Το βλέπαμε χθες και δεν το πιστεύαμε. Ο άλλοτε τουρκοφάγος… Αλέξης, ο οποίος εκ του ασφαλούς έκανε ένα δήθεν τσαμπουκά στον Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, να έχει βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια χωρίς να κάνει ούτε νύξη στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο εν Δελφοίς κρυπτόμενος από την σφαλιάρα του Σουλτάνου αρκέστηκε μόνο στις παπάτζες του περί εξόδου από τα Μνημόνια . αναμάσημα της σκευωρίας της Novartis που καταρρέει.

Δε λέμε, το συμβάν με του στρατιωτικούς θέλει ψύχραιμους χειρισμούς και το μόνο που δεν θα ωφελήσει είναι να ρίξεις λάδι στη φωτιά.

Είναι άλλο όμως να ποιείς τη νήσσαν προσπαθώντας να κουκουλώσεις την ανεπάρκεια σου και τη δειλία σου, κι άλλο να συμπεριφέρεσαι όπως οφείλει να συμπεριφερθεί ένας σοβαρός ηγέτης.

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι η επιλογή του να μην προκαλέσει τον Ερντογάν ήταν σωστή. Άλλωστε το επεισόδιο που πιθανότατα σκηνοθέτησε ο Σουλτάνος έγινε για να στρέψει την κοινή γνώμη στην Τουρκία εκτός Αφρίν όπου τρώει ξύλο. Οπότε εάν επέλεγε την σκληρή ρητορική ο Τσίπρας, ίσως άλειφε βούτυρο στο ψωμί του με την όλη κατάσταση να ξεφεύγει με άγνωστα επακόλουθα.

Θα μπορούσε ωστόσο να διαμαρτυρηθεί έντονα για το συμβάν και να ζητήσει τη συνδρομή της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, ακόμα και της Αμερικής για την επίλυση της κρίσης.

Επειδή όμως για μία ακόμη φορά πιάστηκε εξαπίνης, όπως με τον εμβολισμό του «Γαύδος», πανικόβλητος προτίμησε να κουκουλώσει το πρόβλημα κάνοντας τον Κινέζο.

Πρόκειται για καραμπινάτο διασυρμό και με αυτή του την συμπεριφορά να είστε σίγουροι ότι ο Ερντογάν θα εντείνει τους τσαμπουκάδες με το θερμό επεισόδιο να μας χτυπάει απειλητικά την πόρτα.

Όμως ο Σουλτάνος βρίσκει και τα κάνει. Γνωρίζει πόσο άχρηστοι είναι αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα και τους εξευτελίζει ασύστολα. Άραγε είναι τυχαίο που το επεισόδιο συνέβη μια μόλις μέρα μετά από τον ανασχηματισμό;

Μήπως βρήκε την ευκαιρία να ταπεινώσει τον Αλέξη για τα ψέματα που του είπε σχετικά με την έκδοση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών και να τον εκβιάσει με συμψηφισμό;

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι κρύβεται στο άρρωστο μυαλό του.

Ας ελπίσουμε να επιδείξει το αναγκαίο διπλωματικό τακτ και να μην εκμεταλλευτεί την ανικανότητα του Τσίπρα προκειμένου να απεμπλακεί από τα αδιέξοδά του.

Για να δείτε που μας κατάντησαν. Να παρακαλάμε να μην τσαντιστεί ο Ταγίπ. Έλεος!

Όμως όπως είπαμε, βρίσκει και τα κάνει. Γιατί όταν ο Σαμαράς χάραζε την ΑΟΖ και σύναπτε διεθνείς συμφωνίες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων ήταν κλεισμένος στο καβούκι του, κοιτώντας εκνευρισμένος τα καθηλωμένα μαχητικά που δεν τολμούσε να σηκώσει.

Άλλα θα μας πείτε, τι πάτε και θυμάστε τώρα…

Πηγή

Share.