[ccpw id="136103"]

Αν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το Σύνταγμα, δεν συζητάμε παραπέρα – Δεν ήταν χρήσιμο να αποκαλεί η Μέρκελ τον Ζάεφ «Μακεδόνα»

Οργανωμένη σκευωρία με στόχο να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis το πρωί του Σαββάτου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως «ο κύριος Τσίπρας διέλυσε την οικονομία, κάνει συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις και νομίζει ότι θα κρυφτεί πίσω από την σκανδαλολογία – Κάνει μεγάλο λάθος».

Ο κύριος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «πρέπει να μιλάμε για το μέλλον και να μην ανακυκλώνουμε το κακό παρελθόν, δίνοντας έμφαση στον διχασμό και τη λάσπη, όπως προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, που στόχο έχει να σπιλώσει αντιπάλους».

«Εγώ δεν επιδιώκω να πάμε εκλογές σε αυτό το κλίμα, θέλω να μιλήσω για τα πραγματικά προβλήματα, αλλά θα αμυνθούμε σε όποια επίθεση δεχθούμε», πρόσθεσε μιλώντας στον Σκάι και χαρακτήρισε την υπόθεση «οργανωμένη σκευωρία, με αποκλειστικό σκοπό να σπιλώσει ο κύριος Τσίπρας τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με ή χωρίς κουκούλα Παράλληλα, ο κύριος Μητσοτάκης ζήτησε η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την Novartis «να διερευνήσει όλη την υπόθεση, να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, με ή χωρίς κουκούλα, και να δοθεί η δυνατότητα να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση, ώστε να αποδείξουν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα την αθωότητά τους».

«Αν επιστρέψει η υπόθεση στην Δικαιοσύνη θα σημαίνει την απόλυτη συγκάληψη», επισήμανε ο ίδιος.

«Αν ο κύριος Τσίπρας είχε εμπιστοσύνη στο αφήγημά του ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, τι λόγο είχε να επενδύει στον διχασμό», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Περιμένω κι άλλες επιθέσεις λάσπης, δεν νομίζω ότι θα σταματήσει εδώ».

Επιμένω, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης, η προκαταρκτική να κάνει τη δουλειά της και να δώσουμε σε αυτούς τους δέκα ανθρώπους που κρεμάσαμε στα μανταλάκια, την ευκαιρία να αποδείξουν την αθωότητά τους

«Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για πολιτικές ευθύνες κι εγώ θα σας πω ότι υπάρχουν, δεν υπάρχουν και σήμερα; Τι έκανε για την φαρμακευτική δαπάνη, για την συνταγογράφηση;», διερωτήθηκε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αναφερόμενος στην περίπτωση Κουρουμπλή, είπε:

  • «Η κυβέρνηση συγκάλυψε τον κ. Κουρουμπλή, στήνοντας δέκα και όχι έντεκα κάλπες, γιατί εξαιρέθηκε; 
  • Δεν ήταν αυτός που δεν εξέδωσε δελτίο τιμών το 2015, ευνοώντας την βιομηχανία, γιατί τον εξαιρεί ο κύριος Τσίπρας, ποιον πείθει όταν λέει “όλα στο φως”;».

Ο κύριος Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για αποδείξεις, του φτάνουν οι υποψίες, ώστε να λέει ο κόσμος ότι «τα παίρνουν όλοι», έχουμε αντιστρέψει το κράτος δικαίου, πλέον ο αθώος πρέπει να αποδείξει πως είναι αθώος, επισήμανε ακόμα για το ζήτημα και κατέληξε:

«Αυτό που μου έμεινε από την προχθεσινή συζήτηση είναι από την μια η εικόνα του κυρίου Πικραμμένου, ενός έντιμου και αξιοπρεπούς ανθρώπου, να αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του και από την άλλη η εικόνα του κυρίου Πολάκη να χασκογελάει – αυτοί είναι οι δύο κόσμοι που συγκρούονται σήμερα και εγώ συντάσσομαι πλήρως με την πρώτη εικόνα, της αξιοπρέπειας».

