Καμπουράκης Δημήτρης

Από την Novartis λοιπόν στα Ίμια και ξανά πίσω στην Novartis. Ενδιαμέσως κάνουμε κι ένα γρήγορο πέρασμα από το Μακεδονικό. Τι πανέμορφο εκκρεμές λοιπόν, ειδικά για μια χώρα που έχει να ξεπεράσει μια οκτάχρονη οικονομική κρίση που έχει γονατίσει τον πληθυσμό της. Ειλικρινά δεν ξέρω που το πάνε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μας κυβερνάνε.

Στην αρχή νόμιζα ότι θα πάνε στις εκλογές με το σενάριο της ‘’καθαρής εξόδου απ’ τα μνημόνια’’, μετά υποψιάστηκα ότι ο Αλέξης πάει να το παίξει γκουρού της εξωτερικής πολιτικής στα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό και τώρα τελευταία μου μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά ότι σκοπεύουν να πορευτούν προς τις κάλπες με γεμάτη την χώρα από ειδικά δικαστήρια και υποθέσεις διαφθοράς.

Το πρώτο μάλλον δεν του βγαίνει, καθότι η ‘’καθαρή έξοδος’’ δεν θα συνοδευτεί από βελτίωση των οικονομικών των νοικοκυριών. Θα ‘χουμε βγει απ’ τα μνημόνια κι ακόμα μνημονιακές περικοπές θα κάνουμε. Το δεύτερο με την εξωτερική πολιτική, χάλια του πήγε του άμοιρου αν κρίνουμε απ’ όσα ζούμε γύρω μας. Το ταξίδι του Ερντογάν στην Αθήνα είχε τε-ρά-στι-α επιτυχία, με τα ευεργετικά του αποτελέσματα να τα βλέπουμε σήμερα στην Κύπρο και τα Ίμια, ενώ στο Μακεδονικό προχωρά προς μία λύση που (αν επιτευχθεί) θα ‘χει ελάχιστη λαϊκή υποστήριξη. Όσο για τρίτο, τα σκανδαλοθηρικά, καλά και εντυπωσιακά τα ξεκίνησε, του ψιλογύρισε ελαφρά αρνητικά το κλίμα γρηγορότερα απ’ όσο το περίμενε, θα δούμε την εξέλιξη.

Άρα καταλήγω ότι η κυβέρνηση δεν έχει μια στρατηγική. Έχει τρεις-τέσσερις και κάθε είκοσι μέρες μ’ έναν μήνα αμολάει και μία στην πιάτσα, ελπίζοντας να πιάσει. Τώρα είμαστε στον αστερισμό της Novartis μέχρι νεωτέρας. Θα βρει και καμιά δυο ακόμα υποθέσεις πολιτικοποινικές που θα τις συνδέσει με την αντιπολίτευση και θα προχωρήσει μ’ αυτό το κλίμα. Αν δει ότι δεν αποδίδει, ίσως ξαναγυρίσει στα οικονομικά και στα επιδοματάκια. Κι αν τύχει και κλείσει το Μακεδονικό δίχως συνταγματική δέσμευση των Σκοπιανών, τότε για ν’ αντιμετωπίσει την λαϊκή κατακραυγή θα ανακαλύψει καμιά καινούρια υπόθεση διαφθοράς και θα την φέρει στην επιφάνεια. Άβυσσος η ψυχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βέβαια, στο χωριό μου λένε ότι δεν μπορείς να κρατάς δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Αυτοί αποπειρώνται να κρατήσουν μια δωδεκάδα. Ας το δούμε…

. .

..

. . . ..

loading…

loading…



Πηγή

Share.