Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Στο δικό μας πρωθυπουργοκεντρικό πολιτικό σύστημα, ειδικά μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986, ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος εξουσιαστής της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Καμία άλλη εξουσία δεν είναι ανώτερη ή έστω ίση με την εξουσία του πρωθυπουργού. Είναι κάτι σαν τον παλιό Ρωμαίο Αύγουστο. Μιλάμε για ένα μονοπρόσωπο ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα. Και φυσικά όποιος μπορεί με κάποιον τρόπο να ελέγξει τον όποιο πρωθυπουργό, μπορεί άνετα να ελέγχει τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα στο σύνολό της.
Ειδικότερα:
Είναι στην ουσία ανώτερος από τον ΠτΔ. Αυτός επιλέγει το σχετικό πρόσωπο και το διορίζει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο δε τελευταίος δεν διαθέτει καμία απολύτως εξουσία.
Είναι ο ουσιαστικός αρχηγός της Δικαιοσύνης. Αυτός επιλέγει τα πρόσωπα που θέλει να ηγούνται της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Είναι ο αρχηγός της Βουλής και ο απόλυτος Νομοθέτης. Είναι αυτός που διορίζει (γιατί περί διορισμού πρόκειται και ας μην αυταπατόμαστε με τις εκλογές) και παύει τους βουλευτές του κόμματός του. Και είναι αυτός που μέσω του ελέγχου των βουλευτών του, θεσπίζει τους νόμους του κράτους.
Είναι ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, αφού μέσω της κρατικής μισθοδοσίας και της απειλής χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, επιβάλλεται στην ελληνική Εκκλησία.
Είναι ο απόλυτος άρχων του λαού, αφού η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο και όχι στο λαό.
Είναι ο μόνος κριτής της συνταγματικότητας των δικών του νόμων, αφού η Ελλάδα (το μόνο κράτος στον κόσμο) δεν διαθέτει Συνταγματικό Δικαστήριο, που θα ακύρωνε αντισυνταγματικούς νόμους του πρωθυπουργού που βλάπτουν το λαό και κάθε διεθνή συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.
Με λίγα λόγια, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, μπορεί να εκχωρήσει την Εθνική Κυριαρχία, να πωλήσει την Ελλάδα και να μας «πωλήσει» όλους μαζί, όπως αυτός θέλει.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το ποιο πρόσωπο επιλέγουν οι εγχώριοι και διεθνείς πάτρωνες να ορίζουν κάθε φορά πρωθυπουργό και πως το ελέγχουν. Ήδη με αυτό το σύστημα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.
Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας, ώστε να υπάρχουν πραγματικά θεσμικά αντίβαρα, κάτω από τον απόλυτο έλεγχο και εποπτεία του ίδιου του ελληνικού λαού.

Πηγή

Share.