του Μιχάλη Χαιρετάκη

Εδώ και μερικές ημέρες σύσσωμος ο αντιπολιτευτικός και όχι μόνο τύπος και ΜΜΕ καταγγέλουν την προκλητική επιδότηση ενοικίου ύψους 1000 ευρώ το μήνα σε ένα απο τα πιο πλούσια σύμφωνα με την δήλωση του πόθεν έσχες ζευγάρια υπουργών της κυβέρνησης.

Ακόμα και μετά την επίσημη δυσφορία της κυβέρνησης όπως εκφράστηκε ακόμα και απο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και την επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, η αναπληρώτρια υπουργός, μια εκ των δύο οφεληθέντων απο το ενοίκιο δεν υπέβαλλε την παραίτησή της.

Για τον δεύτερο, αφού το ποσό έγραφε μόνο το όνομά της στα έγγραφα, σύμφωνα με την λογική των Συριζαίων (και της κάθε εξουσίας για να είμαστε δίκαιοι) δεν υπάρχει θέμα, παρά το γεγονός οτι μένουν στο ίδιο σπίτι και δεν μπορεί να μη γνώριζε οτι το ενοίκιο του το πληρώνει απο το υστέρημα του ο Ελληνικός λαός.

Έπρεπε να γιγαντωθεί το θέμα για να απομακρύνει τελικά ο πρωθυπουργός την αναπληρώτρια υπουργό απο την κυβερνητική θέση. Παραμένουν όμως πολλά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση.

Η επιδότηση ενοικίου, παρά το γεγονός οτι δεν ήταν ηθική, ήταν νομιμότατη, σύμφωνα με άρθρο που χώθηκε απο κάποιον και ψήφίστηκε μαζί με όλες τις διατάξεις του 3ου μνημονίου. (άρθρο 25). Ποιός συνέταξε αυτό το άρθρο; Ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και των υπολοίπων μελών της κυβέρνησης; Αν ναι όλοι είναι συνένοχοι σε ένα άρθρο, ρουσφέτι-έκτρωμα.Αν όχι έχουμε σκαστή περίπτωση εξαπάτησης ακόμα και ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης.

Μάλιστα το αρχικό άρθρο (6701/1994) επεκτάθηκε αργότερα με διάταξη και για τους βουλευτές επικρατείας για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

Ήδη διαβάζω στα social media την προκλητική απάντηση προς τους άλλους μνημονιακούς προηγούμενους δήμιους της χώρας , που όταν τους κατηγορούν για την επιδότηση, ανερυθρίαστα απαντούν, μα κι εσείς την ψηφίσατε.

Αυτή η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο που μας έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας, έγινε τελικά εξαπάτηση μέσα σε ένα νόμο με ένα (ή περισσότερα, θα πρέπει να το ψάξουμε) άρθρο που χώθηκε εμβόλιμα ανάμεσα στις απαιτήσεις των ξένων.

Όσο για την ωφελούμενη που απομακρύνθηκε; Αν ψάξει κάποιος ανάμεσα στα έγγραφα του Διαύγεια του υπουργείου της θα βρεί μαργαριτάρια, όπως απευθείας αναθέσεις ακόμα και σε κομματική εφημερίδα ύψους 10.000 με την υπογραφή της ή το πρόγραμμα Attica Broadcasting (για τους ανέργους των ΜΜΕ) που κατέληξε να γίνει ακόμα και επιδοτήση σε εταιρεία τηλεπωλήσεων.

Πηγή

Share.