Η θρασυτάτη κυβέρνηση των Αθηνών δεν πτοείται από λαϊκές συγκεντρώσεις. Τώρα που ο λαός έχει την εξουσία, ποιοι τολμούν να διαδηλώνουν και να την απειλούν; Οι εχθροί της!

Ο Αλέξης τους αγνοεί και θα προχωρήσει μέχρι το τέλος. 

Και τη Μακεδονία θα δώσει, και τα Ίμια θα «καταπιεί» και με τους Αλβανούς θα συζητήσει την Τσαμουριά και λοιπές «εκκρεμότητες».

Δεν είναι εθνομηδενιστές, όπως τους αποκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Τυχοδιώκτες είναι που στην προσπάθειά τους να διατηρηθούν στην εξουσία είναι ικανοί να ξεπουλήσουν τα πάντα.

Το έχουν ήδη κάνει με τον Schaeuble. Έδωσαν στους Γερμανούς τη δημόσια περιουσία της χώρας για τα επόμενα 99 χρόνια.

Προχωρούν απτόητοι και στα εθνικά θέματα. Πρόκειται για αληθινή λαίλαπα.

Ό,τι έχει συμβεί και ό,τι θα συμβεί το χρεώνονται και οι συνέταιροι του Τσίπρα. Οι φανεροί και οι αφανείς συνεταίροι του. Εκείνοι που τον στηρίζουν χρόνια τώρα, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο κάνουν κάποιο μεγαλειώδες παίγνιο, σαν να πρόκειται για τους μαιτρ της στρατηγικής.

Η χώρα ξεπουλιέται κομμάτι – κομμάτι και την υπογραφή τους την έχουν βάλει φαρδιά πλατιά και οι ίδιοι, οι οποίοι εμφανίζονται και ως δήθεν μακεδονομάχοι και υπερασπιστές των ιερών και οσίων της πατρίδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κυβερνάει μόνος του. Χωρίς τη βοήθεια των αφανών εταίρων του θα είχε ήδη καταρρεύσει.

Χωρίς τη βοήθειά τους στη Δικαιοσύνη, στο στρατό, στο επιχειρηματικό κατεστημένο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ήταν αυτή την στιγμή σε θέση να υπόσχεται λύσεις στους Γερμανούς, στους Αμερικάνους και ενδεχομένως σε όποιον άλλον περνάει απ’ έξω και ζητάει κάτι.

Οι ευθύνες τους αυτές έχουν καταγραφεί και θα αποδοθούν ακριβοδίκαια από την ίδια την Ιστορία.

Δυστυχώς, αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να είναι δυνατόν να αποτραπούν τα όσα δυσάρεστα έχουν ετοιμαστεί για μας στα μαγειρεία των συμμάχων και φίλων μας.

Επειδή ακριβώς δεν διαθέτουμε μία ισχυρή κυβέρνηση που να μπορεί να τους λέει «όχι».

Όλα τα θέματα βαίνουν προς «επίλυση».

Η Ελλάδα που πρωταγωνιστούσε στα Βαλκάνια την προηγούμενη δεκαετία θα υπογράψει με τα χέρια της τη βαριά οικονομική και πολιτική ήττα.

Το θράσος τους δεν έχει τέλος. Αναζητούν σωσίβιο οπουδήποτε.

Απειλούν, συκοφαντούν, υπόσχονται. Κάνουν τα πάντα.

Αυτοί που τους στηρίζουν, ας σκεφτούν τι ακριβώς συνέβη χτες στο Σύνταγμα. Αν είδαν εκατοντάδες χιλιάδες χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς, τότε δεν έχουν καταλάβει το παραμικρό.

Φωτιά είναι και απειλεί να τους κάψει.

Και μαζί με αυτούς και όσους σκέφτονται να τους στηρίξουν με την ψήφο τους ή την αποχή τους από το Κοινοβούλιο, την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα φέρνει για ψήφιση τη… «συμφωνία».

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.