Δεν υπάρχει για τους Συριζαίους, ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία, ούτε οικογένεια

Ο Ταγίπ Ερντογάν κράτησε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία, τους οδήγησε στις φυλακές και θα ερευνήσει – όπως λένε οι Τούρκοι – το ενδεχόμενο κατασκοπείας, ψάχνοντας λέει τις φωτογραφίες στα κινητά τους.

Στη γειτονική χώρα δεν υπάρχει καθόλου δικαιοσύνη, τα πάντα ελέγχονται και αποφασίζονται από το Παλάτι. Επιβεβαιώθηκα, προβλέποντας χθες στην εκπομπή μου, ότι το πιθανότερο είναι να επεκταθεί η κατηγορία σε κατασκοπεία για να ανεβάσουν και άλλο τη θερμοκρασία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως γράφουν οι ευρωπαϊκές εφημερίδες τόσο οι Γερμανικές όσο και οι Βρετανικές, η Τουρκία κρατά ως ενέχυρο τους Έλληνες στρατιωτικούς και αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος, δηλαδή πολέμου κατά μήκος των συνόρων με τον ελληνισμό από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο.

Λογικά, η κυβέρνηση των Αθηνών έπρεπε να έχει παραιτηθεί και να έχει οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες ή να έχει δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Τόσο ο Τσίπρας, όσο και οι παρέα του είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Η Άγκυρα προχώρησε χθες σε NAVTEX και δέσμευσε ολόκληρο το θαλάσσιο χώρο του Καστελόριζου περιλαμβανομένου και του εδάφους του νησιού, προκειμένου να διεξάγει άσκηση διάσωσης σε χερσαίο έδαφος.

Η ένταση στο Αιγαίο ανεβαίνει. Ο Καμμένος απλά ενημερώνει τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ και σιωπά μακριά από κάμερες. Ο Τσίπρας είναι ζαρωμένος και το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί την αντιπολίτευση και να διορίζει συντρόφους. Κόβει τις συντάξεις, κόβει τους μισθούς, υπερφορολογεί το σύμπαν και διορίζει συντρόφους.

Ο Κοτζιάς περιορίζεται να επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο, ενώ αποδεικνύεται ελάχιστος για όλο αυτό το πελώριο διπλωματικό σταυρόλεξο.

Έχει φτάσει στο σημείο, να λέει συνέχεια ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται όχι μόνο το διεθνές δίκαιο αλλά και το δίκαιο της θάλασσας, ενώ η Άγκυρα και οι υπόλοιποι σύμμαχοι γράφουν τον Τσίπρα και τον ίδιο τα παλαιότερα τον υποδημάτων τους.

Είναι εκπληκτικό ότι έχουμε υπουργό των Εξωτερικών και κυβέρνηση εθνομηδενιστών ενώ απειλείται η εδαφική κυριαρχία. Βέβαια, εάν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελάχιστος Κοτζιάς δεν θα έβρισκαν την ευκαιρία να παίξουν σε τέτοιο βαθμό αυτά τα επεκτατικά παιχνίδια.

Υπάρχουν πιέσεις από Συριζαίους προς τον Κοτζιά να φερθεί πιο φιλικά στους Τσάμηδες, στους Σκοπιανούς .υς Τούρκους. Μάλιστα η Αυγή της περασμένης Κυριακής έφτασε στο σημείο να γράψει ότι οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ δεν αντιμετώπισαν τρυφερά τους Τσάμηδες. Μάλιστα η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την άποψη, όπως επισημαίνει σήμερα η ΕΣΤΙΑ, ότι οι Έλληνες νιώθουν περικυκλωμένοι από τους εχθρικούς γείτονες και πιστεύουν ότι αυτοί φταίνε αλλά αυτή δεν είναι όλη η αλήθεια, γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις με διάφορες πράξεις ή παραλείψεις άφησαν τα πράγματα να φτάσουν ως εκεί και καταλήγει η Αυγή, φυσικά συγνώμη αποκλείεται να πούμε στους Τσάμηδες αλλά ίσως έπρεπε να έχει γίνει δεκτή κάποια προσφυγή των Τσάμηδων σε ευρωπαϊκά δικαστήρια και η διεκδίκηση των δημευμένων περιουσιών τους στα ελληνικά δικαστήρια.