«Αν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το Σύνταγμά τους δεν συζητάμε τίποτα παραπέρα» Ερωτηθείς για το Σκοπιανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις αναφορές του από τα όσα συνέβησαν στο Βερολίνο κατά την επίσκεψη Ζάεφ τονίζοντας ότι «δεν ήταν χρήσιμη η τοποθέτηση Μέρκελ. Καλό θα είναι να αποφεύγεται ο όρος Μακεδονία όταν αναφερόμαστε στην ΠΓΔΜ».

Χαρακτήρισε μεγάλο λάθος του Αλέξη Τσίπρα ότι «δίχασε τον λαό σε αυτό το θέμα και χαρακτήρισε ακροδεξιούς, όχλο και περίπου γραφικούς όσους διαδήλωσαν».

«Ο Τσίπρας χειρίστηκε την υπόθεση αυτή λανθασμένα μέχρι το τέλος. Δεν σχημάτισε εθικό μέτωπο και ακολουθεί λάθος διαπραγματευτική τακτική» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το Σύνταγμά τους δεν συζητάμε τίποτα παραπέρα. Και σήμερα ακόμα ο Ζάεφ λέει ξεκάθαρα ότι δεν το θέλει αυτό, τι συζητάμε επομένως;» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε «ο Τσίπρας συζητάει σε δόσεις τα δίνει όλα και αγοράζει σε δόσεις. Να συμφωνήσουμε τώρα σε όνομα και βλέπουμε μετά. Εμείς λέμε “όχι” σε όποια λύση έχει αυτά τα χαρακτηριστικά». 

«Δεν θα διχάσω τον ελληνικό λαό για να ενώσω τους Σκοπιανούς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι «η λύση πρέπει να αντιμετωπίζει το όνομα του αλυτρωτισμού εξασφαλίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές θα αφορούν το σύνταγμα των Σκοπίων».

Δείτε το VIDEO

«Το μόνο αποτέλεσμα της επίσκεψης Ερντογάν είναι η αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας»

Είχαμε προειδοποιήσει ότι η επίσκεψη Ερντογάν ήταν άστοχη και απροετοίμαστη και το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν η αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, αυτή η κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη, επισήμανε ο κύριος Μητσοτάκης μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά και πρόσθεσε πως έχει ενημερώσει σχετικά όλους τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Είναι σημαντικό τώρα να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση στο Αιγαίο, αυτό ζήτησα και από τον κύριο Γιλντιρίμ, να μην υπάρχουν ενέργειες που παραβιάζουν ξεκάθαρα το καλό κλίμα μεταξύ των δύο γειτόνων», επισήμανε και απαντώντας εάν φοβάται κάτι, απάντησε «η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους».

«Πιστεύω τελικά ότι και η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι η αποκλιμάκωση είναι προς όφελός της, καθώς μια πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα είναι μια πρόκληση προς την Ευρώπη και αυτό αφορά και την Κύπρο, όπου επίσης παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα από την Τουρκία, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος Αναστασιάδης», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πάντως, σε σχέση και με την υπόθεση Novartis, πως έχουμε από την μια την εικόνα αυτή στα εθνικά θέματα και από την άλλη «την εικόνα στην πολιτική σκηνή της χώρας μας που σπαράσσεται από σκάνδαλα που δεν δίνουν την δυνατότητα χάραξης εθνικής γραμμής». 

Δεν είναι υπεύθυνη στάση να περιμένει η κυβέρνηση να συνεννοηθούμε στα εθνικά θέματα, εν μέσω αυτής της κατάστασης και «έχει μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό που κάνει ο κύριος Τσίπρας και στα εθνικά θέματα και στην οικονομία».

«Ας προσέξει πάρα πολύ ο κύριος Τσίπρας για το πού οδηγεί την χώρα», επισήμανε και τόνισε πως από την πλευρά του δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη στο επιτελείο που χειρίζεται τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, στην ηγεσία του υπουργείο Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας».

Πηγή