Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά μετά την υπόθεση Novartis, δείχνουν πτώση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και της ΝΔ. Ταυτόχρονα, ούτε τα μικρότερα κόμματα είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Με λίγα λόγια, εκείνο που βλέπουμε είναι η γενική υποχώρηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της χρεοκοπημένης Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αυτό και σε συνδυασμό με την μεγάλη αποχή των πολιτών από τις κάλπες, δείχνει ότι το πρόβλημα δεν αφορά την αποτυχία κάποιων κομμάτων, αλλά αποτυχία ολόκληρου του μοντέλου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, που οδήγησε τη χώρα στην απόλυτη χρεοκοπία, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά σε όλους τους τομείς.
Επομένως, κανένα νέο κόμμα, από όλα αυτά που καθημερινά δημιουργούνται και θεωρούν ότι έχουν την καλύτερη τεχνοκρατική πρόταση για τη διαχείριση του χρεοκοπημένου μοντέλου, έχει πιθανότητα τόσο ανόδου, όσο και πιθανότητα επιτυχίας ακόμα και αν ανέλθει στην εξουσία.
Απαιτείται υπέρβαση αυτού του μοντέλου και πέρασμα στην Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία, με πρώτη πράξη την ριζική αλλαγή του χρεοκοπημένου Συντάγματος που αποδείχθηκε παντελώς ακατάλληλο να διασώσει το υπάρχον μοντέλο από τη χρεοκοπία και παντελώς ακατάλληλο να προστατέψει το λαό.
Το νέο μοντέλο της Δ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, θα πρέπει να βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές:
α) Στην απεξάρτηση της πολιτικής εξουσίας από την οικονομική εξουσία και την εξάρτησή της από το λαό.
β) Στον εκδημοκρατισμό του κράτους προς την κατεύθυνση της κοινωνικοποίησης του κράτους και τη θέση του κάτω από τον δημοκρατικό έλεγχο της κοινωνίας.
γ) Στην χρηματοδότηση της κοινωνικής βάσης, για πραγματική ανάπτυξη και ανάδειξη νέων υγιών εθνικών δυνάμεων που θα ανακατέψουν την κοινωνική τράπουλα, ώστε να αποδυναμωθεί η άρχουσα διεθνιστική και παρασιτική ελίτ η οποία αντλεί τη δύναμή της από τα κρατικά ταμεία, εξ αιτίας του ελέγχου που ασκεί πάνω στο πολιτικό σύστημα.
Και οι τρεις ανωτέρω αρχές, ταυτόχρονα, αποκόπτουν την άμεση επίδραση της παγκοσμιοποίησης πάνω στο λαό μέσω του ελέγχου της πολιτικής εξουσίας.

Πηγή

Share.