Εδώ και πάρα πολύ καιρό, πριν ακόμα από την αρχή της «πρώτης φοράς» του κυβερνητικού συμφύρματος, είχαμε γνωρίσει από πρώτο χέρι αυτό το μείγμα τοξικότητας που μετέφεραν μαζί τους, ένα μείγμα μισαλλοδοξίας, κακοπιστίας, εχθροπάθειας και γεμάτης θορύβου αλλά κενής περιεχομένου διαλεκτικής περί «ηθικού πλεονεκτήματος».


Το πρόβλημα με το καταιγιστικό και διχαστικό Σοκ και Δέος των ακούραστων κυβερνητικών κοινωνικών μηχανικών και των εξωχώριων μεντόρων και πατρόνων τους όμως είναι ότι σε μεγάλες δόσεις μπορεί να κουράσει, όπως το συνεχές «Κύριε Ελέησον» μπορεί να καταβάλει και τον πιο ακούραστο παπά, όπως λέει ο ιδιόρρυθμα «σοφός» «λαός» (μας).

Πλέον, το κυβερνητικό μόρφωμα ανακαλύπτει ότι η θρασεία κατάχρηση μιας τεχνικής κοινωνικής μηχανικής (το λέμε και «προπαγάνδα»), δηλαδή ο συνεχής βομβαρδισμός με επιθυμητά μηνύματα από ελεγχόμενα μέσα μπορεί να καταλήξει σε παρενέργειες, όπως το να αναμεταδίδεται ΚΑΘΕ είδηση με τον ίδιο καταιγιστικό τρόπο από ΟΛΑ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οπότε, παρατηρούμε τις τελευταίες φορές ότι τα θραύσματα από τις στρακαστρούκες του Σοκ και Δέους να αλλάζουν ταχύτερα φορά από ότι στο παρελθόν, όσο και εάν ένα σημαντικό ποσοστό του «λαού» παραμένει εγκλωβισμένο στο υπό εκτροχιασμό κυβερνητικό όχημα της «πρώτης φοράς» (πχ δημόσιοι υπάλληλοι με απολυτήριο Λυκείου, «δενπάειτοχέριμουναψηφίσωδεξιά»κηδες, κοκ)

Φαίνεται πως το μήνυμα «Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» κάποιοι από τους «άλλους» που δε θέλουν να «τελειώσουν» όπως το εννοούν τα κυβερνητικά φερέφωνα, το πήραν στα σοβαρά. Πολιτικοί, πολίτες, νομικά πρόσωπα και ΜΜΕ.

Τη συνέχεια θα τη δούμε στις κάλπες και -φοβάμαι- στα δικαστήρια.

Διότι όταν με Σοκ και Δέος πας να ανακατέψεις τη λάσπη, η αναδυόμενη δυσοσμία είναι η ίδια για όλους.

mrkk2
Το Παρατηρητήριο

Πηγή

Share.