Οι Συριζαίοι λοιπόν μεταξύ αυτών και οι 53 του Τσακαλώτου, επιτίθενται εναντίον του Κοτζιά και του λένε ότι έχει φτάσει η στιγμή των απαραίτητων υποχωρήσεων και ότι πρέπει να δείξει πολιτικό θάρρος, αντίστοιχο με αυτό που έδειξε ο Σημίτης για τις ταυτότητες.

Oπως αντιλαμβάνεστε η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει το συντομότερο. Ο Τσίπρας θεωρείται πιόνι της Μέρκελ και των δανειστών σε όλη την Ευρώπη. Η παρουσία του Καμμένου στο Άμυνας διεγείρει προσωπικά τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τον υποπτεύονται Αμερικανοί και γενικά δυτικοί για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη, πράγμα που προκαλεί δηλώσεις και του Αμερικανού πρέσβη για τις σχέσεις κυβέρνησης και Ρώσου επιχειρηματία. Χθες υπήρξαν νέε κυβερνητικές αποφάσεις υπέρ του Σαββίδη που αποδεικνύουν τη μεγάλη οικονομική σχέση του με την κυβέρνηση. Ανεστάλη η αναγκαστική είσπραξη για το πρόστιμο 44 εκατομμυρίων στη ΣΕΚΑΠ, για να επαναλειτουργήσει η Εταιρία. Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι Τσίπρας και Καμμένος έχουν οικονομικές σχέσεις με το Σαββίδη, για αυτό κάθε τόσο σπεύδουν να τον στηρίξουν.

Αυτό φυσικά θα διεγείρει πάλι την Αμερικανική πλευρά αλλά και γενικά τους δυτικούς που στο τέλος λόγω συμφερόντων θα γείρουν υπέρ των διεκδικήσεων της Τουρκίας. Δυστυχώς, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτή τη φάση, ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντιλαμβάνονται που οδηγούν τα πράγματα οι εθνομηδενιστές και ασήμαντοι στην Ευρώπη πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έλεγε μάλιστα κανείς ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να μας βρουν οι Τούρκοι πιο ευάλωτους και πιο απροετοίμαστους. Σε εποχή μνημονίου με καμένη την ψυχή και το φρόνημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, δεν αποξηλώνεις τις σχέσεις της εκκλησίας με το λαό, δεν τις διασπάς. Δεν αφήνεις το Γαβρόγλου να βγάλει από την αποστολή του Υπουργείου τον όρο ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης. Παραμονές πολέμου, όπως πιθανολογούν οι περισσότεροι με την Τουρκία, διέγραψε τον όρο ανάπτυξη θρησκευτικής συνείδησης ως αποστολή του Υπουργείου, αν και το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο ισχύει και δεν έχει αναθεωρηθεί, προβλέπει ρητώς ότι η αποστολή του υπουργείου είναι η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Κάποιοι τα τελευταία χρόνια, επί μνημονίου θέλουν να φέρουν την Ελλάδα στο σημείο να είναι τόσο ευάλωτη, ώστε να θεωρηθεί αναπόφευκτη μία γιγαντιαία διπλωματική και εθνική ήττα με αλλαγή συνόρων στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν στρέφονται απλά εναντίον της Δεξιάς αλλά επιχειρούν και καταστρέφουν όλους τους συνεκτικούς κρίκους της ελληνικής κοινωνίας. Δεν υπάρχει για τους Συριζαίους, ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία, ούτε οικογένεια.

Αυτά που κάνουν και τα στηρίζει όλα ο Καμμένος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ανείπωτη εθνική τραγωδία. Ποικιλότροπα προωθείται η άποψη των υποχωρήσεων απέναντι στην Αλβανία… Σε λίγο θα μας πούνε ότι πρέπει να παραχωρήσουμε και εδάφη που ανήκαν – κατά τη γνώμη των Συριζαίων – στους Τσάμηδες.

