Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Του Αδέξιου Δεξιού

Κάποια στιγμή η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δει την αλήθεια κατάματα. Πρέπει να μιλήσει με διευθύνσεις και ονόματα, να ξορκίσει τους φόβους της και να προχωρήσει μπροστά.

Να αφήσει πίσω ό,τι δεν την αφήνουν να κάνει τα αυτονόητα. Να γίνει δηλαδή ένα κανονικό, αστικό κόμμα που θα υπερασπίζεται τους νοικοκυραίους, θα έχει παγιωμένη άποψη για τα εθνικά θέματα, θα δίνει όραμα στις οικογένειες και την οικονομία γενικότερα.

Για να τα πετύχει όλα αυτά πρέπει να πάψει να κρύβει τους σκελετούς στη ντουλάπα. Να σκουπίζει τα σκουπίδια και να τα βάζει κάτω από το χαλί αντί στον κάδο απορριμμάτων.

Η υπόθεση του Αντώναρου είναι μια ευκαιρία, ένα παράθυρο για να ειπωθούν και ορισμένες αλήθειες. Έστω κι αν η διαχείριση και αυτής της κρίσης ήταν τραγική από τον Κυριάκο. Διότι όταν διαγράφεις έναν έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτο αλλά διατηρείς στο πόστο του τον Βλάχο ακόμη κι αν έχει πει χειρότερα, τότε το πρόβλημα είναι δικό σου, όχι του Τσίπρα ή οποιουδήποτε άλλου.

Τι ήταν ο Αντώναρος που εκθείαζε τον Τσίπρα και τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση; Ήταν ένας δεξιός που ανήκε στο καραμανλικό περιβάλλον. Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, συχνός συνομιλητής του και εκπρόσωπός του στα social media. Βγήκε ποτέ ο Καραμανλής να τον διαψεύσει; Όχι βέβαια.

Τι ήταν ο Μίμης ο Παπαγγελόπουλος; Στενός συνεργάτης του Καραμανλή, τον έκανε μάλιστα κι επικεφαλής της ΕΥΠ και… βλέπουμε τα αποτελέσματα με τη Novartis. Προσκύνησε τον Τσίπρα αλλά ποτέ δεν αποκήρυξε τον καραμανλισμό; Ακούσατε ποτέ τον Καραμανλή να αποκηρύσσει αυτός τον Μίμη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον ΣΥΡΙΖΑ;

Τι ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος; Καραμανλικός μέχρι τα μπούνια, αλλά αποδέχθηκε να γίνει «κολλητός» του Αλέξη για την προεδρία της Δημοκρατίας. Τώρα λένε ότι προσεγγίζει τη ΝΔ για να τον στηρίξει σε μια δεύτερη θητεία του. Τη δουλειά του Τσίπρα πάντως την έκανε μια χαρά… Είδατε τον Καραμανλή να τον αποκηρύσσει;

Θα πείτε γιατί να βγάζει ένας πρώην πρωθυπουργός δηλώσεις αποκήρυξης; Δουλειά του είναι; Όχι, αλλά δεν είναι δουλειά του και να κάθεται να βλέπει πρώην στενούς του συνεργάτες να υπηρετούν τον εχθρό, να χτυπάνε τη ΝΔ, να προσβάλλουν την παράταξη που τους έκανε μάγκες κι αυτός να μένει σιωπηλός.

Αλλά το σκάνδαλο της Novartis δίνει πολλές ευκαιρίες. Κατ’ αρχάς όπως ξέρουμε, ενοχοποιούνται δύο πρώην πρωθυπουργοί αλλά όχι ο Καραμανλής. Όταν, όμως, στο κάδρο μπαίνει ο Αβραμόπουλος τότε στο ίδιο κάδρο είναι και ο πρώην πρωθυπουργός. Όταν λένε ότι ο Αβραμόπουλος τα «πήρε» τότε ο Καραμανλής χτυπιέται και μάλιστα από… δικό του χέρι. Από το χέρι του Μίμη Παπαγγελόπουλου. Δεν είναι η ώρα να μιλήσει ο Καραμανλής και να μας εξηγήσει τη θέση του για όλα αυτά; Να μας πει βρε αδερφέ γιατί η φαρμακευτική δαπάνη στις κυβερνήσεις του ξεπέρασε τα 5 δις ευρώ; Και γιατί στα χρόνια των μνημονίων, ειδικά επί Σαμαρά υπήρξε ραγδαία μείωση; Μήπως η πρώτη περίοδος ήταν τότε που οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα και κανείς δεν υπολόγιζε τα χαμένα λεφτά που έφταναν στις τσέπες των φαρμακοβιομηχανιών;

Τι έκανε ο Καραμανλής τότε; Διότι είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει καμιά ανάγκη να πάρει λεφτά, δεν είναι τέτοιος τύπος. «Τι είναι ο Καραμανλής, κανένα παιδάκι να παρασυρθεί;» είπε ο Αβραμόπουλος βάζοντάς τον στο κάδρο των ευθυνών. Ακριβώς αυτό: Γνώριζε κι απλά ξεγελάστηκε; Απλώς προήδρευε και δεν ήξερε τα βασικά αφήνοντας τους πάντες να αλωνίζουν; Και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να μεγαλουργήσουν εταιρείες της μίζας όπως η Novartis;

Οι ευθύνες, οι πολιτικές είναι μεγάλες, αλλά θα πρέπει και ο Καραμανλής να μας δώσει εξηγήσεις για όλους και για όλα. Διότι δεν μπορεί να αφήνεται να σέρνεται η φήμη πως ο πρώην πρωθυπουργός τα έχει βρει με τους Συριζαίους και γι’ αυτό γλιτώνει τη χλεύη, τις διώξεις, τις υπόνοιες. Όταν οι στενοί του συνεργάτες έχουν γίνει γιουσουφάκια του Αλέξη κι όταν μιλάμε για φαρμακευτικό σκάνδαλο τώρα που η δαπάνη είναι μισή ή και λιγότερη από εκείνη της περιόδου Καραμανλή (που τότε θα έπρεπε να μιλήσουμε για τεράστιο σκάνδαλο) τότε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα και να γνωρίζει ο κόσμος τι έγινε. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και οι καραμανλικοί στην εξουσία κάνοντας τη χώρα μπάχαλο και τη ΝΔ σκόρπια διαδήλωση, αυτό θα πρέπει να το ξέρουμε. Και θα πρέπει να μάθουμε την αλήθεια για να μπορέσουμε και να μάθουμε τι έγινε με τη Novartis. Όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και όσο το καραμανλικό στρατόπεδο δείχνει να σαμποτάρει τη ΝΔ και ο Κυριάκος να ποιεί την νήσσα τότε η παράταξη δεν έχει καμιά τύχη.

Ας κάνει η ΝΔ την αρχή να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Πηγή

Share.