H διπλή αναφορά του «φιλέλληνα» Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα Σκόπια αναφέροντάς τα ως «Μακεδονία» δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Όσο κι αν προσπάθησαν από την Κομισιόν να το μαζέψουν το ότι είπε «γραφειοκρατικό λάθος τον όρο πΓΔΜ», επιβεβαιώνει αυτούς που λένε ότι το όνομα έχει ξεπουληθεί άπαξ και διά παντός. 

Ότι υπάρχει συμφωνία κάτω από το τραπέζι για να ονομαστεί το κρατίδιο με ένα από τα τέσσερα ονόματα που και ο Ζάεφ ανέφερε και που όλα περιέχουν τον όρο Μακεδονία.

Είτε το πεις Άνω, είτε Κάτω, είτε Δημοκρατία της Μακεδονίας Βαρδάρη αυτό που θα μείνει είναι στο τέλος το Μακεδονία, μεταφρασμένο μια χαρά και χρησιμοποιημένο για όλες τις χρήσεις και για πάντα.

Κανείς δεν είναι αφελής να πειστεί ότι τα Σκόπια δεν θα συντμήσουν το όνομα και αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό από τους πάντες.

Όπως κι ότι οι κάτοικοι θα λέγονται σκέτο Μακεδόνες κι όχι Ανωμακεδόνες και άλλα τέτοια, ούτε η γλώσσα δεν θα λέγεται Μακεδονική.

Αυτή είναι η αλήθεια και η παρέμβαση Γιούνκερ δείχνει ότι έχει γίνει μυστική συμφωνία που αποδέχεται η Κομισιόν, βεβαίως και η Γερμανία. Και πάμε στα της κυβέρνησης.

Την επόμενη εβδομάδα ο Κοτζιάς θα πάει στα Σκόπια για διαπραγματεύσεις και μόνο αγκάθι όπως φαίνεται είναι το Σύνταγμα και η εμμονή του Ζάεφ να μην το αλλάξει, πιεζόμενος και από τους ακραίους σαν τον Ντιμιτρόφ.

Όμως, στο τέλος θα υπάρξει μια συμφωνία που θα μοιάζει με ήττα των Σκοπιανών αλλά δεν θα είναι.

Σας δίνουμε ένα σύνθετο όνομα με Μακεδονία που θα επικρατήσει τελικά, μας δίνετε άρση των αλυτρωτικών αναφορών και πέντε έξι αγάλματα. 

Μόνο που και τα αγάλματα ξαναστήνονται και το Σύνταγμα μπορεί να αλλάξει. 

Κανείς δεν το εμποδίζει, αντίθετα,

…μια φορά βαφτίζεται κάποιος και αυτό τον ακολουθεί διά παντός.

Και ο Καμμένος; Τι θα κάνει ο Καμμένος αν έρθει τέτοια συμφωνία για ψήφιση;

Η λογική λέει ότι θα κάνει μια ακόμη κωλοτούμπα. Αυτός θα έσκιζε μνημόνια και θα έβαζε τους μνημονιακούς φυλακή, για ένα όνομα θα κωλώσει;

Από την άλλη υπάρχει και ο παράγοντας «επιβίωση στην πολιτική» πράγμα που σημαίνει ότι ο Καμμένος θα πει «όχι» αλλά να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Ή να το κάνει και να έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας με ψήφο ανοχής από τους ΑΝΕΛ.

Κι εδώ έρχεται ο μπάρμπα Φώτης.

Γιατί τον έστειλε ο Τσίπρας στο υπουργείο Άμυνας; Μα για να αντικαταστήσει τον Καμμένο στις δύσκολες ώρες που έρχονται. Ήθελε έναν δικό του άνθρωπο αλλά ταυτόχρονα αναλώσιμο και ο συνταξιούχος πολιτικός είναι μια χαρά για να κάνει τον «χρήσιμο ηλίθιο».

Όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή και ψηφιστεί (υπάρχουν κι άλλοι… άχρηστοι βλάκες) ο Κουβέλης αναλαμβάνει να πάει σε όλες τις διεθνείς συνόδους και βεβαίως στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου μαζί με τον Τσίπρα θα δώσουν το πράσινο φως για ένταξη της… Μακεδονίας πλέον στη Συμμαχία.

Είτε ως αναπληρωτής είτε ως κανονικός υπουργός θα πάει και θα υπογράψει και τις χαρτοπετσέτες ο κ. Κουβέλης.

Πόσο τυχαίο είναι ότι μόλις πριν από 10 ημέρες έδωσε συνέντευξη κι έλεγεότι συμφωνεί με σύνθετη ονομασία που θα έχει βεβαίως τον όρο «Μακεδονία», ενώ δήλωσε αντίθετος με τα συλλαλητήρια;

Αυτά για να μην τρώμε κουτόχορτο.

Ο Κουβέλης θα μεταμορφωθεί σε… Καμμένο αλλά στο πιο αναίσθητο και αριστερό προκειμένου να χρεωθεί τη συμφωνία για το «Μακεδονικό».

Απορούμε πώς δεν κατάλαβε την κομπίνα που του έστησε ο Τσίπρας.

Κι επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα

  • ο Κουβέλης θα γραφτεί στην ιστορία ότι αυτός παρέδωσε το όνομα Μακεδονία, 
  • ο Τσίπρας ήταν από πίσω και 
  • ο Καμμένος ήταν ήρωας και μακεδονομάχος.

antinews.gr

Πηγή

Share.