Αναδημοσίευση από: tovima.gr

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η ιστορία που θα σας περιγράψω διαδραματίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το προκλητικό επεισόδιο στα Ιμια, όπου τουρκική ακταιωρός διεμβόλισε το «Γαύδος», το πιο σύγχρονο σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Αμέσως μετά ετέθη ένα σημαντικό ερώτημα: Τι κάνουμε; Πώς αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα; Και εκεί ακριβώς σημειώθηκε ένα παράξενο «θερμό επεισόδιο» εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Οπως επιμένουν οι πληροφορίες, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον (συγκυβερνήτη του) Πάνο Καμμένο. Και εξηγούμαι.

nnn

Υπήρξαν εκείνη την ώρα συγκεκριμένα εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό για δυναμική («ισοδύναμη») απάντηση στον διεμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Πρόταση όμως που απέρριψε αμέσως ο Πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι εάν υπήρχε τέτοια αντίδραση από ελληνικής πλευράς, τότε θα κλιμακωνόταν η ένταση με απρόβλεπτες συνέπειες, με πιθανή απώλεια εθνικού χώρου, χωρίς ακόμη να είναι εξασφαλισμένη η στήριξη του ευρωπαϊκού παράγοντα. Ετσι, το λεγόμενο «ισοδύναμο αποτέλεσμα» απερρίφθη πάραυτα. Υπήρξε και άλλη παρατήρηση ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις του 2018 δεν είναι οι ίδιες με αυτές του 1996 και ότι όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνική βραχονησίδα, θα το πληρώσει ακριβά. Αλλά και αυτή η ευχή (πρόταση ή απειλή, πείτε την όπως θέλετε) κρατήθηκε στα… υπόψη. 

«Κινούμενη βόμβα» ο Καμμένος

Υπήρξαν όμως και ερωτήματα από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πού ήταν το Πολεμικό Ναυτικό εκείνη την ώρα; Δηλαδή διαδραματίζεται ένα θερμό επεισόδιο στα Ιμια (το πρώτο μετά την κρίση του 1996), και το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του; ‘Η μήπως (λένε στην αντιπολίτευση) ο κ. Καμμένος δίνει το «παρών» στα εύκολα (και τα ανεβάζει υπερηφάνως στο Διαδίκτυο), όπως το γλέντι που στήθηκε στο Δέλτα του Εβρου με κυνηγούς και ψαράδες της περιοχής, με ντόπια κρέατα, ψάρια, κρασί και τσίπουρο, ενώ στα δύσκολα (βλέπε Ιμια) δεν έχει πειστικές απαντήσεις;

nnn

Στα θερμά επεισόδια, όπου και αυτά σημειώνονται, ενίοτε μετριούνται και… παράπλευρες απώλειες. Μια τέτοια παράπλευρη απώλεια για το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να θεωρείται πλέον ο Πάνος Καμμένος. Δεν του έχουν πια καμία εμπιστοσύνη, τον χαρακτηρίζουν «κινούμενη βόμβα» λόγω των ενεργειών του, λένε ότι δημιουργεί συνεχώς θέματα (για παράδειγμα, μιλούσε για επενδύσεις δισεκατομμυρίων από τα Εμιράτα ή κόμπαζε ότι θα αγοράσει τα «κόκκινα» δάνεια των στρατιωτικών). Και το σημαντικότερο είναι ότι σπάνε το κεφάλι τους να βρουν τρόπους να απαλλαγούν από αυτόν, χωρίς βεβαίως να χάσουν την εξουσία.

. .

..

. . . ..

loading…

loading…Πηγή

Share.