[ccpw id="136103"]

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το σάλο που ξέσπασε γύρω από την υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου.


Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι ποτέ δεν υπήρξε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς ενώ αναφερόμενος στο χρόνο που ψηφίστηκε η διάταξη ανέφερε ότι η χώρα χανόταν το 2015 και η κυβέρνηση περνούσε ρουσφέτια

«Έπρεπε να περάσουν τρεις ολόκληρες μέρες και έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τους πολίτες για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρόσθεσε δε ότι «η ουσία της υπόθεσης παραμένει: 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε τον νόμο που επέτρεψε στην κ.Αντωνοπούλου και στο σύζυγό της τον κ. Παπαδημητρίου να παίρνουν μηνιαίο επίδομα 1000 € την ώρα που διαθέτουν πολύ μεγάλη περιουσία αλλά και ακίνητο στην Αττική. Αυτή δεν ήταν μία αυτόματη διαδικασία η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα για να παίρνει το μηνιαίο επίδομα των 1000 €».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με νόημα: 

 

«Όπως με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου η σχετική αυτή διάταξη ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015 μαζί με το τρίτο μνημόνιο. Όταν η χώρα χανόταν εσείς περνάγατε ρουσφέτια».

Πρόσθεσε δε πως «η αποπομπή της κ. Αντωνοπούλου δεν αλλάζει την πραγματικότητα. 

 
Εξάλλου η ανακοίνωση της ήταν μία σπονδή στην αλαζονεία και η αρχική της αντίδραση ήταν η επιτομή της υποκρισίας. 
 
Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες το γνωρίζουν πλέον πολύ καλά δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. 
 
Αυτό που επιβεβαιώνεται καθημερινά είναι η ταχύτατη διολίσθηση του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης στην ηθική απαξίωση». 

Πηγή