[ccpw id="136103"]

Δεν ξέρω τι μυαλά κουβαλάνε στην κυβέρνηση, αλλά στην ιστορία με τη Novartis διέπραξαν στους χειρισμούς τα πιο απίστευτα και χονδροειδή λάθη.

Ισως να συμβαίνει αυτό που λένε κάποιοι, ότι η κυβέρνηση -και ο Τσίπρας προσωπικά- βλέπουν ότι το έργο δεν βγαίνει: 

Και πάνω στο άγχος και την πίεση πίστεψαν ότι η Novartis (μια υπόθεση τελείως ξεκρέμαστη και χωρίς ΚΑΜΙΑ απόδειξη ή έστω ένδειξη ενοχής για τους πολιτικούς) θα γυρίσει το πολιτικό κλίμα στη χώρα.

Μέγα λάθος!

Δεν θα υποστηρίξω, φυσικά, ότι το παλαιό πολιτικό σύστημα δεν διέπραξε λάθη ή ότι κάποιοι δεν τα πήραν, το έκρινε ο λαός που έφερε τον Τσίπρα. Για αυτό υπάρχουν αποδείξεις (βλέπε Ακης και όχι μόνο).

Αλλά από αυτό, να θέλεις να στείλεις, χωρίς αποδείξεις, στη στενή, την μισή αντιπολίτευση και τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, υπάρχει μεγάλη απόσταση, κύριε Αλέξη.

Αν υπήρχαν αποδείξεις, όχι τη μισή, αλλά ολόκληρη την αντιπολίτευση να έβαζες μέσα, θα σου λέγαμε, όχι μόνο μια φορά, αλλά χίλιες φορές μπράβο, και θα σε ψηφίζαμε την επόμενη φορά για να σε ανταμείψουμε.

Αλλά εδώ ανοίγεις ένα επικίνδυνο και ολέθριο πανηγύρι που μπορεί να βλάψει τη χώρα και στο τέλος να γυρίσει εναντίον σου.

Φαντάσου, αύριο, να χάσεις τις εκλογές και να αρχίσουν οι άλλοι που ένιωσαν ότι τους διασύρεις με «μάρτυρες» του στιλ «μου είπαν», «άκουσα», «εικάζω», ότι σου φέρνανε βαλίτσες με φορτηγά στο Μαξίμου.

Χωρίς αποδείξεις, χωρίς ενδείξεις, χωρίς ένα λογαριασμό ή μια υποψία δωροδοκίας.

Και να βγαίνουν οι άλλοι μεθαύριο και να λένε ότι τσίμπησαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα.

Τι θα λες τότε εσύ;

Το 1989, ο συγχωρεμένος ο Μητσοτάκης, θέλοντας να στείλει τον Ανδρέα στη φυλακή την πάτησε χοντρά και στο τέλος έπεσε πανηγυρικά. Ρώτα τους παλιούς τι θα είχε γίνει αν δεν τον είχε στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο. Θα τον είχαν φάει οι ίδιοι οι Πασόκοι.

Η υπόθεση Κοσκωτά δίχασε τη χώρα, έφερε τους Ελληνες τον έναν απέναντι στον άλλον και χρειάστηκαν πολλά χρόνια να καταλαγιάσουν τα πάθη. Δεν λέω ότι η διαφθορά και ο λαϊκισμός δεν οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Λέω ότι σε τόσο λεπτά ζητήματα οι χειρισμοί είναι άλλοι, και όχι με κατηγορητήρια χωρίς αποδείξεις.

Σίγουρα, αν κυκλοφορούσες στο δρόμο, όπως παλιά, θα καταλάβαινες ότι ο κόσμος δεν μάσησε.

Θα σου πω μάλιστα κι ένα μυστικό της δουλειάς. Στα περισσότερα ΜΜΕ το θέμα Novartis δεν πούλησε. Ολα τα post πάτωσαν.

Θα σου πω και κάτι άλλο που δεν ξέρεις φαντάζομαι. Το προηγούμενο διάστημα που πολιτεύτηκες με σύνεση και έδειχνες ότι θες να μπεις σε μια κανονικότητα, υπήρξαν πολλοί κεντρώοι άνθρωποι που είχαν αρχίσει να σε βλέπουν διαφορετικά. Ελεγαν δηλαδή -Εντάξει, έκανε λάθη, υπήρξε ακραίος, αλλά τώρα, έστω κι αν το φροντιστήριο μας κόστισε ο κούκος αηδόνι, δείχνει να καταλαβαίνει από τα λάθη του και μπαίνει σε ένα δρόμο.

Κάποιοι που το έλεγαν και στις παρέες τους, βρήκαν το μπελά τους δημιουργώντας καχυποψίες.

Και εκεί που έλεγαν ότι το πας προς τη σωστή μεριά, τα τίναξες όλα στον αέρα.

Θα στο πω ευθέως σύντροφε Πρόεδρε δεν είχες ανάγκη τη Novartis.

Νόμιζες ότι θα διαλύσεις τη ΝΔ και σε μια νύχτα έκανες τον Κυριάκο αρχηγό, περιθωριοποίησες τις υπόγειες συμμαχίες σου με τους Καραμανλικούς και ανάγκασες τον αναχωρητή της Ραφήνας να βγει και να καταδικάσει τον Αντώναρο και τους «συνοδοιπόρους» τύπου Βλάχου.

Αν το θεωρείς αυτό επιτυχία, μάλλον κάτι κατάλαβες λάθος, σύντροφε Αλέξη.

Πήγες να τους κάνεις σκορποχώρι και αυτοί συσπειρώθηκαν.

Και λογικό είναι, αφού και οι μαθητές του Δημοτικού καταλαβαίνουν ότι η ιστορία αυτή μύριζε στήσιμο. Και στήσιμο πρόχειρο.

Και δεν τελειώσαμε.

Στο θέμα της Μακεδονίας υπήρξαν φωνές, όπως αυτή του Σημίτη και του Βενιζέλου (παρόλα όσα τους έχεις κατά καιρούς σούρει) που βγήκαν με υπευθυνότητα και σε στήριξαν, λέγοντας ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να λυθεί το Σκοπιανό.

Αντιλαμβάνεσαι ότι μετά από αυτό ούτε καλημέρα δεν θα σου λένε. Και δικαίως.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Με την Φώφη και κάποιους πασόκους είχες ανοίξει κάποιους διαύλους επικοινωνίας. Δεν λέω μυστικούς, αλλά είχες ξεκινήσει μια κουβέντα.

Με τη Novartis έστειλες την Φώφη στην αγκαλιά του Κυριάκου, υπάρξει δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Με δυο λόγια τα έκανες όλα μαντάρα. Σε μια δύσκολη στιγμή.

Νομίζω στα είπαν ο Φίλης, ο Δραγασάκης, ο Ευκλείδης, ο Βούτσης και άλλοι.

Προτίμησες να ακούσεις κάτι μισότρελους που μισούν ό,τι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Καλά ξεμπερδέματα!

Ειδικά, αν γίνει καμία στραβή με την Τουρκία και εσύ κυνηγάς να βάλεις φυλακή την αντιπολίτευση.

Χρήστος Ράπτης
iefimerida.gr

Πηγή