Να υποχωρήσουμε στο θέμα των Σκοπίων και να αποδεχθούμε ότι έχουν ζωτικά και ιστορικά συμφέροντα και στην ελληνική Μακεδονία. Είναι θέμα χρόνου να μας πουν ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τη Λωζάνη με παράδοση του ανατολικού Αιγαίου στους Τούρκους. Είναι ό,τι χειρότερο και πιο μειοδοτικού είχε η ελληνική πολιτική ζωή στη Μεταπολίτευση.

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία γιγαντώνεται ο ευρωσκεπτικισμός τον οποίο αποκαλούν λαϊκισμό. Είτε αυτός προέρχεται από τον Πέπε Γκρίλο, είτε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι κατοχικές κυβερνήσεις της Μέρκελ δεν έχουν καταλάβει ότι όλες οι μεταβολές θα συμβούν κατά πάσα πιθανότητα στην 4η θητεία της. Η Βρετανία έφυγε από τη Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, η Ιταλία στρίβει, στη Γαλλία πέφτει ραγδαία η δημοφιλία του Μακρόν και ο Τραμπ υψώνει τείχη με δασμούς. Μόνο ο Τσίπρας και η παρέα του, συνεχίζουν να σφαγιάζουν τους Έλληνες και να τους οδηγούν σε τραγωδία, προσπαθώντας να φτιάξουν μια κομματική πλατφόρμα με επιδόματα και εποχιακές τοποθετήσεις.

Όλα τα κάνουν εν κρυπτώ, με μυστική διπλωματία ή με μυστικές συνεδριάσεις. Ακόμη και την προανακριτική επιτροπή για τη Novartis αρνούνται να τη δείξουν ζωντανά και σε απευθείας μετάδοση στον ελληνικό κοινό. Δεν θέλουν να ακουστούν όλες οι πλευρές. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θέλουν να είναι κλειστές οι συνεδριάσεις στην προανακριτική για τηNovartis.

Μιλάμε για Απριλιανή ατμόσφαιρα, έτσι ακριβώς ήταν η δίκη των Κρεάτων επί Ιωαννίδη, την οποία κάλυψα τότε στην αίθουσα του στρατοδικείου στο Ρουφ.

Την ίδια ώρα όμως μαθαίνουμε ότι ο κος Βασίλης Παπαδόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελία διαφθοράς ότι είχε στείλει SMS στον κο Καμμένο, λίγο πριν έρθει εδώ αντιπροσωπεία Σαουδαράβων λέγοντάς του ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή, για να μην αμφισβητηθεί η πληρεξουσιότητά του. Αυτό είναι συγκλονιστικό στοιχείο γιατί αποδεικνύει ότι οι εκπρόσωποι του Ριάντ αμφισβητούσαν ότι ο Παπαδόπουλος ήταν εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος. Μάλιστα ο ίδιος είπε στην εισαγγελία διαφθοράς, βάσει όσων διέρρευσαν ότι κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να μην τους συναντήσει. Αυτό δημιουργεί τεράστιο θέμα γιατί ο κος Τσίπρας στη βουλή φώναζε και έδειχνε χαρτιά λέγοντας ότι ο κος Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος του Ριάντ, φυσικά προκειμένου να καλύψει τον κο Καμμένο. Τώρα, έρχονται σήμερα οι εφημερίδες και όλες μαζί αναρωτιούνται γιατί ο κος Καμμένος επέμενε στο πρόσωπο του κου Παπαδόπουλου. Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να κλείσει έτσι γιατί το ελληνικό κράτος έχασε χρήματα. Δεν μπόρεσε νομότυπα να απαλλαγεί από το πολεμικό υλικό που έληγε η ημερομηνία του.

Είναι θέμα πλέον στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποφασίσει μεταξύ της καρέκλας του και της εθνικής ανάγκης να πάμε σε μια άλλη κυβέρνηση ισχυρότερη, αποτελεσματικότερη και ικανή να κρατήσει τον κόσμο ενωμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει την εξωτερική απειλή. Είναι θέμα του κου Παυλόπουλου αν θα μείνει σε μία καρέκλα που θα τον σημαδέψει ιστορικά την ώρα της μεγάλης κρίσεως.

Πηγή

Share.