Σημείωσε ότι η δική του κυβέρνηση θα μειώσει τους φόρους και θα στηρίξει τους πιο αδύναμους Έλληνες – Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη με τρόπο απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα

Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η επαναφορά της αξιοπιστίας της Ελλάδας αποτελούν τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα μετά την εποχή των Μνημονίων, όπως δήλωσε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Γουλφ των Financial Times στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε με την άποψη ότι η οικονομία στην Ελλάδα σταθεροποιείται τονίζοντας ότι πρόκειται για απατηλή εικόνα, καθώς στην πράξη η χώρα μας έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της. 

“Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας μάλιστα και μερίδα των δανειστών, ότι κράτησαν τα μάτια τους κλειστά στην εσφαλμένη εφαρμογή κάποιων μεταρρυθμίσεων

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την ανάπτυξη, την χαμηλότερη φορολογία, τις επενδύσεις στους τομείς που η Ελλάδα έχει σαφή πλεονεκτήματα, τονίζοντας ότι θα στηρίξει τους πιο αδύναμους Έλληνες.

Από ψηλά οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Την άποψή του ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη με τρόπο απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα ότι αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται από «ψηλά», εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κρίση στην Ελλάδα καταρχάς ως μια κρίση θεσμών, την οποία η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί με τις παρεμβάσεις της στο έργο της, υποτιθέμενης, ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την φορολογική διοίκηση δίνοντας τους ελέγχους στους ειδικούς εισαγγελείς, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, μια άμεση γραμμή ανάμεσα στο Μαξίμου και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Υπάρχουν ακόμα τομείς του δημοσίου που που ξοδεύονται χρήματα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ως παράδειγμα το χάος με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Μετρό, το οποίο δεν έχει ακόμα λειτουργήσει με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο.

«Υπάρχουν πολλά ακόμα έξοδα λόγω της κακοδιαχείρησης από την ελληνική κυβέρνηση και υπάρχουν αρκετά που μπορούν να γίνουν για να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδας στις αγορές», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την ΠΓΔΜ ο Τσίπρας δεν επεδίωξε την εθνική συνεννόηση

Για την «καυτή πατάτα» της ονομασίας της πΓΔΜ ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν θέλησε την εθνική συνεννόηση για μια επωφελή λύση, αλλά αντίθετα επέλεξε να ενεργήσει μόνος του. 

«Ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι αυτή η υπόθεση είναι πολύ σημαντική για πολλούς Έλληνες και προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες πολίτες, αλλά και να διασπάσει την αντιπολίτευση. Έκανε σφάλματα τακτικής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύεται ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο διχαστικός τρόπος που επέλεξε να το κάνει, καθιστά ακόμα δυσκολότερη την επίτευξη μιας συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Βασίλης Δαλιάνης
protothema

Πηγή

Share.