• Latest
  • Trending
  • All
Δεν ξεπουλιώνται όλοι οι «όχλοι» για ένα ψωροεπίδομα- Μια ομιλία γεμάτη φόβο, υποκρισία και διχασμό

Δεν ξεπουλιώνται όλοι οι «όχλοι» για ένα ψωροεπίδομα- Μια ομιλία γεμάτη φόβο, υποκρισία και διχασμό

13 Φεβρουαρίου 2018

Ακάρ: Οι Έλληνες παρενόχλησαν το «Τσεσμέ»

23 Φεβρουαρίου 2021

Το ενδιαφέρον της Αναπτυξιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παραμένει ισχυρό για την Ελλάδα

23 Φεβρουαρίου 2021

Βάζουν θέμα «τουρκικής ταυτότητας» στην Θράκη – Η επιστολή στον ΟΗΕ

22 Φεβρουαρίου 2021

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Καναδό υπουργός Εξωτερικών

21 Φεβρουαρίου 2021

Ατζέντα με νέες γκρίζες ζώνες, αποστρατικοποίηση και το γέρικο Cesme

19 Φεβρουαρίου 2021

Μια ματιά στους αριθμούς

19 Φεβρουαρίου 2021

Και ακριβά και ανεύθυνα

19 Φεβρουαρίου 2021

Γιατί οι Γερμανοί υπονομεύουν τη Frontex; Μήπως θέλουν να μείνουν αφύλακτα τα ελληνικά σύνορα;

19 Φεβρουαρίου 2021

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα υπέρ της ειρηνικής επίλυσης οποιασδήποτε διαφοράς, με βάση το διεθνές δίκαιο

19 Φεβρουαρίου 2021

Τζ. Πάιατ: Ισχυρό ενδιαφέρον εταιρειών των ΗΠΑ για την ελληνική αγορά ενέργειας

18 Φεβρουαρίου 2021

Πάιατ: Βούληση του Μπάιντεν είναι να εμβαθύνει περαιτέρω τη στρατηγική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας

18 Φεβρουαρίου 2021

Κράτος-όμηρος των ξένων και των τουρκόφρονων μειονοτικών Θράκης…

18 Φεβρουαρίου 2021
  • Ροή
  • Περι Real Politics
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021
  • Login
Real Politics
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Real opinions
  • Κοινωνία
  • Διεθνείς Σχέσεις
  • Συνεντέυξεις
No Result
View All Result
Real Politics
No Result
View All Result
Home Politics

Δεν ξεπουλιώνται όλοι οι «όχλοι» για ένα ψωροεπίδομα- Μια ομιλία γεμάτη φόβο, υποκρισία και διχασμό

13 Φεβρουαρίου 2018
in Politics
Δεν ξεπουλιώνται όλοι οι «όχλοι» για ένα ψωροεπίδομα- Μια ομιλία γεμάτη φόβο, υποκρισία και διχασμό
491
SHARES
1.4k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο χτεσινός λόγος του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική του ομάδα για τη σύσταση επιτροπής της Βουλής για τη Novartis είναι ίσως ο πιο εμπρηστικός πολιτικά.

Και ίσως ο διανθισμένος με τα περισσότερα ψέματα μαζεμένα. 

Ταυτόχρονα, κατονομάζει ως ενόχους τους κατηγορούμενους πολιτικούς του αντίπαλους, δεν παραλείπει να ξεσκονίσει τη διακυβέρνηση Καραμανλή, αποκαλύπτει την απέχθειά του για όλο το κομμάτι του λαού που δεν στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την καθεστωτική αντιδημοκρατική νοοτροπία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Ο κ Τσίπρας κατ αρχήν χτες έβγαλε ευθέως τη δικαστική απόφαση ότι οι κατηγορούμενοι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι ένοχοι. 

Είπε σε μια αποστροφή του λόγου του:

« Οι αληθινοί κουκουλοφόροι με τα λευκά κολάρα, που είχαν θρονιαστεί σε υπουργεία και κρίσιμα πόστα για τη δημόσια υγεία, που έκαναν τον πόνο του λαού αντικείμενο μίζας και πλουτισμού, τώρα που απειλεί η Δικαιοσύνη να τους βγάλει τις κουκούλες και να τους αποκαλύψει, καταγγέλλουν τους μάρτυρες ως δήθεν κουκουλοφόρους».

Και πιο πριν:

«Δεν υπήρξε ουτε μια περίπτωση αποκάλυψης σκανδάλων που αν μην έπαιξε η ίδια κασέτα περι πολιτικής δίωξης. Και σήμερα τα ίδια βλέπουμε. Μόνο που είναι άλλο η πολιτική εκτίμηση, άλλο η πιθανολόγηση και η εικασία και άλλο να βρισκόμαστε ενώπιον συγκεκριμένων καταγγελιών. Που παίρνουν μάλιστα τη μορφή ογκώδους δικογραφίας».

Δηλαδή, επειδή υπάρχει ογκώδης δικογραφία αποδεικνύεται ότι αυτά τα 10 πολιτικά πρόσωπα τα πήραν! 

