Ο Ανδρέας Ξανθός ήταν κοσμοπολίτης. «Γίνεται σοβαρή προσπάθεια θεσμικής διερεύνησης στον τομέα της Υγείας, για πρώτη φορά υπάρχει ένα μέτωπο ενάντια στη διαφθορά, την υπόθεση ανέδειξαν οι αμερικανικές δικαστικές Αρχές με εμπλοκή μάλιστα και του FBI».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο site του Λιμενικού το χαιρόταν που είναι στην απ’ έξω. «Δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά του ονόματός μου στη σχετική δικογραφία».

Ο bon vivant Γιώργος Σταθάκης έκανε τον τροχονόμο «Μονόδρομος η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis».

Ο Κώστας Γαβρόγλου ασχολείτο με το να ανοίξει τέταρτη σχολή νομικής στην Πάτρα.

Ο Μέτερνιχ των φτωχών Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωνε ότι συνεχίζει να διαπραγματεύεται «με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη» το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ο τιμωρός των παρανόμων Νίκος Τόσκας, το γύρναγε στον σε Γκαίτε γράφοντας «Όλα στο φως! Ωρα να δούμε που πήγαιναν τα λεφτά του ελληνικού λαού». Αντιλαμβανόμενος ότι ο ίδιος είναι ανίκανος να συμμετάσχει στην έρευνα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλο
ς έλεγε το όνομα ΝΔ. Αλλά γενικά και αόριστα «Βλέπω τη ΝΔ να κινείται λες και δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis, λες και είναι κατασκευασμένο από την κυβέρνηση». Αντικαθιστώντας την ευθύτητα με λαϊκή σοφία «…μου θυμίζει την περίπτωση του κλέφτη στο παζάρι που φωνάζει «κλέφτης» μήπως κανένας τον πιστέψει».

O Πάνος ‘Ο Σκουρλέτης ασχολείτο με το θέμα αλλά με μπόλικα «αν» και «μάλλον». «Αν πρόκειται περί αυτού και επιβεβαιωθεί, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία υπόθεση που πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους και να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες αδιακρίτως» και «…βλέπω έλλειψη ψυχραιμίας, έναν εκνευρισμό που αποπνέει τελικά μάλλον μία κατάσταση ενοχής.

Η Αχτσιόγλου έκοβε την πίτα του υπουργείου.

Η Φωτίου θα ήθελε να κόβει την πίτα του υπουργείου.

Η Λυδία Κονιόρδου έβαζε το μαχαίρι στο κόκκαλο λέγοντας στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση Δυτικής Μακεδονίας «Κάθε τι που περιβάλει την δραστηριότητα μας είναι μια μορφή πολιτισμού».

Η Ράνια Σβίγγου είχε μείνει στο συλλαλητήριο.

Το ίδιο και ο αμπιγιέ Χρήστος Σπίρτζης που καυτηρίασε όσους είχαν πάει φορώντας χλαμύδες.

Ο Γιουκλίντ και οι 53 ήταν απασχολημένοι να σκέφτονται το πολιτικό τους μέλλον.

Για άλλους ή και για τον ίδιο ο Πάνος Καμμένος σήκωνε το «Αντιλαλούν οι φυλακές» στο twitter.

Ο Νίκος Παππάς ήταν lost in space.

Ακόμα και η εκλεγμένη στην μονοεδρική του Σαγιό Ελένη Αυλωνίτου όταν αναφέρθηκε στην Novartis στον Σκάι αντί να την πέσει στα στελέχη της ΝΔ την έπεσε στον Τάκη Χατζή.

Αφήνοντας τον Τζανακόπουλο, τον Κοντονή, τον Πολάκη και τον Παπαγγελόπουλο να στηρίζουν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους».

Από την ρύπανση μέχρι το Μακεδονικό η πρακτική όλων των πολιτικών είναι να βγαίνουν στις εκπομπές για να πάρουν δημοσιότητα. 

Είναι λοιπόν μοναδικό φαινόμενο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντί να τρέχουν στα κανάλια να κρατάνε αποστάσεις. Ο λόγος σαφής. 

Ξέρουν ότι η υπόθεση της Novartis μπάζει από 10 μπάντες. Aφήνουν όσους είναι ήδη εκτεθειμένοι να την τρέξουν και οι ίδιοι ή κάνουν αποστασιοποιημένες δηλώσεις ή έχουν χαθεί στο διάστημα.

Από εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να τρέχει την υπόθεση της Novartis σαν πρώτο θέμα τα στελέχη του που δεν έχουν μπλεχτεί να θέλουν να το υποβιβάσουν.

Το αποτέλεσμα η ΝΔ όπως και με το Μακεδονικό και με την Novartis να έχει το πάνω χέρι.

Τα υπόλοιπα προβλεπόμενα.

Η στρατηγική «Δεν απολογούμαστε σε Μάξιμους Σαράφηδες και λοιπούς κουκουλοφόρους» δεδομένη.

Η τακτική «Οταν έχεις τον αντίπαλο στα σκοινιά δεν τον αφήνεις» δοκιμασμένη.

«The bigger they are the harder they fall». Και ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά μοιάζει να γίνεται μικρότερος.

Α. Πανούτσος
liberal.gr

Πηγή

Share.