Μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι ενέπλεξαν το όνομά του στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Ο Έλληνας επίτροπος κατηγορεί τους δύο ανώνυμους μάρτυρες για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας από την ελληνική δικαιοσύνη την άμεση ανάκληση των διατάξεων, βάσει των οποίων οι μάρτυρες υπήχθησαν σε καθεστώς προστασίας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κοινοποίησε τη μηνυτήρια αναφορά στην Eισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προχώρησε στο σχετικό αίτημα προς τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εποπτεύοντα τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, στέλνοντας η επιστολή και στον πρόεδρο της Βουλής ενόψει της συζήτησης την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πατήστε εδώ και δείτε τη μηνυτήρια αναφορά του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου: 

«Συνεπής με όσα δήλωσα στη συνέντευξη Τύπου, κατέθεσα σήμερα στην αξιότιμη κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση NOVARTIS για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας συγχρόνως να διερευνηθεί και η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων.

Επίσης, κατέθεσα στον αξιότιμο κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, αίτημα για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Από τα δύο δικόγραφα προκύπτει ότι:

1) Στη δικογραφία δυόμισι χιλιάδων σελίδων, δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο παράγραφοι που αναφέρονται στο όνομά μου από τους δύο ψευδομάρτυρες και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα.

2) Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων θα πρέπει να επανεξετασθεί από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε οι σχετικές διατάξεις να ανακληθούν».

Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει ότι λόγω των ανυπέρβλητων δεσμεύσεων που έχει στις Βρυξέλλες για θέματα μετανάστευσης, καθώς και την αναχώρησή του την ίδια ημέρα για τη Νέα Υόρκη και την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δεν θα καταφέρει να παραβρεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Τονίζει, ωστόσο, ότι θα υποβάλει υπόμνημα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική διαδικασία, ζητώντας η επιστολή του να αναγνωστεί στα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Πατήστε εδώ και δείτε την αίτηση για την άρση της προστασίας των δύο μαρτύρων

Η επιστολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Νίκο Βούτση:

lykavitos.gr

Πηγή

Share.