Φρίξος Παλαιολόγος

Μια αλλαγή διακόσμησης, συνεπάγεται ή εκκινεί τις περισσότερες φορές από αλλαγή διάθεσης. Όταν εκείνος που αλλάζει τη διακόσμηση είναι ο εν ενεργεία Πρωθυπουργός της χώρας, προφανώς και το όλο ζήτημα ξεφεύγει από τη διάσταση και το πλαίσιο του… χαριτωμένου σχολίου.

Την ώρα που το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis στρογγυλοκαθόταν στην καθημερινότητα του δημοσίου διαλόγου, επισκιάζοντας κάθε άλλο ζήτημα, και διεκδικώντας ρόλο… σκηνοθέτη αλλαγής της πολιτικής ατζέντας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαζε στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες, με τα σχετικά σχόλια, από την αλλαγή ζωγραφικού πίνακα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν έχει τόση σημασία η σημειολογία της αντικατάστασης της “Ναυμαχίας της Σαλαμίνας” του Κωνσταντίνου Βολανάκη, από την “Ύδρα Ι” του Παναγιώτη Τέτση, έστω κι αν, και η ονοματοδοσία… κάτι θέλει να πει.

Σημασία έχει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει το… υπονοούμενο ότι, δεν σκοπεύει να αποχωρήσει σύντομα από το Μέγαρο Μαξίμου. Και, όταν λέμε σύντομα, εννοούμε τις επόμενες εκλογές. Για τις οποίες, στο Μέγαρο Μαξίμου προσδοκούν πλέον ότι θα διεξαχθούν σε διαφορετικό, και επομένως περισσότερο ευνοϊκό για τους ίδιους.

Μένει να φανεί, πόσο θα τους δικαιώσει… η ζωή.

. .

..

. . . ..

loading…

loading…



Πηγή

Share.