Ο κραυγαλέος τρόπος που εμφανίσθηκε η υπόθεση Novartis φανερώνει και τα κίνητρα των εμπνευστών της. Ποια είναι αυτά;


1. Πανικόβλητοι από τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου των συλλαλητηρίων, αντιλήφθηκαν πως αν δεν άλλαζαν αμέσως την πολιτική ατζέντα μπορεί να ξεσπούσε μια ανεξέλεγκτη χιονοστιβάδα αντιδράσεων.

Ετσι, εσπευσμένα έφεραν στην δημοσιότητα το συγκεκριμένο ζήτημα. Ομως, βγήκαν έξω από τον προγραμματισμό τους.

Ο σχεδιασμός του επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το σκάνδαλο Novartis να εμφανισθεί λίγο πριν την προεκλογική περίοδο , ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν υπό την σκιά του.

Όμως, τα δύο συλλαλητήρια ανέτρεψαν αυτόν τον σχεδιασμό. Το σκάνδαλο εμφανίσθηκε άκαιρα και σε λίγες ημέρες θα υπερκαλυφθεί επικοινωνιακά από κάποιο άλλο γεγονός.

Παράλληλα, ήταν κακοσκηνοθετημένο.

2. Είναι γνωστή η στοχοποίηση του Γ.Στουρνάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκουν την, πάση θυσία, αποπομπή του από την ηγεσία της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς θέλουν στο μέτρο που μπορούν, να την ελέγχουν.

Πριν την συγκεκριμένη καταγγελλία σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη, αυτό φαινόταν αδύνατον. Σήμερα είναι πολύ δύσκολο μεν, αλλά με περισσότερες πιθανότητες από χθες.

Ένας, υπό ποινική διερεύνηση, κεντρικός τραπεζίτης είναι πιο ευάλωτος. Μάλιστα, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα, έσπευσε αμέσως να καταθέσει ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ για τον Γ.Στουρνάρα.

Η χαρά δεν κρύβεται. Και ο σχεδιασμός, προσθέτω εγώ.

3. Η επιλεκτική αναφορά στο πρόσωπο του Δ.Αβραμόπουλου, χωρίς καμιά αναφορά στον προκάτοχο του και η επιτηδευμένη προσπάθεια να μείνει εκτός κάδρου ο προϊστάμενος πρωθυπουργός, φανερώνει την επιθυμία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει την παραίτηση του Δ.Αβραμόπουλου από την θέση του Επιτρόπου.

Μια θέση που εποφθαλμιούν πολλά «πεινασμένα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω των χρημάτων, αλλά και γιατί η μεταναστευτική πολιτική και η ροή των σχετικών κονδυλίων, αποτελούν ισχυρά στοιχεία πολιτικής επιρροής.

Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να διεξαχθούν εκλογές με τον Γ.Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος και τον Δ. Αβραμόπουλο στην θέση του Επιτρόπου μεταναστευτικής πολιτικής.

4. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την στοχοποίηση των Β.Βενιζέλου, Α.Γεωργιάδη και Α.Λοβέρδου. Αποτελούν την κοινοβουλευτική τριάδα που ασκεί την πιο σκληρή και ανελέητη αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσφέρουν συνεχή πόνο.

Τι ποιο απλό να αποδυναμώσουν τον λόγο τους με την ηθική εξόντωση τους. Συνηθισμένη και προσφιλής τακτική της Αριστεράς.

Η δε πολιτική και ηθική εξόντωση του Β.Βενιζέλου και του Α.Λοβέρδου ανοίγει τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες μέσα στο ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν την σύγκλιση στην αρχή και την συνεργασία στην συνέχεια του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι και εφημερίδα εξέδωσαν γι΄αυτόν τον σκοπό.

5. Καλά, τους προηγούμενους θέλουν να τους εξοντώσουν για πολιτικούς λόγους πολύ συγκεκριμένους, όπως προανέφερα.

Τον Α.Σαμαρά όμως, για ποιο λόγο; Σπάνια κάνει δημόσιες αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις.

Κι όμως υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι για την στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον: είναι μια ενοχλητική, πατριωτική φωνή για το «Μακεδονικό», που πρέπει να σιωπήσει, καθώς εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Δεύτερον: είναι ο πρωθυπουργός που κράτησε ζωντανή την χώρα και την οδήγησε στην ανάκαμψη. Σταδιακά μεν, σταθερά δε. Και αυτό οι μαρξιστές ολετήρες του ΣΥΡΙΖΑ δεν του το συγχωρούν. Πιστεύουν πως απαξιώνοντας τον Α.Σαμαρά, απαξιώνουν και το έργο του.

Τρίτον: O A. Σαμαράς δεν παρέδωσε στον Α. Τσίπρα την πρωθυπουργία και δεν του έσφιξε το χέρι, καθώς έβλεπε τι ερχόταν. Και δικαιώθηκε, βέβαια. Ο Α.Τσίπρας θέλησε να πάρει με αυτόν τον τρόπο την ρεβάνς.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί θεωρώ πλήρως σκηνοθετημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ την όλη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Novartis, κατά την οποία παραβιάσθηκε το Σύνταγμα της χώρας με την σύμπραξη επίορκων κρατικών λειτουργών.

Δεν χρειάζονται πολλές αποδείξεις προς τούτο. Άλλωστε, αυτόν τον σχεδιασμό τον αποκάλυψαν, κομπορρημονούντες, ένας υπουργός και ένας δημοσιογράφος, αμφότεροι γνωστοί για την χυδαιότητα τους.

Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr

Πηγή

Share.