[ccpw id="136103"]
WillocqF – pixabay

Γεώργιος Δ. Ρέβης

Ένα καλοκαίρι ξαφνικά αισθανθήκαμε εθνικά υπερήφανοι, είχαμε πει το όχι σε οποιονδήποτε προσπαθούσε να αιχμαλωτίσει την πατρίδα μας.

Η διάρκεια της αίσθησης αυτής μικρή και ακόμα πιο μικρή η κυβέρνηση μπροστά στις περιστάσεις.

θα ματώναμε, αλλά θα έβλεπαν όλοι τι σημαίνει Ελληνας, Ελλάδα, αντίσταση Ελληνική, χωρίς κομματικό προσδιορισμό. 

Φαίνεται όμως Αλέξη ότι δεν άλλαξες του “συμβουλάτορες” εκείνης της εποχής, πάλι στην υποταγή, ενώ το μαχαίρι είναι δικό σου και το πεπόνι.

Όπως τότε δεν περίμενες αυτήν τη συμμετοχή του ελληνικού λαού για το “ΟΧΙ”, έτσι δεν το περίμενες ούτε και εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Τόσους Έλληνες Μακεδόνες, χωρίς ηγέτη οι ηγέτες να τους τραβούν δεξιά και αριστερά.

Άνθρωποι του μεροκάματου, οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, νέους και νέες, παπάδες, φοιτητές, αγρότες το χαστούκι ήταν ηχηρό και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ “μούγκα” μόνο για τη συμμετοχή των…ευρώ στο κόμμα έκαναν θέμα, λες και αυτοί δε ζουν Θεσσαλονίκη δεν είναι Μακεδόνες, είναι κάτοικοι, ΣΥΡΙΖΑ. Ας μη γελιόμαστε κάποια πράγματα δε θέλαμε να τα δούμε, ώσπου μας τα αποκάλυψε η Μακεδονία μας. Για τα λοιπά δυο κόμματα τα προηγούμενα χρόνια ήτο πλούσια, από όλες τις πλευρές αλλά τώρα τι κάνουμε, δηλαδή εσύ τι κάνεις;

Ξεπουλάμε τα εθνικά θέματα;

Ξεπουλάμε το όνομα Μακεδονία;

Όχι δε δέχομαι ότι προσπαθείτε για μια καλή συμφωνία μας “ταΐζετε” λόγια.

Η “Σίντι Κρόφορντ” άλλωστε συμφωνεί μαζί σας απλά περιμένει την στιγμή που θα το ψηφίσετε πανηγυρικά όλοι μαζί για το κοινό καλό “DRUZE TITO” σύντροφοι. 

Δημοκρατία όμως είναι να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός (οι υπουργοί και οι βουλευτές βρίσκονται στη βουλή με την ψήφο μας -ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ) για την τύχη της Μακεδονίας μας και ο υπουργός εξωτερικών και η ελληνική διπλωματία να ακολουθήσουν την εντολή του ελληνικού λαού, άλλωστε δεν είναι πιο δημοκρατικοί οι Σκοπιανοί βάζοντας το θέμα σε δημοψήφισμα;

Νομίζετε ότι χαρίζοντας τη διπλή ονομασία θα σταματήσουν οι Σκοπιανοί να σκέφτονται και να λειτουργούν αλυτρωτικά;

Απατάσαι Αλέξη, δεν υπάρχει καμμιά τέτοια περίπτωση! Θα μου πεις, δε θα είναι μια διμερής συμφωνία και θα σου απαντήσω ότι θα είναι όπως με την Τουρκία και ο νοών νοείτω.

Μη δώσεις το δικαίωμα στους πολιτικούς σου αντιπάλους να εκμεταλλευτούν το λάθος που θα σε χαρακτηρίσει αρνητικά στην Ιστορία για πάντα.

Πηγή