Ώστε οι δύο έλληνες στρατιωτικοί έχασαν το μονοπάτι και μπήκαν στο τουρκικό έδαφος.

Και αφού μπήκαν σε τουρκικό έδαφος ήταν φυσικό να συλληφθούν από τουρκική περίπολο, να αφοπλιστούν και να μεταφερθούν, υπό τις κάμερες Τούρκων δημοσιογράφων, σερνάμενοι, στον εισαγγελέα της Αδριανούπολης. 

Πόσο θέλετε για να αγοράσουμε το σανό που μας πουλάτε;

Το μόνο σίγουρο στην υπόθεση είναι ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν πιάστηκαν υπό τις κανονικές, καθημερινές συνθήκες.

Γιατί στις κανονικές καθημερινές συνθήκες, πάρα πολύ συχνά, εδώ και χρόνια, Έλληνες και Τούρκοι μπαίνουν ως περίπολα το ένα στο έδαφος του άλλου και το πολύ- πολύ να ανταλλάξουν τσιγάρα. Αυτό το ξέρει καθένας που έχει υπηρετήσει στον Έβρο, αλλά και καθένας από τους κατοίκους των γύρω περιοχών που συχνωτίζεται με στρατιωτικούς.

Στην ακραία περίπτωση διείσδυσης πέρα από τα λίγα μέτρα των όχθων του Έβρου ή του Αρδα, οι ταξίαρχοι των δύο μονάδων που φυλάνε τα σύνορα έστελναν πίσω τον «χαμένο» μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. Απλά και αθόρυβα.

Επομένως, ακόμα και αν οι δύο Έλληνες μπήκαν σε τουρκικό έδαφος και έπεσαν πάνω σε τουρκική περίπολο, η συμπεριφορά της τουρκικής περιπόλου είναι σαφής: Η περίοδος του χαβαλέ της ελληνοτουρκικής «φιλίας» έχει περάσει και οι εντολές τους είναι να αντιμετωπίζουν τον ελληνικό στρατό ως εχθρό. Ούτε καν ως σύμμαχο στο ΝΑΤΟ! Ως εχθρό.

Στην πιθανότερη περίπτωση, και επειδή η χαλαρότητα των περιπόλων ήταν καθημερινότητα, οι εντολές ήταν να συλληφθεί η πρώτη ελληνική που θα περνούσε τα σύνορα. Για όμηρος σε ένα παζάρι με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται από την πράξη. Δεν είναι θεωρία. Και αποδεικνύεται και κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό: Ότι, ενώ η τουρκική στάση είναι πλέον αυτή, και μάλιστα με διαταγές, η ελληνική πλευρά δεν έχει πάρει χαμπάρι! Και το αποδεικνύει με τη χαλαρότητα που κινήθηκαν ο λοχίας και ο υπολοχαγός, χωρίς ιδιαίτερη προφύλαξη μήπως διαβούν τον Ρουβίκωνα!

Το αποδεικνύει επίσης και η χαζοχαρούμενη χαλαρότητα, με την οποία αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση, βλέποντας μπροστά στα μάτια της να σέρνονται σαν εγκληματίες δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που φορούσαν τα στρατιωτικά τους ρούχα, το εθνόσημο και τα διακριτικά του βαθμού τους. Σε πλάνα τραβηγμένα επίτηδες από Τούρκους δημοσιογράφους, που είχαν ειδοποιηθεί από τις τουρκικές στρατιωτικές Αρχές!

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ελληνική αντικατασκοπεία και οι υπηρεσίες του στρατού κοιμούνται. Και κοιμούνται γιατί δεν έχουν πάρει χαμπάρι την αλλαγή των τουρκικών διαταγών στις συνοριακές μονάδες. Η τουρκική περίπολος δεν τρελάθηκε ξαφνικά σε μία μέρα και έπιασε τους δύο Έλληνες! Ακολούθησε διαταγές. Έτσι λειτουργεί ο στρατός. Ο σοβαρός, όχι ο χαβαλές.

Η στάση της τουρκικής περιπόλου, λοιπόν, μαρτυράει τον ύπνο του ελληνικού στρατού και των υπηρεσιών του, καθώς και της ΕΥΠ. Επειδή και κανείς από το ελληνικό στράτευμα δεν καταθέτει ότι έχουν αλλάξει οι πάγιες χαλαρές εντολές απέναντι στον τουρκικό στρατό! Αντιθέτως, όλοι, και το Πεντάγωνο, έχουν πέσει από τα σύννεφα. Στα οποία κοιμούνται.

Και κοιμούνται διαρκώς, δεν κοιμήθηκαν ξαφνικά. Κοιμόντουσαν όταν τα τουρκικά πολεμικά εμβόλιζαν τα ελληνικά δυό φορές στα Ίμια, κοιμούνται όταν τα τουρκικά πολεμικά πλέουν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κοιμούνται και όταν Έλληνες συνοριακοί στρατιωτικοί αφοπλίζονται, παραδίνοντας τα πάντα, από Τούρκους στα σύνορα!