Και δεν τα πήραν επιλεκτικά κατά την κλίκα του Μαξίμου, οι δυο υπουργοί υγείας που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κουρουμπλής και η Ξενογιαννακοπούλου!

Μετά από έναν εύκολο δεκάρικο για το παλιό σάπιο πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για όλα – και στο οποίο συμπτωματικά δεν εντάσσεται ο ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ και οι μορφές του που συμμετείχαν στη διακυβέρνηση είτε σιγοντάροντας τη διακυβέρνηση Σημίτη είτε πριν συμμετέχοντας στο ’89- ’90- ο πρωθυπουργός έφερε σαν επιχειρήματα του δίκιου και της διαφοράς που έχει το κόμμα του και ο συνεταίρος του από το σάπιο σύστημα ό,τι έχουν κι οι δυο κουρελιάσει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ εδώ και 3 χρόνια!

Και επί λέξει από την αρχή της ομιλίας του:

«Την ευθύνη, τη δημοκρατική συνέπεια, τη συνταγματική αφοσίωση, το θάρρος, την πολιτική αποφασιστικότητα όλων μας»!

Με βάση τα οποία υπογράφτηκαν δύο νέα μνημόνια, χωρίς αντίσταση, με ανευθυνότητα, με κουρελιασμένο το Σύνταγμα και με εξευτελισμό του θεσμού του δημοψηφίσματος!

Και λίγο μετά:

« Για την Αριστερά και τους ηθικούς της κώδικες».

Η ηθική της Αριστεράς στηρίζεται ανάμεσα σε άλλες, σε τρείς Αρχές: Συνέπεια, αντίσταση, αυτοθυσία.

  • Η μόνη που έχει εφαρμόσει στην πράξη ο πρωθυπουργός και το κόμμα του είναι η Αρχή της κωλοτούμπας, για την οποία έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς. 
  • Και η Αρχή του yes madam, yes mister, για τις οποίες εξυμνείται από όλους όσοι θα έπρεπε να τον τρέμουν αντί να τον χλευάζουν, αν ήταν αριστερός.

Και η υποκρισία συνεχίστηκε, με τον πρωθυπουργό να ζητάει διαλεύκανση για το έμπρακτο αύριο της χώρας:

«Γιατί δεν υπάρχει αύριο για την ανάπτυξη, δεν υπάρχει αύριο για την κονωνία, για τη Δημοκρατία, για τη χώρα, αν δεν καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε με τις παθογένειες που κληρονόμησε (κληροδότησε είναι το σωστό, αλλά τα γράμματα δεν είναι το δυνατό του σημείο) το καθεστώς της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ιδιοτέλειας, γι αυτό χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ σεβασμός στο νόμο, απαρέγκλιτη τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων και πάνω από όλα (εδώ είναι τα ωραιότερα) νηφαλιότητα, ψυχραιμία και απόλυτη προσήλωση στην ανακάλυψη και αποκάλυψη της αλήθειας»!

Είναι κωμικό αν δεν είναι τραγικό να ακούς τον πρωθυπουργό της κοινοβουλευτικής ομάδας που έχει διορίσει όλους τους συγγενείς και φίλους της με πλήρη αδιαφάνεια νεποτισμού και αναξιοκρατία εκεί που χρειάζονται τεχνοκράτες με γνώση αντικειμένων

…να μιλάει για ανάπτυξη, σεβασμό στο νόμο, τήρηση διαδικασιών και κανόνων!

Και είναι κωμικό αν δεν είναι τραγικό να ακούς τον πρωθυπουργό που διχάζει διαρκώς τους Έλληνες σπέρνοντας εμφύλιο σε κάθε ευκαιρία να μιλάει για νηφαλιότητα και ψυχραιμία!

Αλλά, για να μη μείνει καμιά απορία για τη βαθειά υποκρισία στο λόγο του κ Τσίπρα χτες, ακολούθησε και ο αγιασμός του βούρκου:

« Θέλουμε την αποκάλυψη χωρίς υπερβολές, χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς λαϊκά δικαστήρια. Είναι ξένη και εχθρική για την Αριστερά η επιδίωξη να πάρουμε κάποιου είδους ρεβάνς. Είναι ξένος και εχθρικός ο πολιτικός στόχος να εξοντώσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους».

Θα ήταν κωμικό ακόμα και να αντιτάξει κανείς επιχείρημα σε τόσο χοντροκομμένα ψέματα. Που απευθύνονται είτε σε λοβοτομημένους είτε σε ανόητους.

Ποιοι είναι όμως οι δυνατοί σύμμαχοι που έχει ο πρωθυπουργός και το κόμμα του;

«Η αρετή και η αλήθεια. Με αυτούς τους συμμάχους πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και με αυτούς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».

Ο μεγαλύτερος ψεύτης πρωθυπουργός από εποχής Δηλιγιάννη επικαλείται για σύμμαχό του την αλήθεια!

Πάνω σ αυτή την ιδιοσυγκρασία του ψεύτη προσάπτει αυθαίρετα στους κάθε είδους αντιπάλους και διαφωνούντες με τις παρακρατικές μεθοδεύσεις, ότι «δεν διστάζουν να κραυγάσουν πως δεν υπάρχει σκάνδαλο». 

