Χρόνια τώρα, έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και την αποκλειστικότητα της σ’ αυτό.


Αν δεν είσαι αριστερός δεν μπορεί να είσαι ηθικός γιατί οι ρεμούλες, η διαφθορά και οι απατεωνιές φωλιάζουν σ’ αυτούς που δεν γαλουχήθηκαν με τις μεγάλες ιδέες και τα οράματα της αριστεράς! 

Κι έχουν ως βασικό επιχείρημα διάφορα ονόματα πολιτικών από τα αντίπαλα στρατόπεδα που βρέθηκαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα κατά την άσκηση των εξουσίας.

Όλοι αυτοί που αρέσκονται σε απερίσκεπτες και ανόητες γενικεύσεις θα πρέπει κάποτε να μάθουν πως, έντιμος και ηθικός είναι αυτός του οποίου η εντιμότητα δοκιμάστηκε και δεν ενέδωσε.

Και όταν μιλάμε για πολιτικούς, η εντιμότητα τους δοκιμάζεται τις περισσότερες φορές όταν έχουν στα χέρια τους εξουσία. Αρχή άνδρα δείκνυσι είχε πει ο Σοφοκλής.

Και την εξουσία οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί την πήραν τα τελευταία τρία χρόνια.

Επομένως τώρα δοκιμάζεται η εντιμότητα και η ηθική τους. Τώρα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελέγχων και της κριτικής οι πράξεις και οι ενέργειες τους.

Βέβαια πρέπει να ομολογήσουμε πως η κριτική δεν άρεσε ποτέ στην αριστερά πολλώ δε μάλλον η αυτοκριτική και γι αυτό το μίσος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δεν τους χειροκροτούν και δεν τους κάνουν τεμενάδες.

Γι αυτό και ο αγώνας τους να κλείσουν και να εξαφανιστούν από προσώπου γης αυτά που έχουν το θράσος να αμφισβητούν την αυθεντία και την αγνότητα της αριστεράς και στη θέση τους να στηθούν άλλα που θα …κατανοούν τη δική τους αλήθεια!

Να όμως που αυτός, ο ξεδοντιασμένος και πολλαπλώς εκβιαζόμενος αντιπολιτευτικός τύπος, ακόμα κι έτσι, μπορεί ενίοτε να δημοσιοποιεί κάποια ηθικά παραπτώματα της εξουσίας που εμπίπτουν στην αντίληψη του και να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα από το πουθενά στην αριστερή εξουσία που διατυμπανίζει πως είναι φτιαγμένη από άλλο υλικό!

Στο σημείο αυτό να υπογραμμίσω πως αν κάτι θετικό έμεινε στον τόπο από τη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, είναι η θέσπιση αυτού του εργαλείου που λέγεται “Διαύγεια” όπου είναι υποχρεωμένη η δημόσια Διοίκηση και η κυβέρνηση να δημοσιοποιεί τις δαπάνες και του τελευταίου ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουμε τις εκταμιεύσεις από τα κρατικά ταμεία είτε αφορούν τα ενοίκια των υπουργών, τα ταξίδια τους, τα ξενοδοχεία τους αλλά και τα …οδοιπορικά των 20 ευρώ ημερησίως που εισπράττουν κάποιοι τσίπηδες αριστεροί αξιωματούχοι αν τύχει και πάνε μέχρι τη Θήβα!

Η ταλαντούχος υπουργός με τις άπειρες περγαμηνές που μας έκανε τη χάρη να έρθει και να μας σώσει από την ανεργία και αλλιώς μαθημένη εκεί στην Αμερική, μας ζήτησε να την κρίνουμε για το έργο της και όχι για τα 23 ψωροχιλιάρικα που εισέπραξε για το νοίκι της τα οποία και θα επιστρέψει μια και το κάναμε τόσο θέμα!

Ε, το έργο της είναι οφθαλμοφανές.

Την τσάκισε την ανεργία, ο κόσμος πλέον δουλεύει και πληρώνεται πλουσιοπάροχα και οι νέοι που έφυγαν δεν βρίσκουν αεροπλάνα να γυρίσουν και να προσφέρουν την εργασία τους στα προγράμματα των 360 ευρώ της κ. Καθηγήτριας.

Ευτυχώς που δεν ζήτησε να τον κρίνουμε για το έργο του και ο σύζυγος της γιατί τότε κυριολεκτικά θα υποκλινόμασταν μπροστά στο θέαμα με τις ουρές των επενδυτών που πλακώνονται ποιος θα πρωτοεπενδύσει!

Όμως για να σοβαρέψουμε, ο πρωθυπουργός και η αριστερά, πληρώνουν την αχρείαστη αλαζονεία τους για αυτό το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα. Αν έσκυβαν το κεφάλι και δούλευαν χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια και η δουλειά τους φαινόταν χωρίς να χρειαζόμαστε προπαγανδιστές, τότε ενδεχομένως και να έβρισκαν μεγαλύτερη κατανόηση.

Τώρα όμως πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως οι άνθρωποι είτε είναι δεξιοί είτε αριστεροί είναι γεμάτοι αδυναμίες και η εξουσία για όσους δεν έχουν ισχυρά αντισώματα μπορεί να αποβεί μοιραία και για τους ίδιους αλά και την ηθική πανοπλία που διαφήμιζε ολόκληρη η παράταξη τους.

Κι είναι αστείοι οι συμψηφισμοί ότι οι αριστεροί έχουν ευθιξία και παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και κάποιοι άλλοι κάνουν την πάπια για 23 δισ. όταν μάλιστα αυτά τα δισ δεν προκύπτουν από πουθενά αλλά απλά κάνουν μόνο ρίμα και δημιουργούν μια ακόμα ψευδαίσθηση.

Βασίλης Στεφανακίδης
protothema

Πηγή

Share.