[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Η κυβέρνηση που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τζανακόπουλος δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα σχήμα ήττας. Η περιορισμένη έκτασης αλλαγή στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί δείχνει τη γύμνια του πάγκου της αριστεράς και των λοιπών χρήσιμων ηλίθιων που ξύνονται χρόνια τώρα στην γκλίτσα του τσοπάνη του Τσίπρα.

Ας αρχίσουμε από τους ανώδυνους. Η Μερόπη Τσούφη ή ο Κωνσταντίνος Στρατής είναι άγνωστοι, αδιάφοροι και ουσιαστικά δεν θα κάνουν τίποτε, οπότε ας μην ασχοληθούμε και πολύ με αυτούς.

Καλή περίπτωση, λένε όλοι, είναι ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος που αναλαμβάνει το πόστο της Ράνιας Αντωνοπούλου. Γνωρίζει τα εργασιακά θέματα και ως επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας έχει προσφέρει έργο.

Από την άλλη η αποχώρηση του Μουζάλα ήταν αναμενόμενη, όχι για λόγους υπερκόπωσης αλλά γιατί αποδείχθηκε παντελώς ανίκανος. Διέλυσε τα πάντα με τις εμμονές του και συνέβαλε τα μέγιστα στο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τους μετανάστες. Στο καλό και να μας γράφει, ίσως να είναι πολύ καλύτερος ως μαιευτήρας, ίσως να είναι εξαιρετικός άνθρωπος κι έντιμος αλλά ως υπουργός και μάλιστα σε τέτοια θέση είναι παντελώς άσχετος.

Πάει στη θέση του ο Βίτσας, ένας σκληρός κομματικός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ήταν ο τοποτηρητής του Τσίπρα στο Πεντάγωνο για να παρακολουθεί τον Καμμένο. Αδιάφορος στο Άμυνας μάλλον θα είναι μία από το ίδια στο Μεταναστευτικής πολιτικής. Δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτε, θα συνεχίσει μια αριστερή πολιτική μπάχαλου που και την Ελλάδα προσβάλλει και τους μετανάστες οδηγεί στην εξαθλίωση.

Και πάμε στα… γούστα που λέει και ο λαός και θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει να φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, να φέρει επενδύσεις στη χώρα και να την απογειώσει. Να είστε σίγουροι ότι θα γίνουμε Δανία του Νότου, ήδη τρέχουν να κάνουν αιτήσεις για δουλειές στην Ελλάδα μόλις άκουσαν το όνομα του Δραγασάκη. Ο άνθρωπος που ήθελε να διώξει τον Στουρνάρα και να γίνει αυτός διοικητής της ΤτΕ αναλαμβάνει ένα ρόλο σημαντικό που ωστόσο είχε ήδη υποβαθμιστεί με τον άλλον άχρηστο που παραιτήθηκε, τον Παπαδημητρίου.

Η τοποθέτηση Δραγασάκη έχει πολύ παρασκήνιο. Πήγε αυτός κι όχι ο Νίκος Παππάς ή ο Αλέξης Χαρίτσης διότι έθεσε βέτο και για τους δύο ο Τσακαλώτος. Και με τους δύο είναι στα μαχαίρια και δεν τους ήθελε στα πόδια του γι’ αυτό και ο Δραγασάκης λειτουργεί ως ισορροπιστής.

Και πάμε στο κωμικοτραγικό της βραδιάς.

Ο Φώτης Κουβέλης κυρίες και κύριοι είναι στην κυβέρνηση. Αυτός που έφυγε από την τρικομματική γιατί ήταν μνημονιακή τώρα μπαίνει σ’ αυτήν και θα κάθεται μαζί με τον ακροδεξιό Καμμένο στο ίδιο τραπέζι . ίδιο κτίριο. Ο άνθρωπος που ευθύνεται για την κατάντια της χώρας και την καταστροφή της οικονομίας, όταν δεν ψήφισε τον Σταύρο Δήμα και οδηγήθηκε η χώρα σε εκλογές. Ο πολιτικός, ο αγωνιστής της Αριστεράς που ξεφτιλίστηκε τόσες φορές για να του δώσει ο Τσίπρας ένα χαρτοφυλάκιο τα κατάφερε. Και τι χαρτοφυλάκιο. Στο υπουργείο Άμυνας. Δηλαδή να δούμε τον Κουβέλη με στολή παραλλαγής και παλάσκες και τι στον κόσμο. Αλλά επειδή ο Τσίπρας είναι γάτα σ’ αυτά μάλλον τον έβαλε εκεί για να τον χλευάσει, για να τον εξευτελίσει ακόμη περισσότερο.

Νομίζουμε ότι η κυβέρνηση μετρά αντίστροφα. Ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να πάει μακριά. Ήταν που ήταν τσίρκο Μεντράνο, τώρα απέκτησε και νέους παλιάτσους.

Πηγή