Για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.


«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, που είπε ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας, το ίδιο είχε πει και ο κ. Κοντονής. 

Από πού το έμαθαν αυτοί ότι υπάρχει σκάνδαλο και έρευνα στην Αμερική;

Πως ξεκίνησε στην Ελλάδα; Από τον Σαλμά το έμαθαν. Από εμένα το έμαθαν, εγώ είμαι ΝΔ, από εμένα έμαθαν ότι στην Αμερική διεξάγεται έρευνα για σκάνδαλο στην Ελλάδα. Άρα ο Σαλμάς είπε στην Ελλάδα για το σκάνδαλο Novartis», δήλωσε ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στον «Real fm».

«Πως γίνεται να μην αναφέρομαι; Αφού έχω καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση», τόνισε.

«Στις 30 Μαϊου του 2017, ο κ. Σαράκης, δικηγόρος των μαρτύρων στην Αμερική, δήλωσε ότι ξέρω από τη δικογραφία ότι ο Σαλμάς ήταν ο υπ’αριθμόν ένα στόχος της Novartis».

«Μείωσα τον τζίρο της Novartis 30%. Κρατούσα τις τιμές κάτω από εκεί που έπρεπε, αυτό χάλαγε τη σούπα της Novartis σε 18 χώρες», επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Υφίσταται σκάνδαλο τεράστιο, αλλά όχι με αυτές τις πολιτικές ουρές. Μένει να δούμε τη δικογραφία. 

Δεν έχει σχέση με τους μάρτυρες της Αμερικής, βρήκαν νέους μάρτυρες εδώ, κουκουλοφόρους προφανώς, που δεν ξέρει κανείς τα ονόματα τους.

Καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με τους δύο Έλληνες μάρτυρες που πήγαν στην Αμερική, δεν είχαν τέτοια ονόματα. Άρα είναι καινούργιοι μάρτυρες», συμπλήρωσε ο κ. Σαλμάς.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι είναι ψευδομάρτυρες, δεν υπήρχαν όλα αυτά στην πρώτη υπόθεση, στην αμερικανική, αν το κατασκεύασαν οι εδώ αρχές, θα αποδειχθεί στην πορεία», σημείωσε κλείνοντας.

Χθες βράδυ, μ
ε αποκλειστική δήλωσή του στο Lykavitos.gr ο πρώην υπουργός, Μάριος Σαλμάς, ανέφερε για την υπόθεση της Novartis τα εξής: 

“Είμαι αυτός που αποκάλυψα την υπόθεση στην Ελλάδα στις 15 Δεκεμβρίου του 2016. Είμαι ένας από αυτούς που έστησαν την υπόθεση και ενημέρωσαν τις Αρχές. Είμαι αυτός που ενημέρωσα στην Ελλάδα ότι γίνεται έρευνα στην Αμερική.
Είμαι ο υπουργός που κατέθεσε ως μάρτυρας στη Ράικου τον Ιανουάριο του 2017 όταν ξεκίνησε η έρευνα. Της έδωσα τα πορίσματα για τις κακές μεθόδους που ακολουθούσε η Novartis.
Είμαι ο υπουργός που κυνήγησα τη Novartis.
Είμαι ο άνθρωπος που είχα κάνει τρία πορίσματα για τη Novartis.
Το πρώτο για τα συνέδρια που έκανε η Νοvartis. Το δεύτερο για το φάρμακο selenia και το τρίτο για τη δωροδοκία γιατρού και φαρμακοποιού στο νοσοκομείο Θεαγένειο.
Είμαι ο άνθρωπος που μείωσε τον τζίρο της Novartis κατά 30%».

Πηγή

Share.