[ccpw id="136103"]

Επειδή η υπόθεση Νοβάρτις βρωμάει στήσιμο από χίλιες πλευρές.


Επειδή σε καμία χώρα, όπου έκανε τα ανείπωτα όντως σκάνδαλά της, δεν κατηγορήθηκαν δύο πρωθυπουργοί και τόσοι κορυφαίοι πολιτικοί, όλοι βασικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης και μάλιστα πριν από υπαλλήλους και στελέχη της εταιρείας.

Επειδή από ό,τι φαίνεται υπάρχουν μόνο μάρτυρες υπό προστασία που κελάηδησαν γιατί βρέθηκαν με λεφτά, όπως αποκάλυψε στη φούρια του ο Πολάκης.

Επειδή δεν υπάρχει σοβαρή νομική εξήγηση γιατί ο τελευταίος μάρτυρας κουβαλήθηκε άρον-άρον-άρον-άρον Κυριακή, ούτε γιατί την Δευτέρα έκανε επιθεώρηση στον Άρειο Πάγο ο κ. Τζανακόπουλος κατά παράβαση κάθε νόμου.

Επειδή το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ έχει παράδοση να χρησιμοποιεί τη νομοθεσία όπως το βολεύει.

Επειδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβγαλε καταδικαστική απόφαση πριν πάει η δικογραφία στη Βουλή.

Επειδή για όλα όσα προσάπτονται στους… εν δυνάμει κατηγορούμενους δεν υπάρχει μέχρι τώρα ούτε ένα απτό στοιχείο αλλά εκτιμήσεις αγνώστων μαρτύρων που όμως τους πλήττουν βαρύτατα ηθικά.

Επειδή σε καμία Δημοκρατία δεν δικάζονται πολίτες ή πολιτικοί από ανώνυμους καταγγέλλοντες, ενώ στις ΗΠΑ το FBI καλεί τοπ συνεργάτες του προέδρου Τραμπ, φόρα παρτίδα, να καταθέσουν ό,τι ξέρουν για διερευνούμενες υποθέσεις του, μπροστά στις κάμερες!!

Για αυτά και για αλλά τόσα οι εξηγήσεις των εισαγγελέων ως προς το γιατί στηρίχθηκαν σε… κουκουλοφόρους μάρτυρες είναι επιεικώς ανεπαρκείς, έστω κι αν λένε ότι τήρησαν το γράμμα του νόμου. 

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Πικραμένος θα βαζε να σκοτώσουν την τάδε γραμματέα που λέει ότι «άκουσε πως είπαν ότι μπορεί να πήρε εκατό χιλιάδες»;

Υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα λοιπόν για να διερευνηθεί νόμιμα το -ας το πούμε- σκάνδαλο Νοβάρτις σε επίπεδο Βουλης και όχι μόνο, είναι να βγουν οι κουκούλες. 

Πραγματικά οι κουκουλοφόροι μάρτυρες παραπέμπουν ανατριχιαστικά, τηρουμένων των αναλογιών, στους προδότες με την κουκούλα που παρέδιδαν πατριώτες στους ναζί για να τους εκτελέσουν!

Κι εδώ με τον υπό προστασία με κουκούλα γίνεται κανονικά ηθική εκτέλεση, χωρίς να αποκλείεται και η φυσική, αφού μπορεί κάποιος έντιμος πολιτικός να μην αντέξει την συντελούμενη διαπόμπευση.

Υπάρχουν ήδη πολύ βαρύτερες απτές ευθύνες για τους καταγγέλλοντες παρά για τους καταγγελλόμενους. 

Να μην αμφιβάλλουν ότι θα τις βρουν μπροστά τους.

Πριν είναι πολύ αργά λοιπόν, να βγάλουν πρώτα τις κουκούλες οι μάρτυρες, γιατί όπως το πάνε θα αναγκάσουν και τους δικαστές να τις φορέσουν και να τους ανεβάσουν με χειροπέδες στην έδρα!! 

Διότι δεν θα υπάρξει κανονικός, αληθινός Έλληνας δικαστής να δεχθεί να δικάσει βάσει κουκουλοφόρων, εκβιαζόμενων ή χρηματιζόμενων μαρτύρων.

Μόνο αν τον έχουν κι αυτόν με κουκούλα και πίσω του στέκονται δυο Ρουβίκωνες με βαριοπούλα.

Ομογάλακτοι «προστατευόμενοι» είναι κι αυτοί.

Θέμος Αναστασιάδης
protothema

Πηγή