Ώρες – ώρες απορούμε με τον παχυδερμισμό τους. Με την αφασία αυτής της κυβέρνησης ή ανάποδα με την αδιαφορία του κόσμου. Κι εξηγούμαστε.


Υπάρχουν ή όχι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι 7 στους 10 Έλληνες, ή και παραπάνω, διαφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια;

Υπάρχει ή όχι το στοιχείο ότι και οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε «όχι» στην προοπτική μιας σύνθετης ονομασίας με την Μακεδονία πρώτη μούρη;

Επίσης, έγιναν ή όχι μεγάλα συλλαλητήρια αντίδρασης στην κυβέρνηση;

Στην Αθήνα μαζεύτηκαν 700 χιλιάδες ή 1 εκατομμύριο ή και περισσότεροι για να αντισταθούν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για ξεπούλημα του όρου Μακεδονία;

Υπάρχουν αντιδράσεις απ’ όλους πλην κάτι Μπουτάρηδων, διεθνιστών αριστερών… Ι5 και κάποιων σαλτιμπάγκων που άγονται και φέρονται από ξένα κέντρα, ΜΚΟ, τον Σόρος και διάφορους ύποπτους πρακτορίσκους;

Αν υπάρχουν όλα αυτά τότε γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει το βιολί της; Λέει ο Τζανακόπουλος ότι ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ είναι δεδομένος και συνεχίζει:

«Ακούμε το μήνυμα της συγκέντρωσης (για τη Μακεδονία), διαφωνούμε κάθετα».

«Είναι λανθασμένη η άποψη της απάλειψης του όρου “Μακεδονία”’, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αδιάλλακτη στάση από τους εταίρους μας, θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί στους εταίρους μας» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην ίδια γραμμή και ο Νίκος Κοτζιάς αποσαφήνισε πως η γεωγραφία δεν προσδιορίζει την ταυτότητα και κατέστησε σαφές πως η ΠΓΔΜ δεν είναι το όλο της γεωγραφικής οντότητας της Μακεδονίας και δεύτερον και κυριότερο, ότι η δικιά τους γεωγραφική οντότητα δεν τους δίνει ιστορικά, πολιτισμικά δικαιώματα πάνω στην ελληνική κληρονομιά.

Με απλά λόγια η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της ερήμην της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. 

Δεν πάει να λέει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να ξεπουληθεί ο όρος Μακεδονία ο Τσίπρας και η παρέα του συνεχίζουν το ίδιο βιολί.

Ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή ένα όνομα, μάλλον «Γκόρνα Μασεντόνια» αδιαφορώντας για την γνώμη του κόσμου και για τις δημοσκοπήσεις.

  • Και περιμένουν να το ψηφίσει η πλειοψηφία;
  • Ποιος βουλευτής θα τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο;
  • Ποιος θα τολμήσει να παίξει στην πλάτη του ελληνικού λαού;
  • Γιατί δηλαδή να πρέπει να τρώμε στη μάπα τις αντεθνικές συμπεριφορές και πρακτικές της κυβέρνησης των εθνομηδενιστών;
  • Γιατί με την ανοχή μας να νομιμοποιούμε τη συμμορία της αριστεράς;

Πηγή

Share.