[ccpw id="136103"]

Θα πούμε μόνο μία φράση: Απίστευτα πράγματα.

Έστησαν τόσο κακά όλη αυτή την υπόθεση που ακόμη και αληθινά να είναι τα μισά θα καταπέσουν και θα χαθεί η ευκαιρία να καθαρίσει ο χώρος του φαρμάκου.

Και την έστησαν με τέτοιο τρόπο που όποιος δει την δικογραφία θα βάλει τα γέλια. Γελάνε και τα κάγκελα του Μαξίμου με τις αθλιότητες που γράφονται κατά παραγγελία από την κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη. 

Τίθεται το ερώτημα:

Πώς συγκεκριμένοι δικαστές δέχθηκαν να γίνουν πειθήνια όργανα του Τσίπρα, του Παπαγγελόπουλου και όλων εκείνων που κρύβονται πίσω από τη σκευωρία; Με ποια ανταλλάγματα και με ποια κάλυψη;

Θέλετε να σας αποδείξουμε με τι προχειρότητα η κυβέρνηση και συγκεκριμένοι αμερικανικοί κύκλοι έστησαν την υπόθεση;

Διαβάστε επίσημο έγγραφο του FBI και ουσιαστικά του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Εστάλη στην κυρία Τουλουπάκη και αφορά στην σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και στον ίδιο τον κεντρικό τραπεζίτη. Είναι ενδεικτικό της σκευωρίας.

Η μετάφραση είναι επίσημη και λέει:

«Ιδιοκτήτης της MINDWORK ήταν η Σταυρούλα Νικολοπούλου (Λίνα) (…) Η Λίνα ήταν σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών και κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα (…). Ο Στουρνάρας ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2012 έως το τέλος του 2013. Ο Στουρνάρας ίδρυσε τον ΙΟΒΕ, που ήταν ινστιτούτο που ανέλυε τις οικονομικές τάσεις και παρείχε ακριβές σπουδές στη ΣΒΙΕ φαρμακευτικών τάσεων.

Η MINDORK πραγματοποίησε πληρωμές σε φαρμακευτικές εταιρίες για την Novartis ενώ χρησιμοποιήθηκε και για παροχή συμβουλών, έρευνα αγοράς και άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα μία εκδρομή οργανώθηκε σε ελληνικά νησιά για δημοσιογράφους. Υπήρχαν φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά το ταξίδι και κύριος ομιλητής ήταν ο διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος. Το ταξίδι περιελάμβανε αυξημένη τιμολόγηση ποσών μέσω της MINDWORK. Το αληθές ποσό του ξενοδοχείου και των γευμάτων ήταν το μισό από την αξία τιμολόγησης. Η MINDWORK ήταν οργανωτής και αποζημιώθηκε για τη συμμετοχή στο συνέδριο. Το ποσό των 4.000 ευρώ ήταν χαμηλό σε σχέση με τα ποσά προηγούμενων ετών».

Έχουμε και λέμε και ξεκινάμε από τα απλά.

Από πότε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων και διοργάνωσης συνεδρίων είναι ένοχη επειδή διοργάνωσε μια εκδήλωση την οποία πλήρωσε ιδιώτης; Δεν είναι κρατικά λεφτά και πλήρωσε η Novartis για να πάει βόλτα δημοσιογράφους. Κατακριτέο ως προς τους δημοσιογράφους, όμως, τέτοια ταξίδια γίνονταν και γίνονται χιλιάδες κάθε χρόνο.

Και πάμε στα σοβαρά.

Το FBI λέει ότι ο Στουρνάρας ήταν διοικητής της ΤτΕ από τον Ιούνιο του 2012 έως το τέλος του 2013. Μα αν δεν κάνουμε λάθος ο Στουρνάρας τότε ήταν υπουργός Οικονομίας και μάλιστα έφυγε τον Μάιο του 2014. Αν δεν κάνουμε λάθος κεντρικός τραπεζίτης ορίστηκε τον Ιούνιο του 2014. Δεν ξέρουν οι Αμερικανοί τι ήταν και πότε; Έλεος.

Και συνεχίζει η ξεφτίλα, το έγγραφο που έχει επισήμως προστεθεί στη δικογραφία.

Λέει ότι ο Στουρνάρας ήταν ο ιδρυτής του ΙΟΒΕ που ανέλυε τις οικονομικές τάσεις και παρείχε ακριβές σπουδές στη ΣΒΙΕ φαρμακευτικών τάσεων.

Μα καλά δεν ρώτησαν να μάθουν ότι το ΙΟΒΕ ιδρύθηκε το 1975 όταν ο κεντρικός τραπεζίτης ήταν… 19 χρονών, αμούστακο παιδί δηλαδή και δεν ήταν και στην Ελλάδα;

Είναι δυνατόν τόσες ανακρίβειες σε ένα έγγραφο επίσημο και εμπιστευτικό από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης;

Κι όμως, είναι.

Η σπουδή τους να στήσουν σκάνδαλο και να εμπλέξουν πολιτικά πρόσωπα ήταν τέτοια που δεν κοίταξαν ούτε τα έγγραφα.

Η αλήθεια, όπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία είναι η εξής.

Ναι είναι σκάνδαλο η Novartis που ερευνήθηκε κι αποκαλύφθηκε ότι γιατροί, στελέχη της υγείας, πολλοί δημοσιογράφοι κι εταιρείες δημοσίων σχέσεων πήραν λεφτά για να κάνουν lobbing. Στην έρευνα πάνω άνοιξε η όρεξη της κυβέρνησης να εμπλέξει και πολιτικούς ώστε να δέσει πιο καλά το σκάνδαλο. Βρήκε αδύναμους κρίκους, τους άγνωστους μάρτυρες, τους εκβίασε ή με κάποιο άλλο τρόπο τους έπεισε να καταθέσουν ό,τι είδαν, ό,τι άκουσαν, ό,τι τους είπαν. Επειδή δεν είδαν πολλά κατέθεσαν αυτά που άκουσαν ή τους είπαν, φήμες δηλαδή. Σύμφωνα με πληροφορίες μια γραμματέας εκβιάστηκε ότι θα διωχθεί για ηθική αυτουργία αν δεν πει αυτά που έπρεπε. Έτσι το κορίτσι κελάηδησε λέγοντας όσα την έβαλαν να πει.

Έτσι ενέπλεξαν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα, τους υπόλοιπους υπουργούς. Όχι όμως τους φίλους «δεξιούς», ούτε βεβαίως τους υποψήφιους συμμάχους τους κεντρώους. Απ’ έξω ο Καραμανλής, απ’ έξω και ο Παπανδρέου, μόνο οι επικίνδυνοι.

Η σκευωρία θα καταπέσει. Όσοι είναι να πληρώσουν θα πληρώσουν, όχι όμως και οι αθώοι.

Και κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί ότι το Μαξίμου έστησε με προχειρότητα το σκάνδαλο για δύο λόγους:

Ο πρώτος για να αλλάξει την ατζέντα και να καρπωθεί δημοσκοπικά οφέλη, αφού πρώτα ξεχαστεί το Μακεδονικό.

Κι ο δεύτερος για να μπορούν να αποδείξουν οι άθλιοι κατσαπλιάδες ότι ακόμη και με ερασιτεχνικό τρόπο μπορούν να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

antinews.gr

Πηγή