[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: thecaller.gr

Με τον ανασχηματισμό διασκεδάσαμε, δεν λέω, καιρό είχαμε να δούμε τέτοια αδυναμία και αμηχανία από πρωθυπουργό.

Το κυριότερο ήταν πως ο κ. Τσίπρας μας αποκάλυψε ότι δεν διαθέτει «πάγκο». Αυτό ήταν, ο,τι είδατε είδατε.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Άλλα στελέχη δεν υπάρχουν, μεταγραφές δεν γίνονται τώρα, άρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑNΕΛ θα πορευτεί με αυτούς που ξέρουμε, και πρωταθλητισμός δεν γίνεται με «κουρασμένα παλληκάρια». Μπορεί αυτός ο ανασχηματισμός να είναι και ο τελευταίος, αν και όλα θα κριθούν τον Μάιο όσον αφορά τις εκλογές. Με εκείνο που δεν μπορούν να διασκεδάσουν οι έλληνες επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι η μεγάλη αρπαγή που γίνεται καθημερινά, από τις τσέπες τους.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει σκοπό να μην τους αφήσει ευρώ για ευρώ. Τους οδήγησε με σταθερά βήματα στη προσωπική χρεοκοπία, καθώς όλα αυτά τα «αριστερά» χρόνια, η κυβέρνηση του, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί, το χρέος των πολιτών που αυξάνεται αλματωδώς, αφού τα μειωμένα εισοδήματα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την αυξημένη φορολογία που επέβαλε.

Μας πήραν χαμπάρι και οι ξένοι. Η γερμανική εφημερίδα Sächsische Zeitung γράφει πως «Η Ελλάδα πάει καλύτερα, αλλά ο λαός της έχει χρεοκοπήσει. Οι πολίτες χρωστούν δισεκατομμύρια στο κράτος».

Η κυβέρνηση αντί λοιπόν, να «διαβάσει» τη νέα πραγματικότητα να προχωρήσει σε συνεργασία με τους δανειστές, σε μια νέα αναλογία φόρων και εισοδήματος και ουσιαστική ρύθμιση των παλαιών οφειλών, αύξησε τους φόρους στον ΦΠΑ, στα εισοδήματα, στις επιχειρήσεις, στα καύσιμα, στα τσιγάρα, στα τηλέφωνα στα ποτά σε όλα. «Έπνιξε» με κάθε λογής φόρους τους έλληνες, μείωσε τα εισοδήματα τους, τους μισθούς και τις συντάξεις, τους οδήγησε σε χρεοκοπία και τώρα τους απειλεί πως αν δεν πληρώσουν τα παλιά χρέη τους μαζί και τα καινούργια θα τους κατάσχει είτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς είτε τα σπίτια. Η λογική, αυξάνω τα χρέη των πολιτών με φόρους, και τους ζητώ εδώ και τώρα να εξοφλήσουν, δεν απέχει από τη λογική εκείνου, που ρίχνει κάτω το συνάνθρωπό του τον πατεί για να του πάρει το πορτοφόλι.

Ο μόνος που δεν κάνει πως δεν βλέπει το πρόβλημα είναι ο πρωθυπουργός, που μετατράπηκε σε αδίστακτο εισπράκτορα φόρων, για να δώσει χριστουγενιάτικα μερίσματα.

Κάποτε κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά που επέβαλε βαριά φορολογία για «εκ προμελέτης έγκλημα σε βάρος της μεσαίας τάξης». Τώρα ο ίδιος εξαφάνισε τη μεσαία τάξη και χρεοκόπησε και όσους είχαν διασωθεί.

Πηγή