. – Έκτος της ξεκάθαρης πρόθεσής του να μη λογαριάσει καθόλου τον ελληνικό λαό στην παράδοση του όρου “Μακεδονία”, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήγε ένα βήμα παραπέρα κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον απλό λαό, μικρούς και μεγάλους, εγγόνια και παππούδες, ως ετερόκλητους όχλους:

«Κάποιοι ανοήτως έσπευσαν να πουν την περασμένη βδομάδα ότι το μέγα αυτό σκάνδαλο της Νοβάρτις στήθηκε τα τελευταία 24ωρα για να ξεχαστεί το Μακεδονικό. Δηλαδή, στήθηκε μια υπόθεση που εξετάζεται 1,5 χρόνο από τις ελληνικές και ξένες διωκτικές αρχές με πάνω από 250.000 σελίδες καταθέσεων, δικογραφίες κλπ. Για να αλλάξουμε, λέει, εμείς την ατζέντα. Το αφήνω ασχολίαστο, αλλά θέτω ένα ερώτημα. Μήπως τελικά το αντίθετο συνέβη; 

Μήπως ορισμένοι, γνωρίζοντας πολύ καλά τι έρχεται, έσπευσαν να αλλάξουν αίφνης τις πάγιες θέσεις τους σε ένα εθνικό θέμα, μπας και βρούνε κάλυψη στους ετερόκλητους όχλους των συλλαλητηρίων; Μήπως κάποιοι έσπευσαν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν χρόνια; Δηλαδή τι; Να πουλήσουν πατριωτισμό για να διαπραγματευτούν την κάλυψή τους και τη συγκάλυψη των πρακτικών και των επιλογών τους; Θέτω ένα ερώτημα. Και το θέτω στην κρίση και τη δική σας αλλά και του ελληνικού λαού που μας παρακολουθεί.»

. .

..

. . . ..

loading…

loading…



Πηγή

Share.