[ccpw id="136103"]
Αναδημοσίευση από: parapolitika.gr
Ποιοι ράβουν κουστούμι, ποιων τρίζει η καρέκλα και ποιοι μετακομίζουν
Ζήτημα ωρών μοιάζει να είναι ο μίνι (κατά πληροφορίες) ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Επρόκειτο να γίνει μετά την παραίτηση Ζουράρι για τις ποδοσφαιρικές του δηλώσεις και τελικά προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις για τα επιδόματα ενοικίου του πλουσιότερου υπουργικού ζεύγους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ράνιας Αντωνοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη καρατομήθηκε, ενώ ο πρώτος παραιτήθηκε νύχτα.
Δεν αποκλείεται πάντως να αλλάξει χέρια και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Γιάννης Μουζάλας), αλλά και το Πολιτισμού της Λυδίας Κονιόρδου. Κρίσιμο θεωρείται το θέμα του υπουργείου Οικονομίας, ενός κομβικού υπουργείου.
Για τη θέση του υπουργού Οικονομίας ακούγεται το όνομα του Αλέξη Χαρίτση αλλά και του Στέργιου Πιτσιόρλα, ενώ για την θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου ακούγεται το όνομα της διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη. Δυνατά για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει μπει δυνατά και η υφυπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.
Για την θέση του Γιάννη Μουζάλα που αναμένεται να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα εκτός των άλλων και για λόγους υγείας ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Ξυδάκη, του Δημ.Βίτσα και του Γιάννη Μπαλάφα.
Αμετακίνητοι θεωρούνται οι πλέον κομβικοί υπουργοί: Καμμένος (Άμυνας), Τσακαλώτος (Οικονομικών), Παππάς (Ψηφιακής Πολιτικής), Νίκος Κοτζιάς (Εξωτερικών) Νίκος Τόσκας (Προστασίας του Πολίτη), Όλγα Γεροβασίλη (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Ξανθός (Υγείας), Δημήτρης Τζανακόπουλος (κυβερνητικός εκπρόσωπος), Γαβρόγλου (Παιδείας) και Έφη Αχτσιόγλου (Εργασίας).
Δεν αποκλείεται η μετακίνηση του ιδιαίτερα ανθεκτικού Πάνου Κουρουμπλή από το Ναυτιλίας με πιθανότερο τον Γιάννη Σαντορινιό, που χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να αφήσει εκτός κυβέρνησης τον κ. Κουρουμπλή, δεδομένου ότι έχει μπει στο στόχαστρο της ΝΔ με την υπόθεση Novartis. Ακούγεται για τον κ. Κουρουμπλή το Αγροτικής Ανάπτυξης όπου σήμερα βρίσκεται ο Βαγγέλης Αποστόλου. Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Αποστόλου θα παραμείνει στην κυβέρνηση.
Σε άλλες γκέλες, δεν αποκλείται η μετακίνηση του Γιώργου Σταθάκη από το Περιβάλλοντος στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε αυτή την περίπτωση, ο Νίκος Παππάς ακούγεται για το Περιβάλλοντος, χωρίς πάντως να έχει αποκλειστεί και το Οικονομίας. Το συγκεκριμένο υπουργείο είχε ακουστεί στην περίπτωση Παππά και την προηγούμενη φορά, αλλά τελικά κατέληξε στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Τέλος, για την θέση που άφησε «ορφανή» στο υπουργείο Παιδείας ο κ. Ζουράρις, ακούστηκε και το όνομα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, του μοναδικού «ελεύθερου» από τους βουλευτές του Πάνου Καμμένου. Όσο για την Λυδία Κονιόρδου, κάποιες πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επιλέγει τον Νίκο Φίλη.

Πηγή