«Δεν μας αρκεί το να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τη λογική του ώριμου φρούτου κερδίζεις εκλογές, αλλά δε δίνεις λύσεις».

Με αυτή τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Μάιο του 2017, είχε δώσει το στίγμα των προθέσεών του αναφορικά με το πως αντιλαμβάνεται την στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιστός, λοιπόν, σε αυτή την άποψη ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει στους στενούς του συνεργάτες ότι η ΝΔ θα θέτει τη δική της ατζέντα, μακριά από το ρυθμό που θέλει να δίνει κάθε φορά η κυβέρνηση.

Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ακουστεί, κατά τη διάρκεια κλειστών συσκέψεων, να τονίζει πως δεν τον ενδιαφέρει το να γίνει απλά ένας ακόμα πρωθυπουργός, αλλά αυτό στο οποίο επικεντρώνεται είναι η αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποτελεί είδηση η επιλογή Μητσοτάκη την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε κακή για την ίδια συγκυρία, αφού βάλλεται από παντού, εκείνος να μην επενδύει στην παροχολογία μέσα από ανεύθυνες υποσχέσεις.

«Με ρώτησαν αν θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ.

Του απάντησα: Άλλος σου είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Εγώ δε θα σου πω ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Θα σου πω ότι θα τον μειώσω κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια» είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Γαστούνη, κατά την περιοδεία του στο νομό Ηλείας.

Μία απάντηση ενδεικτική της λογικής που θέλει να «περάσει» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας ότι δε πρόκειται να μπει σε πλειοδοσία υποσχέσεων, κόντρα σε νόρμες και παλιότερες «πολιτικάντικες» μεθόδους.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δε θα υπήρχε καλύτερη εποχή από αυτή που διανύουμε, για να αρχίσει τα «μεγάλα λόγια».

Η κυβέρνηση δείχνει τεράστια νευρικότητα σε πολλούς τομείς,

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν διψήφια διαφορά για την ΝΔ και οι πολίτες φαίνεται πλέον να «ακούν» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρόλ’ αυτά ο κ.Μητσοτάκης δεν ακολουθεί την πεπατημένη, την οποία ακολούθησε με μεγάλη «επιτυχία» ο κ. Τσίπρας, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Ενδιαφέρον έχει πως σε ολόκληρη την περιοδεία του στην Ηλεία δε θέλησε να πει τίποτα που να μην μπορεί να υλοποιήσει.

«Δε θα σας πω πράγματα που δε θα μπορέσω να κάνω» είπε σε κατοίκους της Ανδραβίδας, οι οποίοι τον ρωτούσαν επίμονα, έτοιμοι να γίνουν δέκτες ακόμα και της πιο «μεγάλης» υπόσχεσης.

«Θέλω να ξαναφέρω την ελπίδα, η οποία δε θα στηρίζεται όμως σε ψεύτικες υποσχέσεις» τόνισε στην Γαστούνη ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε έναν ηλικιωμένο κύριο, ο οποίος τον πλησίασε λέγοντας του ότι έχει μετανιώσει που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Ακόμα και η επιλογή των θεμάτων που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αναδείξει, πάει «κόντρα» στην λεγόμενη επικαιρότητα.

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια βρίσκονται στο ζενίθ του ενδιαφέροντος, εκείνος προτίμησε να επισκεφτεί το οικονομικό πανεπιστήμιο της Αθήνας, προκαλώντας την έκπληξη πολλών.

Για την ΝΔ το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, μια και υπάρχει η απόψη ότι ευθύνεται για την κακή κατάσταση που παρουσιάζουν τα δημόσια πανεπιστήμια.

Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να περπατήσει το δικό του δρόμο.

Μακριά από λογικές και τακτικές του παρελθόντος, μακριά από ψηφοθηρικές λογικές, μακριά από τον εύκολο εντυπωσιασμό.

Ακόμα και οι περιοδείες του ανά τη Ελλάδα, είναι διαφορετικές, αφού συνομιλητές του πλέον δεν είναι οι δήμαρχοι και οι τοπικοί φορείς, αλλά οι απλοί κάτοικοι του κάθε χωριού ή της πόλης που επιλέγει να επισκεφτεί.

Η «καθαρή» επιλογή του να μην μπει στο δρόμο των «ψεύτικων» υποσχέσεων και των «εύκολων» θεμάτων αποτελεί μία πολιτική κίνηση που θα πρέπει να επισημανθεί… Μία κίνηση που ίσως αποδειχθεί καθοριστική…

Του Γιάννη Κ. Τρουπή
liberal.gr

Πηγή

Share.