Του Γιώργου Αδαλή

Για να εξηγούμαστε: Στη Θεσσαλονίκη διαβιούν μόνιμα πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε ΔΕΚΑΤΕΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ. Κάποιοι Δήμοι όπως o δήμος Καλαμαριάς-Κρήνης, ο δήμος Ευόσμου (Ελευθέριο-Κορδελιό), ο δήμος Σταυρούπολης έχουν κοντά στους 150.000 κατοίκους ο καθένας. Μιλάμε για μεγάλους Δήμους πληθυσμιακά δηλαδή. Υπάρχουν κι άλλοι κοντά στις 100.000 πληθυσμό όπως ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών. Οι υπόλοιποι είναι κοντά στις 50.000. Σαφώς και ο μεγαλύτερος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης (Τριανδρία) με 350.000 κατοίκους και μόνο με … 247.000 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.

Τι θέλω να πω σε σας που μιλάτε για την Θεσσαλονίκη εγκαλώντας μας όλους συλλήβδην για την … επιλογή μας να ψηφίσουμε Μπουτάρη!

ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ!

Όταν λέτε Θεσσαλονίκη μιλάτε για μια πόλη όπου ο Μπουτάρης είναι ένας από τους 14 δημάρχους που εκλέγει ο κόσμος. Ο Μπουτάρης αφορά στο 1/5 περίπου των μόνιμων κατοίκων του συνόλου . 1/7 όσων κατοικούν στην πόλη.

Το σάπιο και διεφθαρμένο κομματικό σύστημα, επέλεξε να υποστηρίξει έναν άνθρωπο, τον οποίο γνώριζαν καλά τι καπνό φουμάρει και που θα οδηγήσει τα πράγματα.

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει ας δούμε μερικούς πραγματικούς αριθμούς από τις δύο φορές που εκλέχτηκε δήμαρχος:

Το 2010 πήρε 41.735 ψήφους!!!

Το 2014 πήρε 47.628 ψήφους!!!

Και στις δύο εκλογές, το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στο Δήμο Θεσσαλονίκης (Τριανδρία) ήταν 247.000 άνθρωποι! Καταλάβατε; Μόνο το 1/6 των ψηφοφόρων ενός μόνο από τους 14 δήμους ψήφισαν Μπουτάρη!

Πολύ περισσότερο, ΜΟΝΟ το 1/27 του συνολικού πληθυσμού της πόλης ψήφισαν Μπουτάρη στις εκλογές!!! Βλέπετε οι υπόλοιποι ψήφισαν κάποιους άλλους δημάρχους και υποψήφιους δημάρχους!

Γράφω όλες αυτές τις λεπτομέρειες, να κατανοήσει ο καθένας, ότι όταν μιλάμε για Θεσσαλονίκη, μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο! Από αυτούς, τον Μπουτάρη τον έκαμαν Δήμαρχο με την ψήφο τους 41.735 άνθρωποι!

Καταλάβατε;

ΥΓ1.

Πάντως το κράτος πρέπει να μεριμνήσει για την άμεση ψυχοθεραπεία των 41.735 ψηφοφόρων του Μπουτάρη που ενώ ψήφισαν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης(Τριανδρία) τους βγήκε Δήμαρχος … Σκοπίων!

ΥΓ2.

Για τον άλλον, τον … συνήγορο του πολίτη, θα σας γράψω κάποια άλλη φορά! Μην τους ξυπνήσω … όλους μαζί!

Πηγή

Share.