[ccpw id="136103"]
Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που τόσο θέλουν να απαξιώσουν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Κοτζιά και οι ορντινάντσες τους στον ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ιστορικό όχι μόνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που αηδιάζουν με το ξεπούλημα της ελληνικής ιστορίας, αλλά και για την ατάκα του Μίκη Θεοδωράκη που αποδίδει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ταυτότητα των Συριζαίων: Εθνομηδενιστές.

Διότι δεν τους νοιάζει αν θα υπάρχει κράτος ελληνικό, ή Ελλάδα όπως την ξέρουμε, γιατί αδιαφορούν αν το ελληνικό κράτος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

Απλώς δεν ενδιαφέρονται για τίποτε, παρά μόνο για να κρατηθούν στην εξουσία και να απολαμβάνουν τα προνόμιά της.

Οι άνθρωποι είναι καιροσκόποι και το λένε καθαρά και ξεδιάντροπα, με κάθε ευκαιρία.

Με αμοραλισμό και οπορτουνισμό αντιμετώπισαν το δημοψήφισμα του 2015.

Υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και απελευθέρωση από τα δεσμά της Τρόικας και μόλις αντιλήφθηκαν ότι τους περιμένει φυλακή, μετέτρεψαν το όχι σε ναι, φορτώνοντας την ευθύνη για τη σωτηρία της χώρας στην αντιπολίτευση και υπέγραψαν με προθυμία τα χειρότερα μέτρα που έχουν έρθει ποτέ, λες και οι δανειστές επέβαλαν στη χώρα πολεμικές αποζημιώσεις, ως αντίποινα για το εξάμηνο της «πρώτης φοράς Αριστερά».

Και επειδή νομίζουν ότι θα τους αντιμετωπίζουμε πάντα σαν τον άσωτο υιό, κλαψούρισαν υποκριτικά ότι είχαν αυταπάτες… 

Αλλά όλος ο πλανήτης κατάλαβε και χαρακτήρισε τα καμώματά τους με μία λέξη: kolotoumba.

Και τώρα οι καιροσκόποι υπόσχονται το τέλος των μνημονίων αλλά ετοιμάζονται να δέσουν τη χώρα για τα επόμενα 99 χρόνια με άπειρα προγράμματα προσαρμογής, που θα είναι και αυτά μνημόνια αλλά χωρίς φτηνά δανεικά.

Τι προκαλεί η οικονομική τους πολιτική;

Καταστρέφει τη μεσαία τάξη, φτωχοποιεί όλη την κοινωνία και κάνει όλους τους Ελληνες, εκτός από την καμαρίλα του ΣΥΡΙΖΑ ίσους απέναντι στη φτώχεια.

Αλλά δεν τους νοιάζει να καταστρέψουν την Ελλάδα.

Δεν τους καίγεται καρφί που όλοι οι Ευρωπαίοι αποκαλύπτουν ότι ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος είναι οι πιο πρόθυμοι συνεργάτες τους.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί Γερμανοτσολιάδες.

Εκτός από καιροσκόποι και αμοραλιστές, είναι όμως και θρασείς. 

Εχουν αποφασίσει να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία και συνεχίζουν να εφαρμόζουν όσα απαιτούν οι ξένοι. 

Τώρα πρέπει να υπηρετήσουν την Pax Americana. Βρήκαν το παραμύθι ότι χρειάζεται ειρήνη στα Βαλκάνια και γι αυτό θα αφήσουν τους Σκοπιανούς να πάρουν το όνομα της Μακεδονίας.

Γιατί δεν νοιάζονται που στο Σύνταγμά τους οι Σκοπιανοί περιγράφουν τις αλυτρωτικές βλέψεις τους εναντίον της Ελλάδας.

Δεν ιδρώνει το αυτί τους όταν τους ξεβρακώνει ο Νίμιτς λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει θέσει ζήτημα αλλαγής της δήθεν μακεδονικής ταυτότητας των Σκοπιανών.

Είναι εθνομηδενιστές γιατί τους κράζει όλη η Ελλάδα και αυτοί κάνουν σαν να μην τρέχει τίποτε.

Διαδηλώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και αυτοί λένε ότι θα συνεχίσουν την πορεία που έχουν συναποφασίσει με τους Σκοπιανούς και τους Αμερικανούς προστάτες τους.

Αλλά οι Ελληνες δεν ξεχνούν τι έχει συμβεί σε όσα εθνικά θέματα ανακατεύτηκαν οι ΗΠΑ.

Και το χειρότερο;

Οι υποκριτές, καιροσκόποι, εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ μας λένε ότι έχουν και αποστολή όσο είναι στις καρέκλες τις κυβερνητικές να λύσουν το Σκοπιανό.

Λες και ο Τσίπρας θυμίζει σε τίποτε τον Τσώρτσιλ, τον ηγέτη της Βρετανίας απέναντι στη ναζιστική Γερμανία που είχε πει την ίδια ατάκα 80 χρόνια πριν.

Νομίζουν ότι συνδιαλέγονται με την ιστορία, ενώ απλώς φλερτάρουν με την προδοσία.

Μάκης Πολλάτος
protothema

Πηγή