου με το αεροπλανοφόρο Ικοζίμα και δύναμη 2.500 πεζοναυτών. Το αεροπλανοφόρο και τα συνοδευτικά πολεμικά προστίθενται στα πέντε μόνιμα πλοία που σταθμεύουν στη Μεσόγειο. Πρέπει όμως να σημειώσω ότι το οικόπεδο των Αμερικανών δεν περιλαμβάνεται στο τμήμα που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ανήκει στο ψευδοκράτος. Οπωσδήποτε όμως οι Αμερικανοί σπεύδουν να προλάβουν οποιαδήποτε ενοχλητική ή προκλητική ενέργεια του Ερντογάν.
Χθες η ζαρωμένη κυβέρνηση του κου Τσίπρα, εκπροσώπου πλέον ισχνότατης λαϊκής μειοψηφίας, δέχθηκε ένα ακόμη χαστούκι από την ηγεσία των Σκοπίων. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ο κος Ζόραν Ζάεφ υπογράμμισε ότι μετά τις αλλαγές των ονομάτων στο αεροδρόμιο και στην κεντρική λεωφόρο του κρατιδίου, τελείωσαν τα θέματα του αλυτρωτισμού και επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων και όσα περιλαμβάνει για τη δική μας Μακεδονία και τις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων. Και το επιχείρημα του κου Ζάεφ ήταν απλό, αληθινό και επιβεβαίωσε τους φόβους όλων όσοι πιστεύουν ότι οι Σκοπιανοί αμέσως μετά την αναγνώρισή τους από την Ελλάδα θα προχωρήσουν σε επιχειρήσεις διεκδίκησης ελληνικών εδαφών.
Ο κος Ζάεφ είπε ότι η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της Μακεδονίας δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα επειδή ό,τι αλλάξει μπορεί να επανέλθει. Και για να μας πείσει περισσότερο είπε ότι αντί να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας να κάνουμε μία διεθνή συμφωνία! Μάλιστα προχώρησε στην προκλητική επισήμανση ότι : «να ανοίξει και η Ελλάδα το Σύνταγμά της, να δούμε πως μεριμνά για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας και το ίδιο να κάνουμε και εμείς!».
Ο πονηρούλης Ζάεφ μάλιστα θέλει κοινές ομάδες εργασίας που θα ελέγχουν τα σχολικά βιβλία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Fyrom. Ουσιαστικά λέει στο ανεκδιήγητο δίδυμο Τσίπρα – Κοτζιά ότι θα μας βάλετε στο ΝΑΤΟ, θα μας ανοίξετε το δρόμο για την Ευρώπη, δεν θα αλλάξουμε το Σύνταγμά μας και δεν μπορών να σας εγγυηθώ ότι η επόμενη Σκοπιανή κυβέρνηση δεν θα κάνει αλυτρωτικές επιχειρήσεις και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα. Και μάλιστα ως μόνιμο μέλος του ΝΑΤΟ πλέον και ως μέλος της ευρωζώνης που έχει σύνορα με την Ελλάδα και προβάλλει με χάρτες ότι τα σύνορα του κρατιδίου φτάνουν στη Λάρισα και το έδαφός του περιλαμβάνει τη Μακεδονία του Αιγαίου, δηλαδή τη Θεσσαλονίκη.
Όπως αντιλαμβάνεστε συνεχίζουμε από την πλευρά μας, την ψηφοφορία και τον αγώνα απέναντι σε όσα γίνονται στα παρασκήνια σε βάρος του έθνους και του ελληνισμού.
Πρέπει σύντομα να πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δεν μπορεί να παρουσιάζεται αυτή η αδύναμη κυβερνητική εικόνα και ο βλακώδης δήθεν σχεδιασμός ότι αν υποχωρήσουμε απέναντι στις διεκδικήσεις των Σκοπίων και της Αλβανίας, τότε θα έχουμε μόνο το πρόβλημα των Τούρκων, δηλαδή τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο.
Οι ελλιποβαρείς των Αθηνών δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι θέμα χρόνου να οδηγηθούν σε τραπέζι διαπραγμάτευσης του Αιγαίου. Είτε με θερμό επεισόδιο, είτε με σειρά ψυχολογικών επιχειρήσεων απέναντι σε ένα ρημαγμένο οικονομικά κράτος που γερνάει ολοένα και περισσότερο. Ψυχολογικών επιχειρήσεων που ήδη διεξάγονται σε βάρος της πατρίδας μας.
Σας είχα μιλήσει στις προηγούμενες εκπομπές για ενέδρα των Τούρκων στον Έβρο στην οποία συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Οι πάντες στην Ορεστιάδα μιλάνε για ενέδρα. Οι τουρκικές εφημερίδες γράφουν ότι συνελήφθησαν περίπου 250 μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος.
Δυστυχώς και σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση προκειμένου – έτσι τουλάχιστον φαίνεται – να ροκανίζει χρόνο στην εξουσία και να νέμεται τα οφέλη της, δεν έχει καλέσει την αντιπολίτευση για συνομιλίες και δεν έχει κάνει κανένα βήμα που να δείχνει ότι θέλει εθνική ενότητα. Τα επεισόδια δεν θα σταματήσουν με την σύλληψη των δύο στρατιωτικών. Ο Καμμένος, μαθαίνω έκανε καλή ενημέρωση των ομολόγων του στις Βρυξέλλες αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την αλληλεγγύη της με ευχές για τη διατήρηση καλών σχέσεων γειτονίας μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Όπως αντιλαμβάνεστε κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται κατά της Τουρκίας του Ερντογάν που χορεύει καντρίλιες με τη Ρωσία του Πούτιν και απειλεί για έξοδο από το ΝΑΤΟ.
Η Αθήνα χθες απάντησε στην Άγκυρα, στις αλλεπάλληλες προκλήσεις της Άγκυρας δεσμεύοντας με ΝΟΤΑΜ σημεία – κλειδιά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία μέχρι τέλη Απριλίου θα διεξάγουν ασκήσεις χωρίς πυρά και με πυρά πιάνοντας στρατηγικά περάσματα όπως η έξοδος των Δαρδανελίων και το Καστελόριζο, περιοχή την οποία η Τουρκία δέσμευσε για σήμερα, προκειμένου να διεξάγει άσκησης έρευνας και διάσωσης. Χθες είχαμε μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο. 52 φορές οι Τούρκοι παραβίασαν το Βόρειο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιοανατολικό Αιγαίο. Συνολικά είχαμε 52 παραβιάσεις.
Στο μεταξύ έχουμε αποκαλύψεις από τον Ελεύθερο Τύπο .. Μετά τα επιδόματα ενοικίων έχουμε πάρτι με υπερωρίες για τους υπαλλήλους του Μαξίμου και γενικά τους ανθρώπους του Τσίπρα. Δώδεκα αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια εκθέτουν Τσίπρα, Φλαμπουράρη, Δραγασάκη, Βερναρδάκη, Τζανακόπουλο και Λιάκο. Όπως γράφει και ισχυρίζεται η εφημερίδα, από τις 12 Φεβρουαρίου έχουν προβλέψει τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων για το Μάρτιο. Ο Ελεύθερος Τύπος γράφει ότι ως και 600.000 φτάνει το ετήσιο μπόνους με κονδύλια που εγκρίνονται πριν καν πραγματοποιηθούν οι υπερωρίες των υπαλλήλων. Την ίδια ώρα, 300.000 πολίτες λόγω αδυναμίας έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς την εφορία.

Πηγή