Αναταραχή είναι πιθανόν να προκαλέσει τις επόμενες μέρες (και) στο εωτερικό πολιτικό σκηνικό η διαρροή από το Διεθνές Κονσόρτιουμ Ερευνητών δημοσιογράφων χιλιάδων ονομάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, που εμπλέκονται στις λίστες των Paradise Paper.

Και μιλάμε για πολύ «βαριά’ ελληνικά ονόματα, αφού ανάμεσα τους περιλαμβάνονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μηντιάρχες αλλά και πολιτικοί.
Μεταξύ άλλων διακρίναμε τα ονόματα του Γ. Αλαφούζου, του Κ. Βεντούρη, του Β. Βαρδινογιάννη, τη σύζυγου του Φ. Μπόμπολα, Ε. Μανουσάκη (διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας Stoiximan) αλλά και των Σ. Κόκκαλη και Γ. Βαρδινογιάννη.
Στην λίστα υπάρχει και αναφορά σε λογαριασμό κάποιου Κωνσταντίνου Καραμανλή που εμφανίζεται να έχει ανοιξει στα 1990.
Εξυπακούεται βεβαίως πως όποιο όνομα βρίσκεται στην λίστα δεν σημαίνει αυτόματα πως έχει διαπράξει κάποια παρανομία, αφού είναι συνήθης πρακτική κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον εφοπλιστικό κλάδο να υπάρχουν λογαριασμοί και σε υπεράκτιες εταιρείες.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα Paradise Papers αποδεικνύουν τους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες, αλλά και ιδιώτες, μπορούν να αποφύγουν τους φόρους χρησιμοποιώντας τεχνητές δομές, διαδικασία που εάν εκτελείται σωστά, είναι καθ’ όλα νόμιμη.
Το ενδιαφέρον πάντως είναι πολύ μεγάλο γιατί η πλειοψηφία από τους 2594 Έλληνες που βρίσκονται στην λίστα (που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη) στο τέλος της σελίδας υπάρχει η «αφόκρεμα» της εληνικής επιχειρηματικής σκηνής.
lykavitos.gr

Πηγή

Share.