Με βάση τα όσα έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Novartis, o προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να καταθέτει:

«Περί τα τέλη του 2012 ο Φρουζής, υπό τον μανδύα του πρόεδρου του ΣΦΕΕ, όντως συνάντησε τον πρωθυπουργό, ενώ λίγο αργότερα συνάντησε τον πρωθυπουργό μαζί με τους τότε υπουργούς Οικονομικών Στουρνάρα και Μηταράκη, και ο τότε πρόεδρος της εταιρείας SCHROEKENFUCKHS. Προφανώς η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οφειλές του Δημοσίου έναντι της Νοβάρτις Ελλάς και προφανώς το HARVARD PROJECT έγινε για τον ίδιο λόγο».

Ποια είναι όμως η αλήθεια πίσω από αυτή τη συνάντηση του 2012;

Στις 17.12.2012, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πλαισιωμένος από πολλούς Υπουργούς [ΔΕ: Στουρνάρας, Μηταράκης, φαίνονται στη φώτο],

…δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι τη Novartis, αλλά τους εκπροσώπους 13 πολυεθνικών, διαφόρων οικονομικών κλάδων:

Ελαϊς – Unilever, PepsiCo, Specifar, Nestle, BiC – Violex S.A., Lafarge – ΑΓΕΤ Ηρακλής, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, COSCO, Vodafone, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Procter & Gamble, Novartis Hellas, ΑΒ Βασιλόπουλος – Delhaize.

Το γεγονός είχε προαναγγελθεί με επίσημο Δελτίο Τύπου, καλύφθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, ενώ υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε.

Σε μια εποχή που η χώρα πάσχιζε να αντιμετωπίσει την κρίση, στόχος της συνάντησης ήταν να πειστούν οι εταιρείες να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι επιχειρηματίες ζήτησαν το αυτονόητο: φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, με μείωση γραφειοκρατίας και σταθερό φορολογικό σύστημα (protothema.gr 17.12.2012).

Άνθρακες λοιπόν αποδεικνύεται ο θησαυρός. 

Ακόμα μια προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας από τους μαιτρ του είδους, που όμως πλέον μετράνε μέρες, αφού τους έχουν πια πάρει χαμπάρι όλοι, μέσα-έξω…

https://meaculpa.gr/politiki/1009-etsi-kataskeuastike-i-dithen-sunantisi-samara-novartis-sto-maksimou

ΔΕ: Ο τότε πρόεδρος της εταιρίας στην Αθήνα λεγόταν Schröckenfuchs (ούτε το ονομά του δεν ξέρουν να γραφουν) και φαίνεται στην άκρη της φώτο απέναντι από τον Σαμαρά

dexiextrem

Πηγή

Share.