[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: ysterografa.gr

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Στον πρόλογο της… συνταξιοδότησής του, ο Τόμας Βίζερ επιχείρησε, με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αριστοτεχνική παρέμβαση, να “ξαναγράψει” την πολιτική Ιστορία της Ελλάδας, στα χρόνια των Μνημονίων. Προφανώς όπως την έζησε και την κατανόησε ο ίδιος.

Μέχρι εκεί, κανένα πρόβλημα. Επειδή όμως ο τροχός της Ιστορίας συνεχίζει να γυρίζει στην Ελλάδα, και οι μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις δεν είναι μονοδιάστατες, έχει αξία να επιχειρήσουμε να αναρωτηθούμε για ποιούς λόγους ο φιλέλληνας πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group, δίνει εμμέσως… χαρακτηρισμούς στους Έλληνες πρωθυπουργούς με τους οποίους συνεργάστηκε.

Τι προκύπτει από όσα είπε ο Τόμας Βίζερ; Ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο… πρόθυμος και βολικός. Που ουσιαστικά ακύρωσε τον προεκλογικό εαυτό του, και “αγκάλιασε” το Μνημόνιο περισσότερο από κάθε άλλον προκάτοχό του. Εξ αντανακλάσεως, σύμφωνα με τον Τόμας Βίζερ, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, οι δυο προηγούμενοι πρωθυπουργοί που εξελέγησαν από τον λαό, και δεν διορίστηκαν, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος, είναι οι “ανίκανοι”. Εκείνοι που δεν κατάφεραν να εξηγήσουν στην κοινωνία την αναγκαιότητα των μέτρων των Μνημονίων, και επομένως, να τα εφαρμόσουν αποτελεσματικά.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον…

Πηγή