[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: thecaller.gr

ΕΚΑΝΑΝ ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να περιορίσουν την προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Απειλές του “Ρουβίκωνα” ότι “θα χυθεί αίμα”, υβριστικά φυλλάδια στους δρόμους της Αθήνας, εξώφυλλα της “Αυγής”, εξώφυλλα του “Έθνους”, τρομοκράτηση του Μίκη Θεοδωράκη, η ρετσινιά του φασίστα για όποιον θα πήγαινε στο Σύνταγμα, τα τρολ στα social media, έκλεισαν το μετρό…

Γράφει ο Παντελής Φλωρόπουλος

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ δεν θα πήγαιναν φυσικά οι οπαδοί της κυβέρνησης. Αυτό είναι κατανοητό, έτσι γίνεται πάντα. Εκείνο που δεν είναι κατανοητό, ούτε αποδεκτό, είναι ότι οι κυβερνητικοί που δεν πήγαν στο συλλαλητήριο, έβριζαν και συκοφαντούσαν για μέρες εκείνους που θα πήγαιναν. Δεν είναι μια συνήθης τερατολογία, ούτε καν μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Είναι μια χυδαιότητα. Για να μην πει κανείς τη λέξη “διχασμός”.

ΜΕ ΑΠΛΑ και σταράτα λόγια: Αν όλοι αυτοί που διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη . Σύνταγμα για το “Μακεδονικό”, ήταν όλοι φασίστες, όπως τους παρουσίαζαν τα κυβερνητικά όργανα κατά τις προηγούμενες ημέρες, ε, τότε… η ακροδεξιά στην Ελλάδα είναι πλέον μια ακαταμάχητη πολιτική δύναμη που θα διεκδικήσει ευθέως την εξουσία στις αμέσως επόμενες εκλογές!

ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΝ και όσοι ήθελαν να πάνε στο συλλαλητήριο, σε πείσμα της κυβέρνησης και των οργάνων της δεν είναι φασίστες. Το αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία έδειξε ότι το 71,5% του συνόλου της κοινής γνώμης τάσσεται κατά της χρήσης του όρου “Μακεδονία” στην επωνυμία του γειτονικού κράτους.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι, ωμά, μία: Στις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που πήγαν στο συλλαλητήριο, πρέπει να υπολογίζονται άλλοι τόσοι, πρέπει δηλαδή να υπολογίζονται και εκείνοι που (από φόβο μήπως χυθεί αίμα ή από φόβο μήπως χαρακτηριστούν φασίστες) δεν πήγαν τελικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου… Με άλλα λόγια, το συλλαλητήριο της Αθήνας εκπροσώπησε το 71,5% του Ελληνικού λαού!

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι αυτοί είναι φασίστες; Το 71,5% του Ελληνικού λαού είναι φασίστες; Και οι μοναδικοί δημοκράτες σ’ αυτή τη χώρα είναι οι Συριζαίοι; Τι στο διάολο σημαίνει μια τέτοια λογική; Πού οδηγεί; Επειδή όμως κανείς δεν θ’ απαντήσει, ας απαντήσουμε μόνοι μας στο ερώτημα: Αυτή η λογική των Συριζαίων είναι χειρότερη από το χειρότερο που καταγγέλλει και αφορίζει…

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ στοιχείο της Κυριακής είναι ότι: Πρώτη φορά είχαμε λαϊκή συγκέντρωση χωρίς πρόσκληση από αριστερές οργανώσεις, άρα χωρίς αριστερό πρόσημο! Για πρώτη φορά στην μεταδικτατορική εποχή η αριστερά (πλην Ζωής) πάλεψε να ΜΗ γίνει διαδήλωση και, αντί να πετύχει τα πάγια, βρέθηκε μπροστά σε μια μεγαλειώδη λαϊκή συγκέντρωση που την στριμώχνει πολιτικά στη γωνία!

ΤΑ ΔΥΟ συλλαλητήρια αποτυπώνουν πανηγυρικά την ολική απόρριψη της κυβέρνησης από τον λαό. Είναι μια κυβέρνηση που εκπροσωπεί μόλις το 11% του λαού. Το απέδειξα μαθηματικά σε παλαιότερο άρθρο στην “Αναγγελία” με τίτλο “η του πρώτου κόμματος αρχή” (φ.726 – 24.11.2017), όπου, μεταξύ άλλων, έγραφα:

{… ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ του 2015 η αποχή έφτασε το 44%. Επί των ψηφισάντων ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 36,34%, ήτοι: 2.246.064 ψήφους. Ξέρετε σε τι ποσοστό αντιστοιχούν αυτές οι ψήφοι; Αντιστοιχούν στο 22,66% του εκλογικού σώματος! Οι εγγεγραμμένοι είναι 9.913.609 πολίτες… Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση με την θέληση μόνο του 22,66% του εκλογικού σώματος… Αυτό μαρτυρούν οι αριθμοί. Το 22,66% σχηματίζει κυβέρνηση. Αν πάρουμε ως οδηγό τα δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ήδη τους μισούς ψηφοφόρους του, σημαίνει ότι τον Νοέμβριο του 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει τη χώρα με την υποστήριξη μόλις του 11,33% του εκλογικού σώματος…}

Πηγή