Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης της ΝΔ Γιώργο Βλάχο με αφορμή την υπόθεση Novartis.


Ο Γιώργος Βλάχος που ήταν υφυπουργός στο υπουργείο Ανάπτυξης που έβγαζε τις τιμές των φαρμάκων -όταν η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη έφτασε τα 5,5 δισ.- ζήτησε την παραίτηση από την αντιπροεδρία της ΝΔ του Αδωνι Γεωργιάδη επί υπουργίας του οποίου η δαπάνη έπεσε στο 1,950 δισ. ευρώ δηλαδή 3,3 δισ. κατ έτος λιγότερα.

Ας σημειωθεί, ότι ο Γιώργος Βλάχος είναι στενός πολιτικός φίλος του Κώστα Καραμανλή, ήταν αρμόδιος για τις τιμές των φαρμάκων, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά το όνομά του δεν βρίσκεται στην λίστα των εμπλεκομένων για την υπόθεση Novartis.

Δείτε το VIDEO

Τι είχε δηλώσει ο Γιώργος Βλάχος

Ο Γιώργος Βλάχος, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ που προκάλεσαν αντιδράσεις.

«Θεωρώ ότι ήταν λάθος, έγινε σάλος, δεν έπρεπε να λεχθούν. Ο ίδιος προσπάθησε στη Βουλή να ανασκευάσει. Ο κ. Γεωργιάδης από τη στιγμή που είναι αντιπρόεδρος του κόμματος με απόφαση του κου Μητσοτάκη πρέπει να είναι πολύ πιο προσεχτικός από όλους εμάς. Και αν κάπου κάποιος κάνει λάθος, -και δεν το λέω για την περίπτωση του κου Γεωργιάδη κατ ανάγκη-, και η παραίτηση είναι μέσα στη ζωή, ή τουλάχιστον δίνεται στον πρόεδρο του κόμματος για εκτόνωση, δεν είναι κακό αυτό, η ζωή συνεχίζεται», δήλωσε στο «Πρώτο πρόγραμμα».

«Επειδή τα τελευταία χρόνια ο κος Γεωργιάδης εντάχθηκε στη ΝΔ, καλό θα είναι να διαβάσει και τις ιδεολογικές αρχές της ΝΔ και την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ γιατί αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και δεκαετίες. Και να καταλάβουν όλοι ότι η ΝΔ δεν είναι ένα φως και μπήκα και λέω την άποψή μου κατά το πως μου αρέσει. Υπάρχει οργανωμένο κόμμα, ιδεολογικό οπλοστάσιο, πολιτικό πρόγραμμα, πρόεδρος του κόμματος και πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε και βεβαίως αν κάποιος ξεφύγει λιγάκι που μπορεί να θεωρηθεί ως υπερβολή, προφανώς άνθρωποι είμαστε και για αυτό είμαστε εδώ για να το διευκρινίσουμε και δεν είναι και κακό να πούμε ότι κάναμε λάθος. Βεβαίως όλοι -και βάζω και τον εαυτό μου μέσα- πρέπει να είμαστε προσεχτικοί το τι λέμε κάθε φορά και πως το λέμε. Διότι καμιά φορά αυτές τις μέρες αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, στην ημερήσια διαταξη εδώ και 2-3 μέρες είναι το θέμα του κου Γεωργιάδη», είπε.

iefimerida

Πηγή

Share.