Αν ο κ. Τσίπρας ήθελε να διχάσει τον ελληνικό λαό, τα έχει καταφέρει θαυμάσια.

Από την μία «εκείνοι» και από την άλλη οι «άλλοι». Όποιος πάει στο συλλαλητήριο θα είναι φασίστας, ακροδεξιός και χρυσαυγίτης! Όποιος δεν είναι μαζί τους είναι απέναντί τους. Ή αυτοί ή κανείς. Δεν απορούμε. Απλά παρακαλάμε να μην γίνει κάποια προβοκάτσια την Κυριακή.

Ο δήθεν σοσιαλδημοκράτης κ. Τσίπρας, ο καλύτερος εφαρμοστής των μνημονίων κατά τους Ευρωπαίους, ο πρώην κομμουνιστής που μετατράπηκε σε όργανο του διεθνούς κεφαλαίου κατά τους συντρόφους του στην Ευρώπη, παραμένει στην πράξη ο ίδιος Τσίπρας που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ούτε στον ίδιο ούτε στους Καρανίκες που κουβαλάει μαζί του.

Γι’ αυτό φοβόμαστε. Γι’ αυτό μας φάνηκε περίεργο το δημοσίευμα του Έθνους. Φοβόμαστε επειδή η λογική του «ή εμείς ή αυτοί» οδηγεί σε άσχημα μονοπάτια.

Υπάρχει κι ένας ακόμη λόγος που προβληματιζόμαστε. Επειδή διάφορα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν να χαρακτηρίζουν εθνικιστές και ακροδεξιούς τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο.

Κάνουν λάθος! Να τους υπενθυμίσουμε ότι στο συλλαλητήριο αυτό θα συμμετάσχει και ο συνομιλητής του κ. Τσίπρα, ο Μακαριότατος Ιερώνυμος.

Δεν μπορεί σύντροφοι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να «δωριστούν» στην Χρυσή Αυγή. Και δεν έχετε το δικαίωμα να διχάζετε τον κόσμο.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να αναδείχτηκαν από τις πλατείες του μίσους, αλλά εδώ δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Είναι ένας κόσμος θυμωμένος που βρήκε την αφορμή που έψαχνε για να διαδηλώσει.

Ναι, θα είναι και ακροδεξιοί στο συλλαλητήριο. Αλλά ο πολύς ο κόσμος δεν είναι ακροδεξιός. Ο πολύς ο κόσμος ενδιαφέρεται για την πατρίδα του. 

Ξέρετε, αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι δεν θεωρούν σύμβολο φασισμού την σημαία. Ούτε και θεωρούν ότι οι θάλασσές τους ανήκουν στα ψάρια και τα βουνά στους λύκους και στις αρκούδες.

Είναι επικίνδυνος ο δρόμος που έχουν διαλέξει. 

Δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέπτονται και συμπεριφέρονται. Δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. 

Όπως διαπραγματεύτηκαν το 2015, διαπραγματεύονται και τώρα το Σκοπιανό. Δεν έχουν μετατοπιστεί ούτε έναν πόντο. 

Ακόμη και η αγάπη τους στα μνημόνια εξηγείται! 
Θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να παραμείνουν στην εξουσία. Γι αυτό φοβόμαστε για την Κυριακή και για όσες μέρες μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές. Επειδή είναι αδίστακτοι.

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.