Σχεδίασαν γεμάτοι αυτοπεποίθηση να διχάσουν τη Νέα Δημοκρατία, να παρασύρουν το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και να πείσουν Αμερικάνους και Ευρωπαίους για την ικανότητά τους.

Και όπως ήταν φυσικό, χειρίστηκαν το ζήτημα με τον χειρότερο τρόπο. 

Δεν επεδίωξαν τη συναίνεση του πολιτικού συστήματος, δεν ενημέρωσαν κανέναν για το τι ήθελαν να κάνουν και δεν υπολόγισαν την νεύρωση ενός ηττημένου λαού.

Και όταν όλοι βρέθηκαν απέναντι τους, θεώρησαν καλό να συνεχίσουν το γνωστό κόλπο της αυταπάτης, επενδύοντας, ως συνήθως, στην αδυναμία… των ψηφοφόρων τους.

Απ΄ό τι φαίνεται, την “Μακεδονία” την έχασαν. Και είναι πολύ πιθανόν στον επόμενο μήνα να εκτεθούν ακόμα περισσότερο, όταν αποκαλυφθεί τι ακριβώς έχουν συμφωνήσει με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Επόμενο ήταν να αναζητήσουν ένα νέο αφήγημα αποπροσανατολισμού. Ίσως το είχαν κρατήσει για παραμονές εκλογών αλλά μετά το προχθεσινό συλλαλητήριο, η δυσκολία τους έκανε να το ανασύρουν εσπευσμένα και κάτω από συνθήκες πανικού.

Στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, οδεύει λοιπόν, η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Αυτός θα πρέπει να τη διαβιβάσει στη Βουλή, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.

Προσέξτε τώρα ποιοι εμπλέκονται μεταξύ άλλων: δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος και οι υπουργοί Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άδωνις Γεωργιάδης, Σταύρος Σαλμάς και Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο καθένας με το “συμβολισμό” του.

Ο Αντώνης Σαμαράς ως δικαιωμένος από την πολιτική τους. Ο Γιάννης Στουρνάρας ως ο διοικητής της ΤτΕ που δεν είναι και πολύ “συνεργάσιμος”. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως ο πιο ορθολογικός τους αντίπαλος. Οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος ως οι πιο καυστικοί κοινοβουλευτικοί τους εχθροί. Και τέλος, ο Παναγιώτης Πικραμμένος ως ο πρώην πρωθυπουργός που τόλμησε να κάνει δηλώσεις υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Novartis είναι το νέο τους αφήγημα. 

Αναρωτιέται όμως κανείς αν αυτά τα ονόματα είναι αρκετά να τους κρατήσουν μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Αν είναι δηλαδή τόσο εύκολοι πυρήνες δικαστικής νουβέλας, ώστε να δώσουν σελίδες για αναγνωστικό ενδιαφέρον, μέχρι να τους προκύψει η επόμενη αναποδιά.

Δυστυχώς για τη χώρα, αυτοί οι άνθρωποι δεν κυβερνούν. Στην πραγματικότητα, δεν τους ενδιαφέρει καμία διαχείριση αποφάσεων.

Μόνο η εξουσία και η ανάπτυξη μηχανισμών που θα τους εξασφαλίζουν τη συνέχεια και την πολιτική τους επιβίωση.

Δεν ξέρω αν η Novartis είναι το σκάνδαλο που επιθυμεί να δει ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι φανερός πλέον ο πανικός τους και έκδηλη η ανησυχία τους.

Του Ανδρέα Ζαμπούκα
liberal.gr

Πηγή

Share.