Η στάση αυτή του στρατού και της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση. Γιατί ξέρουν ότι έχουν απέναντι μια Τουρκία ενός θεότρελου δικτάτορα, που έχει για σημαία του τη βία, τον τραμπουκισμό και την επίθεση. Και έχουν ήδη τις απειλές του και για το Αιγαίο και για τους 8 Τούρκους φυγάδες που δεν απελαύνει η ελληνική Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη. Γιατί η κυβέρνηση των γενναίων του Μπρανκααλέξη θα τους είχε παραδώσει σούμπιτους.

Και ξέροντας αυτά τα δεδομένα κυβέρνηση και στρατός έπρεπε να έχουν πάρει τα μέτρα τους. Και τα μέτρα στις μονάδες να είναι αντίστοιχα. Τρίχες. Όλα είναι χαλλλλαρά. Μη χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας και στριμωχτούν τα παιδάκια μας και μας κυνηγάνε οι μαμάδες τους.

Τα πραγματικά περιστατικά, ξέροντας ποια ακριβώς είναι η Τουρκία, και μάλιστα του Έρντοαν, είναι ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί διαπομπεύτηκαν και θα διαπομπευτούν κι άλλο σαν αντίποινα για τους 8 Τούρκους που δεν απελαύνονται. Και θα κρατηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις τουρκικές φυλακές για πολύ καιρό. Διαπομπευόμενοι με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Κι όλα τα παραπάνω θα γίνονται για να υποχρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει τους 8 Τούρκους. Σε ένα ανατολίτικο παζάρι. Με μια ελληνική κυβέρνηση που δεν έχει κανένα θάρρος και κανένα ανάστημα να υπερασπιστεί τίποτε! Απολύτως τίποτε! Απέναντι σε κανέναν! Είτε πρόκειται για συντάξεις, είτε για τα ασημικά του λαού, είτε για σύνορα, είτε για νησιά, είτε για Έλληνες στρατιώτες. Κυβέρνηση δειλών, μικρών ανθρώπων. Ικανή μόνο για μεγάλα λόγια του αέρα. Όπως όλοι οι θρασύδειλοι.

Θρασύδειλοι σαν τους υπουργούς που έβγαιναν χτες και λεοντάριζαν ότι «μια ανταλλαγή των δύο με τους 8 είναι… αδιανόητη» και άλλες αηδίες. Ξεστομισμένες από ανθρώπους που υποκλίθηκαν τρομοκρατημένοι και άφησαν έναν λαό ανυπεράσπιστο στις ορέξεις του κάθε τσαρλατάνου και κλέφτη δανειστή. Χωρίς ούτε μια ντουφεκιά, ούτε ένα «όχι» για την τιμή των όπλων! Γι αυτούς που τους ψήφισαν τουλάχιστον! Μπαααα.

Μάγοι να διορίζουν σε διπλοδουλειές τη νύφη του πρωθυπουργού με επίδομα ενοικίου κι όλας (!), να ρίχνουν στα μαλακά άλλους συγγενείς του για πλαστογραφία φορολογικών εγγράφων, να διορίζουν όλο τους το συγγενολόι για να το ταϊζουν οι πολίτες, να κόβουν τα επιδόματα από ανάπηρους και χήρες για να τα δίνουν σε υπουργούς, να δίνουν δουλειές εκατομμυρίων σε ημέτερους εργολάβους και να απαλλάσσουν από φόρους διαπλεκόμενους Σαββίδηδες, να καταστρέφουν τα εισοδήματα και τις οικονομίες του κόσμου στις τράπεζες με αφανισμό δισεκατομμυρίων μικροαποταμιεύσεων σε μετοχές που μηδενίστηκαν χωρίς να χρειάζεται, να καλύπτουν λαθρέμπορους και να κάνουν όργια για να κυβερνήσουν τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Ανίκανοι, όμως κυβερνητικά, να μοιράσουν σε δυό γαϊδάρους άχυρα.

Αυτοί οι τύποι βρίσκονται απέναντι σε έναν Τούρκο δικτάτορα, αδίστακτο, που καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της αντίστασης και της βίας, όπως δείχνουν και οι Κούρδοι στη Συρία. Λίγες χιλιάδες με γυναικόπαιδα έχουν καθηλώσει τον … πανίσχυρο τουρκικό στρατό εδώ και δυό μήνες! Τόσο ισχυρό!

Αντ αυτού, εδώ έχουμε τον μεγάλο διαπραγματευτή Τσίπρα, που τον αγαπάνε όλοι οι κεφαλαιούχοι, Έλληνες και ξένοι, για τα οφέλη τους από την οσφυοκαμψία του, και τον μεγάλο στρατηλάτη Καμμένο, που τον μαζεύουν οι στρατηγοί κάθε λίγο μην κάνει καμιά κουτουράδα και τον χλευάζουν οι Τούρκοι από απέναντι.

Από πίσω και ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακούει Ελλάδα και βγάζει σπυράκια. Αν ήταν FYROM μπορεί και να την υπερασπιζόταν με κανένα συλλαλητήριο.

Κερασάκι στην τούρτα της ασχετοσύνης και της ανηθικότητας προστέθηκε πριν λίγες μέρες στο νευραλγικό πόστο της Άμυνας ο Φώτης Κουβέλης. 

Ως μνημείο επιπολαιότητας και ανευθυνότητας ενός πρωθυπουργού και ενός κόμματος απέναντι στα πιο σοβαρά θέματα της χώρας.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Πηγή

Share.