Είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια έφεση στην σκανδαλολογία, κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολή θέση.

Στα τρία χρόνια που κυβερνά, έχει συγκροτήσει τρεις εξεταστικές επιτροπές κι έχει στείλει στη Δικαιοσύνη δεκάδες άλλες υποθέσεις, “τυλίγοντας” σε δικογραφίες σχεδόν όλους τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Αλλά αυτή τη φορά το παράκανε. 

Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της χώρας, διαβιβάζεται στη Βουλή δικογραφία που εμπλέκει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς, για μια υπόθεση που όλες οι κατηγορίες εκπορεύονται από δύο “προστατευόμενους” μάρτυρες, που δεν είναι ακόμα γνωστό τι στοιχεία διαθέτουν και πόσο τεκμηριωμένες είναι οι αποκαλύψεις τους.

Πρόκειται για μια υπόθεση που με την πρώτη ματιά εμφανίζει τεράστια κενά. 

Κατηγορούνται υπουργοί Υγείας, για περιόδους που την πολιτική τιμολόγησης των φαρμάκων, είχε το υπουργείο Ανάπτυξης!

Κατηγορείται για χρηματισμό, πρωθυπουργός υπηρεσιακής κυβέρνησης που παρέμεινε στο αξίωμά του μόλις 34 μέρες και δεν υπέγραψε καμιά ουσιαστική απόφαση!

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως την ίδια στιγμή που οι εισαγγελείς έστελναν την δικογραφία στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να την διαβιβάσει στη Βουλή, βρισκόταν στο γραφείο της ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για “προσωπική του υπόθεση”!

Είναι προφανές λοιπόν, πως η υπόθεση της ΝΟVARTIS διαβιβάζεται στη Βουλή για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να πλήξει τα κόμματα που την απειλούν:

Πρώτον, για να βρει διέξοδο η κυβέρνηση από την δύσκολή θέση που την έχουν φέρει τα συλλαλητήρια, αλλά και και ξεθώριασμα της εξαγγελίας για καθαρή έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο.

Σου λένε, “χάνουμε το Σκοπιανό, χάνουμε και στα μνημόνια, αλλά ευτυχώς έχουμε τη NOVARTIS”.

Και δεύτερον, γιατί έχει αρχίσει να καταστρώνει τον εκλογικό τις σχεδιασμό. Κι γι αυτό καταφεύγει και πάλι στην σκανδαλολογία.

Την ώρα που η κυβέρνηση μελετά ήδη, πια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να επιχειρήσει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό, φροντίζει και πάλι να στήσει ένα σκηνικό σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων και να δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα για τους οπαδούς της.

Για να έχουν κάτι να λένε τα κυβερνητικά στελέχη στα προεκλογικά μπαλκόνια, μιας και όλα τα άλλα αφηγήματά τους καταρρέουν…

Βασίλης Χιώτης
protothema

Πηγή

Share.