«Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πλέον πριν εξομοιωθεί με την Πολωνία και την Ουγγαρία στην εκθεμελίωση του Κράτους Δικαίου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».


Έτσι τελειώνει η δήλωση του Β.Βενιζέλου με αφορμή τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση Novartis, ώστε να μην καταστεί η όλη διαδικασία άκυρη, λόγω νομικών προβλημάτων.

Αυτό που ζούμε εδώ και είκοσι περίπου ημέρες δεν έχει εκτιμηθεί επαρκώς από το σύνολο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.

Δεν έχει γίνει κατανοητό πως η συγκεκριμένη σκευωρία, δεν αφορά τους δέκα «κατηγορούμενους», αλλά την ίδια την Δημοκρατία μας.

Γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών μεθοδεύσεων που καθιστούν το «βρώμικο ‘89» παιδική χαρά. Να υπενθυμίσω πως και τότε βασικοί σκευωροί ήταν τα δύο στελέχη του Συνασπισμού της Αριστεράς, ο Φ. Κουβέλης και ο Ν. Κωνσταντόπουλος.

Υπουργός Δικαιοσύνης ο πρώτος, δημόσιος κατήγορος ο δεύτερος, συνέταξαν, εν γνώσει τους, ψευδές κατηγορητήριο εναντίον του Α.Παπανδρέου για τα νοσήλια του Χέρφιλντ.

Ενώ γνώριζαν πως αυτά πληρώθηκαν από τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ εξωτερικού, υιοθέτησαν τον ψευδή ισχυρισμό του Κοσκωτά πως αυτός τα πλήρωσε μέσω της τράπεζας BCCI.

Το ψεύδος αποδείχθηκε και οι δύο σκευωροί δεν σύρθηκαν στην ποινική Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν, χάρη στην μεγαθυμία, τότε, του Α.Παπανδρέου.

Σήμερα μια συμμορία –όπως την αποκάλεσε ο Α.Λοβέρδος—στήνει ένα σκηνικό, με την σύμπραξη δυστυχώς και δικαστικών λειτουργών, για να εξοντώσει ηθικά και πολιτικά τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Αυτή ακριβώς η σύμπραξη και των εισαγγελέων στο «βρώμικο 2018», δεν φανερώνει μόνον πως υπάρχει ο σκηνοθέτης που κινεί τα νήματα, αλλά πως για πρωταγωνιστές και κομπάρσους, η καταπάτηση βασικών αρχών του Κράτους Δικαίου ελάχιστη σημασία έχει.

Οι μαρτυρίες με τις οποίες κατηγορούνται οι εννιά πολιτικοί και ο ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός είναι καφενειακού επιπέδου.

«Μου είπε ο γείτονας μου, πως ο πρώτος ξάδερφος του μπατζανάκη του άκουσε πως ο τάδε πολιτικός πρέπει να πήρε όχι λιγότερα από π.χ. 100.000 ευρώ».

Και σύμφωνα με τις ίδιες «μαρτυρίες» πάντα, κάθε ένας με το επίθετο Λαζαρίδης είναι «ταμίας» του Α.Σαμαρά. Όλα τα άλλα, όπως όνομα, διεύθυνση κλπ, περιττεύουν. Λαζαρίδης μόνον να λέγεται… και αυτό αρκεί.

Με αυτούς, λοιπόν, τους κουκουλοφόρους μάρτυρες υπήρξαν εισαγγελείς που ασχολήθηκαν στα σοβαρά.

Οι «κατηγορούμενοι» υποστηρίζουν πως από την δικογραφία προκύπτει ότι αυτοί οι δικαστικοί λειτουργοί καθοδηγούσαν ουσιαστικά τους μάρτυρες, ενώ συγχρόνως διέπραξαν και ποινικές παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως επισημαίνει στην μήνυση του ο Α.Σαμαράς.

Η υπόθεση είναι τόσο χοντροκομμένη που ελάχιστη σημασία έχει τι τακτική θα ακολουθήσουν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου κατά την σημερινή συζήτηση στην Βουλή.

Το μείζον είναι να αντιληφθούμε όλοι, πως μια συμμορία για να κρατηθεί στην εξουσία καταλύει θεσμούς και ευτελίζει διαδικασίες που αποτελούσαν το κεκτημένο της Μεταπολιτευτικής μας Δημοκρατίας.

Συνεπώς, το αν θα γίνουμε Πολωνία ή Ουγγαρία εξαρτάται από την δημοκρατική ευαισθησία του καθενός μας και από την αντίδραση του δικαστικού σώματος σε αυτό το πραξικόπημα που συντελείται στους κόλπους του.

Του Σάκη Μουμτζή

Πηγή

Share.