Αν και με κάποια καθυστέρηση, ο Κ Μητσοτάκης , το Σαββάτο το βράδυ, έβγαλε τα γάντια και κινήθηκε προς το εσωτερικό του κόμματος του, όπως τον προτρέπουν εδώ και καιροί πολλοί να κάνει.


Έδειξε την πυγμή, που ορισμένοι νόμιζαν (η ήθελαν να πιστεύουν) ότι δεν έχει, μια και όπως φαίνεται ως τώρα είχε αποφασίσει να κρατήσει την στάση της «αμέριστης ανοχής».

Μόνον που όπως φάνηκε εδώ και καιρό, ορισμένοι, που από την αρχή της εκλογής του δεν είδαν την νέα κατάσταση με «καλό μάτι», εξέλαβαν την όλη αυτή στάση του Κ Μητσοτάκη, ως αδυναμία. Και κάθε μέρα, με κάθε «αφορμή», έκαναν ένα βήμα πιο μπροστά.

Φαίνεται ότι τελικά ο πιο γρήγορος απ όλους, αυτός που έφτασε πρώτος στην άκρη του γκρεμού , ήταν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντώναρος.

Ήταν και από τους αδύνατους κρίκους. Δεν είναι βουλευτής, ποτέ δεν απέκτησε ουσιαστικούς φίλους στην ΝΔ, πολλοί τον ένοιωθαν ως αλεξιπτωτιστή που προσγειώθηκε για να πάρει θέση, το είχε παρακάνει τα τελευταία χρόνια ενώ η φερόμενη ως σχέση του με τον Κ Καραμανλή, δεν φαίνεται να έχει και μεγάλη βάση.

Πάντως , αυτό το τελευταίο , φαίνεται ότι μέτρησε ιδιαίτερα σε όσους πρότειναν την διαγραφή Αντωναρου. Κι αυτό γιατί η κίνηση της διαγραφής θα έδινε την ευκαιρία στον Κ Καραμανλή να κάνει σαφές ότι δεν είναι ο Αντωναρος «his master voice» και να σταματήσουν οι διαφορές φήμες. Κάτι που έγινε εξάλλου….

Και βέβαια, η όλη κίνηση αποτελεί ένα καλό μήνυμα σε ορισμένους άλλους (και βουλευτές) που νομίζουν ότι για προσωπικούς κυρίως λογούς , μπορούν να παίζουν παιχνιδάκια, χωρίς κανένα κόστος….

Όπως φαίνεται πάντως , ο κ Μητσοτάκης, μάλλον έχει καταλήξει σε αυτό που πολλοί (και στο περιβάλλον του αλλά και στην βάση της ΝΔ) ζητούν. Να βγάλει τα γάντια, και στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα το οποίο οργανωμένα οδηγεί τα πράγματα σε ακραία πόλωση.

Στον Σύριζα ( κυρίως) έχουν αποφασίσει μια και δεν υπάρχει κανένα άλλο αφήγημα, μια και όπως όλα δείχνουν, οι αποτυχίες σε όλους τους στόχους είναι καθημερινές, να οδηγήσουν τα πράγματα σε ακραία πόλωση με κάθε θεμιτό και (κυρίως) αθέμιτο μέσο. Πόλωση με κάθε είδους κατηγορίες. Πόλωση με εκφράσεις «Τρούμπας», περασμένων δεκαετιών.

Ακουμπάμε στα όρια της νομιμότητας, αν δεν την ξεπερνούν αρκετές φορές, απαξιώνουν θεσμούς και οργανωμένες κοινωνικές ομάδες. Γενικά κινούνται σαν να πρόκειται για ένα είδος «επαναστατικής κυβέρνησης», που αυτή μόνον έχει την δυνατότητα να αποφασίζει για όλα. Πέρα και πάνω από νόμους και θεσμούς. Σαν να έχει το αλάθητο.

Και βέβαια, η πολιτική, οικονομική και ηθική εξόντωση των αντιπάλων της είναι στην πρώτη γραμμή και με την χρήση κάθε μέσου…

Φαίνεται πως στην ΝΔ κατάλαβαν πια ότι η ανοχή που ως τώρα έδειχναν, θέλοντας να δώσουν στην πολιτική ζωή του τόπου ένα άλλο ήθος, εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Και τα όργανα χτυπούν δυνατότερα.

Τα χτυπήματα δε είναι παντού (ακόμα και στην οικογένεια του Κ Μητσοτάκη) και με κάθε μέσο…..

Η ΝΔ και ο Κ Μητσοτάκης , πρέπει, το οφείλει στους πολίτες αυτής της χώρας, να βγάλει πια και ο ίδιος τα «άσπρα γάντια» και να μπει την αντιπαράθεση έντονα. 

 
Ίσως ο ίδιος να κρατήσει ο ίδιος ένα όριο, αλλά ας αφήσει συνολικά την ΝΔ και τα στελέχη της, να εξηγήσουν στον κόσμο τι συμβαίνει.
Να βγουν επιθετικά.
Να δείξουν τι γίνεται.
Να επισημάνουν και σε όσους κινούνται σήμερα μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας ότι «ο έλεγχος έρχεται». Και «ο πέλεκυς θα είναι βαρύς».
Να καταλάβουν όλοι πως υπάρχουν ευθύνες και θα αναζητηθούν, Σε όλους. Σε όλα τα επίπεδα.

Όταν ο άλλος πετάξει λάσπη, δεν μπορείς να κάθεσαι απέναντι του ακίνητος με το άσπρο κουστούμι. 

Στην καλύτερη περίπτωση θα πιστέψουν ότι είσαστε ίδιοι, Και οι δυο λασπωμένοι….

Πέτρος Τρουπιώτης
protothema

Πηγή

Share.