Το 2015 ο ελληνικός λαός ήθελε να… τιμωρήσει «τους άλλους που κυβερνούσαν 40 χρόνια» και τελικώς εκ του αποτελέσματος… αυτοτιμωρήθηκε.


Ήξερε ότι αυτοί που κυβερνούσαν 40 χρόνια δημιούργησαν τις συνθήκες για να έχει σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα ή να πίνει… φρέντο καπουτσίνο!

Δεν αναρωτήθηκε βεβαίως ποτέ πώς προήλθαν αυτά τα λεφτά. Αλλά αυτό είναι δουλειά των πολιτικών οι οποίοι δανείζονταν για να υπάρχουν χρήμα στις τσέπες και ησυχία στην κοινωνία.

Δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι αυτοί οι λίγοι… γραφικοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 για την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία είχαν δίκιο.

Και επίσης δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα που έφερε αυτούς «που κυβερνούσαν 40 χρόνια», να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη λήψη οδυνηρών αποφάσεων ώστε να μείνει η χώρα εντός του ευρώ.

Το κόστος είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλο, αλλά ο λογαριασμός της καταστροφής εκτός Ευρωζώνης δεν αντέχει σε συγκρίσεις με όρους οικονομικούς, κοινωνικούς και γεωπολιτικούς…

Κάποιοι ανόητοι το 2015 είχαν πιστέψει στα παραμύθια της ξένης βοήθειας από τη Ρωσία ή την Κίνα όταν η διάσωση της Ελλάδας έχει απαιτήσει μέχρι τώρα άμεσα ή έμμεσα περίπου 400 δισ. ευρώ!!!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας πολλαπλών παρεμβάσεων που έχει λάβει χώρα στον πλανήτη.

Κοντά στους… γραφικούς και όσους είχαν στο μυαλό τους εγκληματικές επιλογές για τη χώρα το 2015, ευτυχώς την τελευταία στιγμή επικράτησαν οι ψύχραιμες φωνές. 

Οικονομικά αναλφάβητοι και τυχοδιώκτες λίγο έλειψε να στείλουν έναν λαό στα Τάρταρα. Όχι βεβαίως, ότι δεν τον στέλνουν κάθε μέρα και σήμερα…

Μέχρι να καταλάβουν τι έκαναν το 2015, το κόστος της άμεσης και έμμεσης ζημίας φτάνει τα 200 δισ. ευρώ!!!

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες να το αναφέρουμε για ακόμη μία φορά αναλυτικά:

  • νέος δανεισμός 86 δισ. ευρώ, 
  • εκροή καταθέσεων 36 δισ. ευρώ, 
  • μηδενισμός της αξίας των τραπεζών που ισοδυναμεί με απώλεια 37 δισ. ευρώ, 
  • πρόσθετα μέτρα 14,5 δισ. ευρώ έως το 2020, 
  • απώλεια δυνητικού ΑΕΠ 15 δισ. ευρώ για την τριετία 2015-2018, 
  • μη είσπραξη περίπου 10 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Αφήστε που το 2015 στο πλαίσιο της… περήφανης διαπραγμάτευσης επιστρέψαμε στους δανειστές 11 δισ. ευρώ τα οποία ήταν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και προορίζονταν για την προληπτική γραμμή πίστωσης.

Οι πολιτικοί που έλαβαν αυτές τις αποφάσεις θα έρθει η ώρα που θα τιμωρηθούν.

Τουλάχιστον στην κάλπη. Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει έγκλημα και τιμωρία, όπως θα έπρεπε.

Και μην πει κανείς για τους… άλλους που δανείζονταν και μοίραζαν λεφτά, με αυτούς εδώ που έχουν καταστρέψει χωρίς λόγο και ταυτόχρονα αρπάζουν λεφτά χωρίς να προϋπήρχε λόγος…

Από την άλλη πλευρά, το έγκλημα και η τιμωρία αφορά τους ψηφοφόρους που θέλησαν να δοκιμάσουν το περιεχόμενο της… ελπίδας.

Η άγνοια, η ανοησία, η απουσία αυτογνωσίας και συγκρότησης οδηγούν τους… θύτες στην κάλπη και με τις επιλογές τους μετατρέπονται σε θύματα. 

Οι σημερινοί κυβερνώντες δεν έχουν κάποιο τέτοιο… θέμα.

Είπαν ψέματα, ανέβηκαν στην κυβέρνηση και τώρα νιώθουν ευτυχισμένοι στην… τοποθεσία Μαξίμου ή Βουλή!

Όσο γι αυτούς που είπαν να κάνουν ένα… πείραμα και νοιώθουν εξαπατημένοι, την επόμενη φορά που θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος, θα είναι ασυγχώρητοι.

Γιατί με την ανοησία τους ήδη έχουν καταδικαστεί τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους, μαζί με μια ολόκληρη τη χώρα…

Όποιος δεν σέβεται την… κάλπη πρέπει να ξέρει ότι στη ζωή καμία λανθασμένη απόφαση δεν είναι χωρίς κόστος.

Αυτός που θέλησε να… εκδικηθεί το 2015, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να βγάλει τα μάτια με τα ίδια του τα χέρια!

Στη ζωή όποιοι είναι ευκολόπιστοι ή νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ή πιστεύουν ότι εκδικούνται ψηφίζοντας τυχοδιώκτες, ανεπαρκείς και άχρηστους,

…τότε πρέπει να ξέρουν ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Και όπως αποδεικνύεται, πάσα… ανοησία πίσω από το παραβάν πληρώνεται πολύ ακριβά!

του Λουκά Γεωργιάδη
toxrima.gr

Πηγή

Share.