Κουβέντα και θέση που δεν έχει ξεστομίσει κανείς! Αντίθετα, όλοι λένε ότι σκάνδαλό υπάρχει, μεγάλο. Αλλά, λένε επίσης μέχρι και νομικοί της παράταξής του ότι οι κατηγορίες των κουκουλοφόρων μαρτύρων για τα πολιτικά πρόσωπα είναι αστείες.

Και επειδή είναι πλέρια δημοκράτης και σέβεται τη δικαιοσύνη αποφάσισε και διέταξε,

…παρά τις μέχρι τώρα αντίθετες αποφάσεις όλων των προκαταρκτικών επιτροπών (που έτσι κι αλλιώς καταλήγουν σε μια τρύπα στο νερό νομικά και σε σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων από το 1978),

…ότι το αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί (κι ας το λέει ρητά το Σύνταγμα). 

Γιατί, με έναν νομικίστικο ακροβατισμό ερμηνεύεται ότι δεν είναι όλες οι πράξεις των υπουργών «κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Το πηγαίνειν για την ανάγκη τους, ας πούμε, δεν είναι!

Και ποιος θα ερμηνεύσει το Σύνταγμα και θα αποφασίσει στη συγκεκριμένη περίπτωση; 

Μα, βρε κουτά. Η κυβερνητική πλειοψηφία της επιτροπής προκαταρκτικης της Βουλής! Δηλαδή «εμείς».

Δημοκρατάρα, ε;

Δεν παρέλειψε κατά την προσφιλή του τακτική να αντιπαραθέσει τη διακυβέρνηση της ΝΔ επί Μητσοτάκη με εκείνη επί Καραμανλή, εξυμνώντας «τη νομιμοφροσύνη, τη δημοκρατική αυστηρότητα, την τάξη της λαϊκής δεξιάς», σε αντίθεση με «το σημερινό της διχαστικό λόγο»!

Φυσικά, μπας και αμφισβητούν τα στοιχεία “που έστειλαν υπερεθνικοί οργανισμοί και το FBI”!

Πιάνουν αυτά στο λαό. Άμα δεν του λες ταυτόχρονα ότι στα χαρτιά του FBI δεν υπάρχουν τα ονόματα των πολιτικών που δίνουν οι κουκουκλοφόροι.

Τέλος, για να μην ξεχνιόμαστε, οι συγκεντρωμένοι στα συλλαλητήρια ήταν «ετερόκλητοι όχλοι των συλλαλητηρίων» κατά τον πρωθυπουργό.  

Δεν ήταν πολίτες της χώρας που υποχρεούται να σέβεται όπως όλους τους πολίτες.

Μέχρι να ακούσει τις καμπάνες αυτών των όχλων. 

Επειδή αυτοί, δεν είναι σαν κι εκείνους που ξέρει, και που ξεπουλιώνται για ένα ψωροεπίδομα.

Τόσο αριστερόστροφοι δεν είναι.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Πηγή

Share196Tweet123
  • Trending
  • Comments
  • Latest
Ευχαριστίες-Μητσοτάκη-στις-Ένοπλες-Δυνάμεις-για-το-εμβολιαστικό-κέντρο-“Προμηθέας”:-Την-Δευτέρα-ξεκινά-λειτουργία

Ευχαριστίες Μητσοτάκη στις Ένοπλες Δυνάμεις για το εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας”: Την Δευτέρα ξεκινά λειτουργία

14 Φεβρουαρίου 2021
Ο Τσακλόγλου στα χνάρια του Πατέλη για τα δικαιώματα των νέων έναντι των συνταξιούχων

Ο Τσακλόγλου στα χνάρια του Πατέλη για τα δικαιώματα των νέων έναντι των συνταξιούχων

13 Φεβρουαρίου 2021

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης θα αυξηθεί έως το 2050! (Χάρτες)

18 Φεβρουαρίου 2021

Ακάρ: Οι Έλληνες παρενόχλησαν το «Τσεσμέ»

0
Oταν οι κότες κάνουν τα …λιοντάρια!

Oταν οι κότες κάνουν τα …λιοντάρια!

0
Στο Καλντερίμι (Νο 230)

Στο Καλντερίμι (Νο 230)

0

Ακάρ: Οι Έλληνες παρενόχλησαν το «Τσεσμέ»

23 Φεβρουαρίου 2021

Το ενδιαφέρον της Αναπτυξιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παραμένει ισχυρό για την Ελλάδα

23 Φεβρουαρίου 2021

Βάζουν θέμα «τουρκικής ταυτότητας» στην Θράκη – Η επιστολή στον ΟΗΕ

22 Φεβρουαρίου 2021
Real Politics

Copyright © 2009 realpolitics.gr

Navigate Site

  • Ροή
  • Περι Real Politics
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Real opinions
  • Κοινωνία
  • Διεθνείς Σχέσεις
  • Συνεντέυξεις

Copyright © 2009 realpolitics.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.