[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Την ίδια μέρα που η Ελλάδα υφίσταται μια νέου τύπου στρατιωτική πρόκληση από την Τουρκία, με την απαγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, που απαιτεί μια αποφασιστική αναβάθμιση της αποτρεπτικής στρατηγικής έναντι της Άγκυρας, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να υποκύψει στις αξιώσεις του ένοπλου «αντιεξουσιαστικού» παρακράτους που ελέγχει δια της ωμής βίας το κέντρο της Αθήνας.

Στέλνει τον κατηγορούμενο για την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στη φυλακή της προτίμησής του, όπως απαιτούσαν δια των καταστροφών από την ελληνική κυβέρνηση οι ένοπλοι σύντροφοί του.

Είναι δεδομένο ότι μια κυβέρνηση και ένα κράτος που άγεται και φέρεται από ομάδες ταραχοποιών δεν έχει την επαρκή πειστικότητα ώστε να αρθρώσει έναντι της Τουρκίας μια επαρκή αποτρεπτική πρόταση που θα φρενάρει την τουρκική επιθετικότητα και θα αποτρέψει την ολίσθηση των δύο χωρών σε πολεμική αντιπαράθεση. Πολύ απλά δεν θα σε πάρουν σοβαρά.

Θα πρέπει κάποια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση να καταλάβει ότι είναι …κυβέρνηση και όχι NGO, ούτε φοιτητική παράταξη, ούτε ομάδα αλληλεγγύης σε «πολιτικούς κρατούμενους». Είναι κυβέρνηση μιας χώρας που βρίσκεται σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο. Και πρέπει να πάρει σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις.

Αν δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σε καταστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που οι κυβερνώντες δεν έχουν αντιμετωπίσει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους.

. .

..

. . . ..

loading…

loading…



Πηγή